Έπινα χυμό γκρέιπφρουτ για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

0
1987

Η αλήθεια είναι ότι το συγκριμένο πείραμα δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα, αφού παρόλη την περίεργη γεύση που έχει το γκρέιπφρουτ, δεν είχα πρόβλημα να το πίνω κάθε πρωί, αλλά και ενδιάμεσα μέσα στην ημέρα. Καθώς περνούσε ο καιρός διαπίστωσα ότι ο χυμός με βοήθησε στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα υψηλά ποσοστά των ινών που περιέχει, βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Εκτός όμως από την πέψη, το γκρέιπφρουτ μου προκάλεσε κορεσμό, με αποτέλεσμα να μειώσω τα τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε λιποδιαλυτές ίνες, βοηθάει σημαντικά στο να αισθανόμαστε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες.

Τα οφέλη όμως που παρατήρησα κατά τη διάρκεια του πειράματος δεν σταμάτησαν εδώ, αφού το γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα πιο ενυδατικά φρούτα στον κόσμο που αποτελείται από 91% νερό, ακριβώς κάτω από το καρπούζι. Έτσι η κατανάλωση του χυμού του με βοήθησε στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μου και στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Επίσης, ενισχύθηκε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Πώς το κατάλαβα; Είναι απλό: τις ημέρες που έκανα το πείραμα, έτυχε όλοι στο γραφείο να είναι άρρωστοί, εκτός από εμένα. Ήμουν η μοναδική που βγήκε αλώβητη. Υπέθεσα λοιπόν ότι υπεύθυνος για την καλή μου υγεία ήταν το γκρέιπφρουτ. Και αυτό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την άμυνα κατά των λοιμώξεων από τα μικρόβια όπως βακτήρια, ιοί κ.ά. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει το 80% της συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση.

Τελειώνοντας το πείραμα, αποφάσισα να ανέβω στη ζυγαριά, για να δω αν είχα χάσει κιλά. Δυστυχώς ούτε βάρος έχασα αλλά ούτε και λίπος. Σίγουρα τα οφέλη που αποκόμισα από το γκρέιπφρουτ ήταν πολλά, αλλά μέσα σε αυτά δεν συμπεριλαμβανόταν η λιποδιάλυση. Και για του λόγου το αληθές κανένα τρόφιμο δεν διαλύει τα λίπη. Ο μόνος τρόπος για να κάψει ο οργανισμός μας λίπος είναι όταν η ενέργεια που καταναλώνουμε είναι μικρότερη από αυτή που ξοδεύουμε, δηλαδή όταν τρώμε λιγότερο από αυτά που καίμε ή όταν κάνουμε άσκηση ώστε να καίμε παραπάνω θερμίδες από αυτές που προσλαμβάνουμε. Ουσιαστικά είναι μύθος να πιστεύουμε πως ένα χάπι ή μια τροφή θα μας βοηθήσει να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος. Μην αφήνετε λοιπόν στην τύχη και στην άγνοια την υγεία του σώματος σας.

Τέλος, προσοχή πρέπει να δώσετε όσοι καταναλώνετε γκρέιπφρουτ με ορισμένα φάρμακα, γιατί επιστήμονες προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες, ακόμα και απειλητικές για τη ζωή. Μεταξύ αυτών των φαρμάκων είναι ορισμένες στατίνες, αντιβιοτικά, αντικαταθλιπτικά, αντισταμινικά, φάρμακα για την υπέρταση, τον καρκίνο καθώς και φάρμακα για που χορηγούνται σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση. Για να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Πηγή: jenny.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ