Αναστέλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η Αυστρία – Εξι ημέρες πριν ξεκινήσουν τα πρόστιμα

0
1130

Έξι  ημέρες πριν αρχίσουν να επιδίδονται πρόστιμα για την παραβίαση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, η Αυστρία αναστέλλει το μέτρο! Συγκεκριμένα, όπως είπαν σήμερα οι υπουργοί Υγείας και Συνταγματικών Υποθέσεων, αναστέλλεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουχ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση των σημείων του μέτρου αυτού που αφορούν τη δημόσια υγεία και τους συνταγματικούς νόμους εντός τριών μηνών.

Ο ίδιος και η υπουργός για Συνταγματικές Υποθέσεις Καρολίν Εντστάντλερ δήλωσαν ότι το μέτρο μπορεί να επανέλθει εάν κριθεί απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία ήταν ένα από τα λίγα ευρωπαϊκά κράτη που επέβαλαν εκ νέου αυστηρούς περιορισμούς στο τελευταίο κύμα της πανδημίας. Είχε προχωρήσει στις 22 Νοεμβρίου σε ολικό lockdown, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους. Η καραντίνα είχε λήξει γαι τους εμβολιασμένους στις 7 Δεκεμβρίου. Επίσης είχε επιβάλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από τον Φεβρουάριο και πρόστιμο στους ανεμβολίαστους από 15 Μαρτίου.

πηγή: imerisia.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ