Νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα από τη Pfizer

8
2733

Νέο εμβόλιο που στοχεύει ειδικά τη μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει η Pfizer, σε συνεργασία με την BioNTech, προγραμματίζοντας να αρχίσουν τις κλινικές δοκιμές του τον Αύγουστο.

Πρόθεσή τους είναι αυτό να αποτελέσει ένα έξτρα όπλο στην περίπτωση που μια ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους αποδειχθεί ανεπαρκής κατά της Δέλτα. Παράλληλα, ανέφεραν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από μελέτες ανθρώπων που έλαβαν μια τρίτη, ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους. Η έξτρα δόση, έξι μήνες μετά τη δεύτερη, αύξησε την ισχύ των αντισωμάτων κατά του αρχικού στελέχους του ιού και κατά της παραλλαγής Βήτα (νοτιοαφρικανικής) κατά πέντε έως δέκα φορές. Η αποτελεσματικότητα του τωρινού εμβολίου μπορεί να μειώνεται ένα εξάμηνο μετά τη χορήγησή του και γι’ αυτό, σύμφωνα με τις δύο συνεργαζόμενες εταιρίες, μπορεί να χρειάζεται ενισχυτική δόση, ιδίως κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού.

Το πρωτόκολλο

Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων χθες έσπευσε να ανακοινώσει ότι είναι πολύ νωρίς για να οριστεί εάν θα χρειαστεί η χορήγηση περισσότερων των δύο δόσεων που σήμερα απαιτούνται για τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του Covid-19, προσθέτοντας ότι προς το παρόν το ισχύον πρωτόκολλο θεωρείται επαρκές.

Επιπλέον, πρόσθεσε τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα στις δυνάμει παρενέργειες των εμβολίων τεχνολογίας mRNA κατά του Covid-19, της Pfizer και της Moderna, το σύνδρομο Guillain-Barre ως παρενέργειά του, ενώ συμβουλεύει τους πάσχοντες από το πολύ σπάνιο σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να αποφεύγουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Πηγή: newsbreak.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ποια εμβόλια? ποιος Covid-19?
  οι δολοφονημένοι Έλληνες από λαθρομεταναστες είναι πολλαπλάσιοι από τους νεκρούς της πανδημιας και των εμβολίων μαζί.
  αλλά δεν βλέπω να ασχολείται ούτε να νοιάζεται κανείς

  • …τον Φασίστα τον κλωτσάς το παπούτσι σου χαλάς!! Ρε όρνιο τι είναι αυτή η λακαμία που έγραψες;

 2. Χαχαχαχα μπόλι στο μπόλι
  Πάρτε ρε εσείς που εμβολιαζεστε Πάρτε…
  Δεν θα ησυχάστε από ότι φαίνεται…
  Τι έχετε να πείτε ε;

 3. Παιδιά που ήδη εμβολιαστήκατε με κάποιο από τα ξεπερασμένα (ή καταργημένα) μοντέλα εμβολίων μην ανησυχείτε καθόλου. Κάθε εξάμηνο θα υπάρχει και καινούριο εμβόλιο. Σε καλή μεριά.

 4. Τριάντα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πήρε ο Μητσοτάκης απ τον φίλο του τον Μπουρλα.Για να φάμε όλοι από τρία. Ετσι είναι η συμφωνια!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ