Βρέφη παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα έπειτα από εμβολιασμό με Pfizer λόγω λάθους της νοσοκόμας

0
1866

Εφιαλτικές ώρες για δύο οικογένειες!

Δύο μωρά από τη Βραζιλία κατέληξαν στο νοσοκομείο αφού μια νοσοκόμα μπέρδεψε τα φιαλίδια και κατά λάθος τους έκανε ένεση με εμβόλιο Pfizer για τον κορωνοϊό αντί για τα βρεφικά εμβόλια που έπρεπε να λάβουν.

Η σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε αρχικά από τα μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε επίσημα χθές, ημέρα Κυριακή από τις τοπικές αρχές του δήμου Sorocaba της πολιτείας Σάο Πάολο στην Βραζιλία.

Ένα κοριτσάκι δύο μηνών και ένα αγοράκι τεσσάρων μηνών έφτασαν σε ιατρική μονάδα της περιοχής την περασμένη Τετάρτη για να κάνουν το πενταπλό εμβόλιο που προστατεύει τα παιδιά από διφθερίτιδα, κοκκύτη, τέτανο, ηπατίτιδα Β και Hib.

Ωστόσο, λίγο μετά την επιστροφή στο σπίτι τα μωρά παρουσίασαν υψηλό πυρετό, έκαναν εμετό και αρνήθηκαν να πιουν γάλα. Το φάρμακο που τους έδωσαν οι γονείς τους δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάστασή τους.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τις οικογένειες ο γραμματέας υγείας του δήμου, Vinicius Rodrigues, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι είχε γίνει ένα λάθος και στα παιδιά έγινε ένεση με εμβόλιο Pfizer για τον Covid-19.

«Η ζωή μου ανατράπηκε», είπε η μητέρα του κοριτσιού στο CNN Brazil από τη στιγμή που έμαθε τα νέα.

Οι τοπικές αρχές επικοινώνησαν με την Pfizer και τους ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά θα πρέπει να παρακολουθούνται για τις επόμενες 10 έως 15 ημέρες.

Το κορίτσι και το αγόρι υποβάλλονται πλέον σε εξετάσεις κάθε 48 ώρες, με αιμοληψίες και υπερηχογράφημα και ΗΚΓ. Μέχρι στιγμής, δεν βρέθηκαν επιπλοκές που θα μπορούσαν να προκληθούν από το εμβόλιο του Covid-19.

Το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης ανακάλυψε ότι τα μωρά έκαναν λάθος εμβολιασμό μια ημέρα μετά τον εμβολιασμό καθώς έλεγχαν τα αποθέματα των εμβολίων τους. Η νοσοκόμα είπε ότι μπέρδεψε τα φιαλίδια επειδή έμοιαζαν πολύ.

«Ξέρω ότι όλοι κάνουν λάθη, αλλά ένα τέτοιο λάθος είναι απαράδεκτο», επέμεινε η μητέρα του κοριτσιού. «Δεν θέλω να τιμωρήσω τη νοσοκόμα, αλλά θέλω αυτό το περιστατικό να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για άλλους γιατρούς και άλλες μητέρες: πείτε τους να ελέγξουν ξανά τι δίνουν στα παιδιά σας»!

Πηγή:  newsbreak.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ