Άνοσοι στη λοίμωξη 3 χρόνια: Μόνο αυτοί δεν πρόκειται να κολλήσουν ποτέ κορωνοϊό

0
1391
Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Δ/ντης Πνευμονολογικής Κλινικής Παν/μίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» απαντώντας σε πολλά ερωτήματα που αφορούσαν τη νέα μετάλλαξη «Κένταυρος» του κορωνοϊού αλλά και στο κρίσιμο ερώτημα γιατί μέσα στα τρία σχεδόν χρόνια της πανδημίας κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν ακόμα μολυνθεί με τον ιό.
«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που (ο Κένταυρος) βρέθηκε στην Ινδία και δεν έχουμε πολλούς θανάτους. […] Έχουμε έναν μεταδοτικό ιό που δεν φαίνεται να είναι θανατηφόρος», τόνισε ο καθηγητής για τη νέα παραλλαγή του covid-19.
Στο ερώτημα που του τέθηκε γιατί παρότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στη χώρα μας δεν είναι τόσο υψηλό όσο σε άλλες χώρες, υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που δεν έχουν κολλήσει, ο καθηγητής απάντησε:
«O ιός για να μπει μέσα στο κύτταρο πρέπει να ταιριάζει, να «κουμπώνει». Σε μερικούς ανθρώπους δεν «κουμπώνει». Μερικοί άνθρωποι είναι τυχεροί. Το ξέρουμε και για άλλα νοσήματα» είπε o καθηγητής ενώ συμπλήρωσε «Το όπλο για να προστατευτούμε είναι ο εμβολιασμός ακόμα και αν νοσήσουμε».

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ