Διατροφή: Ποια είναι τα πιο παχυντικά φαγητά που τρώμε συνεχώς;

0
386

Τα χειρότερα φαγητά όσον αφορά τις θερμίδες.

Δεν είναι κακό να τρώμε που και που και κάποιο λιπαρό φαγητό. Σίγουρα χρειάζεται κιόλας. Μερικές φορές όμως το παρακάνουμε με όλο αυτό το πρόχειρο και γρήγορο φαγητό που τρώμε κι αυτό δεν κάνει καλό στη διατροφή μας και στις δίαιτες μας.

Ποια είναι όμως εκείνα τα φαγητά που πραγματικά μας δίνουν χιλιάδες θερμίδες; Ποια είναι τα πιο παχυντικά φαγητά εκεί έξω;

5 φαγητά που εμείς οι άντρες δε θα φτιάξουμε ποτέ

Εμείς κάναμε τη έρευνα μας και ανακαλύψαμε ποια είναι τα πιο παχυντικά φαγητά που μπορεί να φάει ένας άνθρωπος.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποια είναι:  

 

Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε πως μια τροφή είναι παχυντική εννοούμε ότι είναι πλούσια σε θερμίδες, δηλαδή η κατανάλωσή της προσδίδει στο σώμα μας μεγάλο ποσό ενέργειας. Δεν θα πρέπει όμως να παραλείψουμε μια σημαντική παράμετρο: παχυντική τροφή σε σχέση με τι;

 

Αν λοιπόν ένας άνθρωπος χρειάζεται 2.500 θερμίδες την ημέρα και καταναλώσει μια μερίδα (εστιατορίου) μουσακά που αντιστοιχεί σε 580 θερμίδες, όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά χρειάζεται 1.920 θερμίδες για να καλύψει τις ανάγκες του.

 

Αν όμως ένας άνθρωπος έχει ανάγκη 1.200 θερμίδες την ημέρα και καταναλώσει το ίδιο πιάτο έχει μόνο 620 θερμίδες σαν «ενεργειακό κεφάλαιο» στο υπόλοιπο της μέρας για να διαχειριστεί.

 

Άρα λοιπόν, αν ένα τρόφιμο ή ένα φαγητό μας παχύνει είναι σχετικό με 2 παράγοντες: α) με την ποσότητα που θα καταναλωθεί από αυτό και β) με την ημερήσια ενεργειακή μας δαπάνη και πώς εμείς τη διαχειριζόμαστε (μεγάλες ποσότητες τροφής, φαγητά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, καθιστική ζωή, κατανομή σώματος, ορμονική τάση κλπ).

 

Η απάντηση στην ερώτηση είναι η ημερήσια ενεργειακή δαπάνη κάθε ανθρώπου, δηλαδή το σύνολο της ενέργειας εκφρασμένη σε θερμίδες που χρειάζεται τόσο να διατηρείται στη ζωή αλλά και να εκτελεί τις δραστηριότητες που διέπουν την καθημερινότητά του (δουλειά, άσκηση κλπ).

πηγή: Ratpack.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ