Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: «Αυξήθηκαν κατά 10% οι θάνατοι και δεν είναι από COVID» – BINTEO

1
1075

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, επιδημιολόγος στην Κύπρο, με εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αποκαλύπτοντας μια «σκοτεινή» διάσταση της πανδημίας η οποία παραμένει άγνωστη. Η πτυχή αυτή αφορά τη διερεύνηση εντός στοιχείου που προβληματίζει τους ειδικούς. Κατά την περίοδο διάρκειας του χρονικού παραθύρου των εμβολιασμών παρατηρείται μια αφύσικη αύξηση θανάτων πολιτών οι οποίοι δεν εντάσσονται στις επίσημα ανακοινωθείσες απώλειες ασθενών. Η διαπίστωση αυτή, ότι δηλαδή υπάρχουν θάνατοι που δεν οφείλονται σε χρόνιες ασθένειες, σε δυστυχήματα ή σε άλλες γνωστές αιτίες, κατέστη δυνατή μετά από διερεύνηση των επίσημων δεδομένων που στέλνει η κυβέρνηση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Αντίστοιχη μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Ελλάδα, και τα πρώτα αποτελέσματα κατά τον Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη είναι εξίσου ανησυχητικά. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θανάτων που δεν εξηγούνται και δεν κατατάσσονται στις γνωστές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των μολύνσεων από Covid. Κατά τον Κύπριο επιδημιολόγο, αυτοί οι θάνατοι ενδεχομένως να οφείλονται στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, και το ζήτημα θα πρέπει άμεσα να διερευνηθεί επιστημονικά. Ο κ. Σωτηριάδης κάνει λόγο για 400 νεκρούς στην Κύπρο οι οποίοι απεβίωσαν από αίτια που δεν οφείλονται στις επίσημες κατηγορίες ασθενειών που καταγράφονται στις στατιστικές των Υπηρεσιών Υγείας.

Η αναλογία αυτής της αύξησης θανάτων στην Ελλάδα -ζήτημα το οποίο διερευνάται- θα μπορούσε να δώσει έναν αριθμό νεκρών από «άγνωστη» επίσημα αιτία της τάξης μερικών χιλιάδων. Ενδεχομένως και 12 χιλιάδων, όπως επισημαίνει ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης. Όλοι αυτοί οι θάνατοι καταμετρώνται στη διάρκεια της περιόδου εμβολιασμών, οπότε και εμφανίζεται στατιστικά αυτή η ανησυχητική αυξητική καμπύλη.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη του Κύπριου επιστήμονα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ σωστά τα λέει. Λίγοι βέβαια του κλάδου μας έχουν τα κότσια να βγουν να μιλήσουν. Αν και εμβολιασμένη, δεν συμφωνώ στην υποχρεωτικότητα, και θα πρέπει να ακούμε όλες τις επιστημονικές πλευρές και όχι μόνο ότι μας πλασάρουν τα Πουλημένα Μ.Μ.Ε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ