Εμβόλιο – Νέα πιθανή παρενέργεια (εγκάρσια μυελίτιδα) αναγνωρίστηκε από τον EMA για τα AstraZeneca και Johnson & Johnson

5
2162

Η εγκάρσια μυελίτιδα είναι νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του νωτιαίου μυελού

Τα φυλλάδια οδηγιών των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson θα ενημερωθούν ώστε να αναγράφουν ότι μεταξύ των ληπτών έχουν παρουσιαστεί πολύ σπάνια κρούσματα εγκάρσιας μυελίτιδας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η πιθανότητα να οφείλονται τα κρούσματα αυτά στο εμβόλιο είναι «λογική πιθανότητα», εκτιμά η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA.

Η εγκάρσια μυελίτιδα είναι νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του νωτιαίου μυελού. Μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία των άκρων, δυσλειτουργία στους σφικτήρες μυς της ουρήθρας και του πρωκτού, καθώς και επεισόδια υπέρτασης.

Η σύσταση του ΕΜΑ βασίστηκε σε δεδομένα για τα κρούσματα εγκάρσιας μυελίτιδας μεταξύ εμβολιασμένων σε όλο τον κόσμο και σε ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Και τα δύο εμβόλια βασίζονται στην ίδια τεχνολογία του ιικού φορέα.

Πηγή: https://www.in.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάθε μήνα μας βγάζουν και μια έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!!!!! Εγώ πάντως από την μέρα που έκανα το εμβόλιο….νιώθω πως καταστραφηκα…

  2. Ο ιος προκαλει θανατο!!!!Το εμβολιο σωζει,αυτο φαινεται απο απωλειες πολλων κοντινων μας ανθρωπων.

  3. Aegeannews, συγχαρητήρια που προβάλλεις όλες τις ειδήσεις για το εμβόλιο , χωρίς να υπερασπιζεσαι καμία μονόπλευρα . Είσαι όαση στην έρημο της ενημέρωσης .

  4. παγκρεατίτιδα, νεφρική ανεπάρκεια, απλαστική αναιμία, θρομβοκυτταροπενία, σύνδρομο Steven-Johnson,, ηπατίτιδα, σύνδρομο Reye, ηπατική ανεπάρκεια, μεταβολική οξέωση, υπογλυκαιμία, υπεργλυκαιμία, εγκεφαλικό οίδημα, κώμα, ενδοκρανιακή αιμορραγία, επιληπτικές κρίσεις, απώλεια ακοής, ραβδομυόλυση, πνευμονικό οίδημα, άσθμα και… ο κατάλογος συνεχίζεται.
    Τα εμβόλια είναι μια χαρά, οι επώνυμοι που αντιδρούν το κάνουν για καθαρά οικονομικά συμφέροντα.
    Παρακαλώ γράψτε και για τις παρενέργειες από το ρωσικό, το κινέζικο και το κουβανικό εμβόλιο…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ