SOS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Αποφύγετε το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο

0
1733

Προσοχή στη χρήση αλουμινόχαρτου στο μαγείρεμα συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το βασικό πρόβλημα με το αλουμινόχαρτο είναι όταν ζεσταίνεται ή ψήνεται. Επιβαρυντικός παράγοντας αν η τροφή που περιέχει είναι ξινή ή πικάντικη και ψήνεται σε δυνατή φωτιά. Μετά το ψήσιμο παραμένουν στην τροφή ίχνη αλουμινίου, ειδικά όταν το πιάτο περιλαμβάνει δυνατά υλικά, όπως το λεμόνι, ο χυμός ντομάτας, το λευκό κρασί ή και το αλάτι.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα είναι η φυσιολογική ποσότητα πρόσληψης για το ανθρώπινο σώμα, αλλά μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο από τα επιτρεπτά επίπεδα.

Η υψηλή θερμοκρασία ψηφίσματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση του μετάλλου που περιέχει το αλουμινόχαρτο, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό μέσω της τροφής.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ, η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ