Δημόπουλος: Ποια φάρμακα αναπτύσσονται κατά του κορωνοϊού

0
783

Προανήγγειλε θεραπείες για την πρόληψη των θρομβώσεων – Με μαζική συμμετοχή, ανοσία στους επόμενους δύο μήνες

Για την πορεία των ερευνών σχετικά με την ανάπτυξη φαρμάκων κατά του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, «υπάρχουν θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της νόσου. Δε θα υπάρχει ένα φάρμακο. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αντιικά φάρμακα για να αναστείλουμε τον πολλαπλασιασμό του ιού, αλλά σε αυτή τη φάση το βάρος πέφτει στο να αναστείλουμε τη φλεγμονή είτε με τα κορτικοειδή είτε με άλλους παράγοντες που εμποδίζουν ή μειώνουν τη φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία είναι αυτή που οδηγεί μερικούς ασθενείς σε πολύ βαριά κατάσταση».

Ο ίδιος προανήγγειλε θεραπείες για την πρόληψη των θρομβώσεων, την καλύτερη υποστήριξη του αναπνευστικού, αλλά και την αναστολή φλεγμονών. «Όλες αυτές οι θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι σε εξέλιξη και όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε και τη βελτίωση της πρόγνωσης των ασθενών που νοσηλεύονται», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, ο κ. Δημόπουλος σχολίασε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών υπάρχει μια μαζική συμμετοχή, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το επόμενο δίμηνο να μπορέσουμε να χτίσουμε το συλλογικό τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει πλέον την οριστική απαλλαγή από τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ