Έλλη Καρανίκα: Ο δεκάλογος του ενημερωμένου εμβολιαζόμενου | Χρήσιμες πληροφορίες

63
1944

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΕΝΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Ελλη Καρανίκα, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.ΚΩ

 1. Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια που θα κυκλοφορήσουν; Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν στη χώρα μας έχουν πάρει έγκριση για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα τους από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, τον ΕΜΑ (European Medicines Agency) και τον FDA (Food and Drug Administration) και έχουν ελεγχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία. Όλα τα εμβόλια έχουν υποβληθεί σε κλινικές μελέτες για την την ασφάλεια τους και έχουν ελεγχθεί σε πολλά διαδοχικά στάδια.Τα πιο γνωστά εμβόλια είναι DNA  ενώ το εμβόλιο κατά του covid είναι RNA. Η βιοτεχνολογία εμβολίων RNA είναι γνωστή πάνω από 30 χρόνια στην μοριακή βιολογία και εφαρμόζεται στην γονιδιακή θεραπεία σπάνιων γεννητικών ασθενειών. Στην κλασσική μέθοδο παρασκευής αντίστοιχων εμβολίων, εισέρχεται  DNA (ολόκληρο το μόριο στο κύτταρο, 29.000 νουκλεοτίδια!).Στο εμβόλιο RNA  ένα μικρό τμήμα του ιού εισέρχεται κατ΄ευθείαν στο κυτταρόπλασμα για την παραγωγή αντισωμάτων,μακριά από το γονιδίωμα.Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να γίνει μετάλλαξη του γονιδιώματος ή καρκινινογένεση. Ούτε φορέας μπορεί να γίνει κάποιος μέσω του εμβολίου

 

 1. Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο για την covid-19:Αφού λάβουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι προστατευμένοι. Χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την χορήγηση της 2ης δόσης για να αναπτυχθεί ανοσία .Το διάστημα ανοσίας υπολογίζεται πάνω από ετος.Πιθανόν χρειαστούν επαναληπτικές δόσεις. Στην άμεση ανοσολογική αντίδραση παράγεται αριθμός αντισωμάτων (Β΄κύτταρα)που μακροχρόνια αυξάνεται(Τκύτταρα μνήμης). Aκόμη και μια μετάλλαξη του ιού να συμβεί, η βιοτεχνολογία σήμερα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προσαρμόσει το εμβόλιο.  Επειδή υπάρχει μια  μικρή πιθανότητα να μολυνθεί  κάποιος παρότι εμβολιασμένος, είναι σημαντικό να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, μέχρι να εμβολιαστεί μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.Οι μελέτες δείχνουν ότι ο εμβολιασμός επάγει μεγαλύτερη ανοσοποιητική αντιδραση από την νόσο, δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό αντισωμάτων! Δεν συστήνεται τεστ πριν τον εμβολιασμό

3.Ποιοί θα εμβολιαστούν αρχικά:Εφαρμόζονται διάφορα μοντέλα προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό  διεθνώς. Το  σύνηθες, στο οποιο συναινει και ο Π.Ο.Υ., προτεραιοποιεί το Υγειονομικό πληθυσμό κι ακολουθούν οι ήλικιωμένοι. Κάποια  κράτη αρχίζουν τον εμβολιασμό από τις ηλικίες 18-29 ετών,όπου είναι πιο επίφοβη η διασπορά .Τον Δεκέμβριο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού στην χώρα μας είχε προτεραιοποιησει α)το υγειονομικό Προσωπικό, σε δημόσιες ΚΑΙ σε ιδιωτικές δομές, για την συνέχιση παροχής υπηρεσιών υγείας β) όσους είναι εκτεθειμένοι σε αυξημένο κίνδυνο έκθεσης ή νόσησης και γ)όσους υπηρετουν σε κρίσιμες για την λειτουργία του κράτους δομές(αστυνομία,στρατό κ.α) , μετά δ) αρχίζοντας από τον πληθυσμό ηλικίας >85 ετών  κατεβαίνοντας ανα 5ετία  και τέλος  ε) τους  >18 ετών χωρίς συνοσηρότητες.Η τελική στρατηγική που ήδη εφαρμόζεται στο ΓΝΚΥΚΩ, προτεραιοποιεί αποκλειστικά το Προσωπικό των Νοσοκομείων ΕΣΥ και ακολουθούν οι ηλικιωμένοι.Να σημειωθεί ότι είχαμε  έγκαιρα προτεραιοποιήσει όλους τους επαγγελματιων υγείας της Κω (ιδιώτες γιατρούς, οδοντιατρους, φαρμακοποιούς, φυσιοθεραπευτες)αλλά οι τελικές  οδηγίες μας  ήταν διαφορετικές. Κανενας πολιτης δεν μπορεί να επιλέξει τον τυπο εμβολιου της αρεσκείας (Ρfizer, Modena  κ.α.).Θα κανει όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο στο εμβολιαστικό κέντρο που υπάγεται.

4.Επαρκούν τα εμβόλια; Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα θα γίνει σε δύο δόσεις όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η παρασκευάστρια εταιρία, σύμφωνα με την Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ.Θεοδωρίδου. Στην 1η δόση εμβολιασμού (πρωτογενής ανοσοποίηση), παράγεται αριθμός αντισωμάτων ενώ η 2η δόση  ακολουθεί μετά 4-6 εβδομάδες  και οδηγεί στην  πλήρη ανοσοποίηση. Αν περιοριστεί κανείς σε 1 μόνο δόση, ο εμβολιασμός είναι ανεπαρκής. Συστήνεται να είναι το ίδιο εμβόλιο, όχι απλώς  της ίδιας βιοτεχνολογίας.   Έχουμε την διαβεβαιωση των αρμοδίων ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην  εξασφάλιση της  2ης δόσης.

Δυο φορές την εβδομάδα θα ερχονται στο Νοσοκομείο μας τα απαιτουμενα εμβόλια ,βάσει των προγραμματισμένων ραντεβού. Προγραμαμτιζεται  εμβολιασμός 100 ατόμων περίπου ημερησίως.

 1. Επαρκεί το Προσωπικό του Νοσοκομείου μας για αυτό τό έργο; Είναι γνωστό ότι το Προσωπικό είναι διαχρονικά οριακό μέχρι ανεπαρκές. Στην  διάρκεια της πανδημίας αλλά και εν όψει του εμβολιασμού,δεν έγινε ουσιαστική ενισχυση του Προσωπικού. Παρ΄όλα αυτά,ανταποκρίθηκε επαρκώς στις έκτακτες ανάγκες όλο αυτό το διάστημα.Το ότι το Νοσοκομείο μας  έμεινε «καθαρό»στον covid και δεν νόσησε καποιος εργαζόμενος , όπως σε άλλα νοσοκομεία, δεν είναι τυχαίο, αλλά κρύβει συνεχή δουλειά και συνεργασία.Τώρα, η Ομάδα Εμβολιασμού, παρά τις τοπικές δυσκολίες κατάφερε να υλοποιήσει τις πολλαπλές οδηγίες/προϋποθέσεις ασφαλούς  εμβολιασμού.Όλοι οι Γιατροί, ανεξαρτήτως ειδικότητας υποχρεούνται να συνδράμουν στο έργο του εμβολιασμού ενώ  έχει αρχίσει η εκπαίδευση  επιλεγμένων νοσηλευτριών.Επιπλέον, ζητήθηκε από τον ΙΣΚΩ  τυχόν βοήθεια από ιδιώτες Γιατρούς.Μετα τον εμβολιασμό του Προσωπικού, για το κοινό, θα λειτουργήσουν 2 εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο και 1 στο Πλατανι.

  

6.Ποιές είναι οι συστασεις σε ειδικές περιπτώσεις εμβολιασμού .Σύμφωνα με τις υποδείξεις των Ειδικών το καλύτερο timing  είναι στην φάση που ο αριθμός κρουσμάτων είναι χαμηλός και έχει προηγηθεί ένα ολιγοήμερο lock down, συνθήκες που πληρούνται στο νησί μας.Έτσι δεν θα  προλάβει να αναπτυχθεί αναθεκτικό στέλεχος ούτε μετάλλαξη.Πρέπει να υπάρχει  χρονική απόσταση 14 ημερών  πριν και μετά από αλλο εμβόλιο. Δεν υπάρχει σύσταση από την εθνική Επιτροπή  για εμβολιασμό παιδιών ακόμη κι όταν  αυτά έχουν συνοσηρότητες(2 μόνο με υποκείμενα νοσηματα αρρωστησαν στην χωρα). Ο εμβολιασμός επιτρέπεται και σε όσους έχουν νοσήσει -θεωρείται ότι αυτοί έχουν μια 6μηνη ανοσία. Μια παραπανω δόση αυξάνει τα αντισώματα( boosting).Να αποφεύγεται όμως σε οσους ήρθαν σε πρόσφατη επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή  νοσούν με covid.Συστήνεται αποφυγή εγκυμοσύνης 2 μηνες πριν τον εμβολιασμό και αποφυγή εμβολιασμού  κατά την κύηση και τον θηλασμο παρότι ο ιος δεν περνα με το γάλα στο νεογνό.Πάντως, αν διαγνωστεί  εγκυμοσύνη σε προσφατα  εμβολιασμένη, δεν συστηνεται διακοπη κύησης.

 

 1. Επιτρέπεται ο εμβολιασμός σε βαρέως και χρονίως πάσχοντες;Δεν υπάρχουν αντενδείξεις, αντίθετα ο εμβολιασμός συστήνεται κατα προτεραιότητα στις ευαίσθητες ομάδες ασθενών με προεξάρχουσα αυτή των μεταμοσχευμένων. Ακολουθουν Χ.Ν.Α.,ΧΑΠ,σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, κακοήθη υπέρταση,αρρύθμιστο διαβήτη, μυοσκελετικες,  νευρολογικές νόσους (:Guillain Barre, Σ.Κ.Π. κ.α.),νοσογόνο παχυσαρκία,αιματολογικές νόσοι, λήψη βιολογικών παραγόντων, καρκινοπαθείς υπό ανοσοκατασταλτική αγωγή  –πιθανόν οι τελευταίοι  ανατποκριθούν στο εμβόλιο με παραγοντας μικρότερο αριθμό αντισωμάτων.Σε πάσχοντες από  αυτοάνοσα, επίσης ενδείκνυται ο εμβολιασμός, ο δε μηχανισμος δράσης του εμβολίου  ευνοεί, θεωρητικά,  την ελαττωμένη πυροδότηση ενός αυτοάνοσου νοσήματος.

 

8.Προκαλεί αλλεργία το εμβόλιο; Δεν τεκμηριώθηκε αναφυλαξία στο εμβόλιο.  Οι ελάχιστες 5-6 αντιδράσεων υπερευαισθησίας σε 1,5 εκατ. εμβολιασθέντων  δεν ήταν σοβαρές.Δεν αντενδείκνυται το εμβόλιο σε άτομα που εχουν εμφανίσει αλλεργική δερματική αντιδραση σε φαρμακα, λατεξ,  φαγητά, ψάρι ή τσιμπημα μελισσας ή πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα κλπ.Προσοχή χρειάζεται για όσα άτομα έχουν εμφανίσει έντονη αλλεργική αντίδραση με βράγχος φωνής, δυσκολία αναπνοής, οίδημα προσώπου ή και αλλεργικό σοκ. Πολλοι από αυτούς  χρησιμοποιούν μόνοι τους προγεμισμένη συριγγα αδρεναλίνης.Συστήνεται η συνεννόηση με τον γιατρό τους , η αξιολόγης του κόστους –οφέλους  και η ενημέρωση της  Εμβολιαστικής Ομάδας για την καταλληλη προετοιμασία.Η αλλεργία στα έκδοχα του εμβολίου είναι θεωρητικά απειροελάχιστη. Σε εκδήλωσης έντονων αλλεργικών συμπτωμάτων στην 1η δόση, δεν γίνεται η 2η.Η Ομάδα Εμβολιασμού έχει εκπαιδευτεί στην αμεση αντιμετώπισή των.

 

9.Ποιες είναι οι παρενέργειες  κατα σειρά συχνότητας; Δυνατόν  κάποιες φορές  να  εμφανιστούν :πόνος στο σημείο ένεσης,κοπωση, πονικέφαλος,μυαλγίες,αρθραλγίες,ρίγη,πυρετός,διόγκωση σύστοιχων μασχαλιαίων λεμφαδένων.Συνήθως  εμφανίζονται  μέσα σε 1-3 ημερες και υποχωρούν 3 ημέρες μετά την εμφάνισή τους.Επιτρεπεται η λήψη συνήθων αναλγητικών (π.χ. παρακεταμόλη). Εμφανίζονται συχνότερα μετά την 2η δόση και είναι συχνότερες στις νεότερες ηλικίες. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων(ΕΟΦ)έχει συστήσει στους επαγγελματίες  υγείας την υποχρέωση λεπτομερούς αναφοράς τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών έστω και με υποψία συσχετισμου της με το εμβόλιο.

 

10.Θα ειμαστε ασφαλεις μετα το εμβολιο; «No one is safe unil everyone is safe-κανενας μας δεν ειναι ασφαλής αν καθένας μας δεν ειναι ασφαλης», λεει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας! Είναι απαραίτητο να  εμβολιαστεί έγκαιρα το 70% περίπου του πληθυσμού για να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης. Δεν κάνουν όλοι ανοσία. Μπορεί καποιος να νοσησει και μετά το εμβόλιο αλλά ο οργανισμός μέσω των ειδικών κυττάρων μνήμης του ανοσοποιητικού, μπορεί να ανταπεξέλθει με ήπια συμπτώματα. Οι Επιστήμονες δηλωνουν ότι το >80% του πληθυσμού θα νοσήσει στα επόμενα 1-2 χρόνια.Συνεπώς,  το εμβόλιο προβάλλει ως πιο αποτελεσματικό μέσον προστασίας σε μια  απροβλεπτης εξέλιξης νόσο.Οι επαγγελματίες υγείας οφείλουν να ενημερώσουν σωστά το κοινο και να γίνουν πρεσβευτές του εμβολιασμού.Η χρήση του δημόσιου βήματος από σκεπτικιστές ή αρνητές, ιδιαίτερα από άτομα που επηρεάζουν για διάφορους λόγους την κοινωνία  («ινφλουενσερς») δεν προσφέρει  ωφέλιμη υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο αυτη την χρονική στιγμή. Οι βασικές αρχές ηθικής και δεοντολογίας  που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε σε όλη την διαδικασία του εμβολιασμού είναι το ωφελέειν μη βλάπτειν, η διαφάνεια, η ισότητα στην πρόσβαση και κατανομή, η κοινωνική αλληλεγγύη.

(Σημ. Η επιστημονική βιβλιογραφική τεκμηρίωση  είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων)

63 ΣΧΟΛΙΑ

  • Να ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ και βεβαίωση πολιτικών φρονημάτων να υπογράφετε καλά Προβατάκια.!!!
   Το εμβόλιο κατά της ΠΕΙΝΑΣ, που θερίζει τον πλανήτη με εκατομμύρια νεκρούς, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ?????
   …που θα μας πουν κιόλαςΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ….. και νοιάζονται για τις ζωές μας τις πολύτιμες.
   Εννοούν να σώσουν τις ζωές στα ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
   ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑΑΑΑΑ!!!

   • μέρος «κοπαδιού» (ξέρω, το «ποίμνιο» ακούγεται πιο ρομαντικό) και τον ραντίζουν με μπουκαλάκια και μάνικες πάνω σε ντάτσουν για να τον προστατέψουν από τα πάντα:

    https://www.iefimerida.gr/ellada/aigio-papades-rantisan-agiasmo-gia-koronoio

    Ο ευαίσθητος πιστός που δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή του συνανθρώπου του, του διπλανού του, αλλά χτυπιέται να λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας: ο Γκαγκάντι.

  • Κυρία Καρανίκα ,
   ένα το κρατούμενο :
   Είστε γιατρός και σίγουρα ..κάτι καταλαβαίνετε για το εμβόλιο.
   Δύο τα κρατούμενα:
   Δεν είστε ερευνήτρια λοιμοξιολόγος, γεννετήστρια άρα … ιδέα δεν έχετε.
   Τρία τα κρατούμενα:
   Ακολουθείτε ΤΥΦΛΑ τις οδηγίες του Π.Ο.Υ(ενός διεφθαρμένου Παγκόσμιου οργανισμού) που μόνο εν μέρει και όπου του πουν οι .. σκοτεινές Δυνάμεις , ασχολείται με την ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ.
   Τέταρτο το κρατούμενο :Ακολουθείτε ΠΙΣΤΑ τις ντιρεκτίβες της πουλημένης Ευρώπης και της ντόπιας ΔΟΥΛΙΚΗΣ κυβέρνησης .
   Πέμπτο το κρατούμενο:
   Έχετε διάβασει ΕΣΤΩ μια σελίδα από το μοναδικό ενδιάμεσο πόρισμα (700+ σελίδων) πάνω στα πειράματα των εμβολίων , που μετά από δικαστική πίεση κυκλοφόρησε στο Usa? ενώ έπρεπε να είναι δημόσια και τα 9 πορίσματα των τριών φαρμακοβιομηχανιών ?
   Παρανόμως παραμένουν απόρρητα κυρία μου.

  • Έκτο το κρατούμενο:
   Από πού βγάλατε το συμπέρασμα και το διαχέεται σαν γιατρός , ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές ενώ έχει πάρει ,μετά από πολλές ΠΙΕΣΕΙΣ , ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , άδεια για να κυκλοφορήσει ως ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ…ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΕΣ , παγκοσμίως ,να γίνονται ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!!!!
   Ποια λογική , ποια βιοηθική , ποια δεοντολογία , ποια ανθρωπιά και ποια δημοκρατία ????!!!!!!!
   Να συνεχίσω με τα κρατούμενα κυρία Καρανίκα ??

   • Κατηγορεί τη γιατρό ότι δεν είναι "ερευνήτρια λοιμοξιολόγος, γεννετήστρια"

    και παράλληλα βρίζει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τον WHO, που αποτελούνται κυρίως από επιστήμονες αυτών των ειδικοτήτων, σαν «σκοτεινά μασονικά και νεοταξικά κέντρα των εβραίων της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ».

    Βρίζει και κατηγορεί, αυτός που ενημερώνεται μέσω φέιζμπουκ.

    Τα κρατούμενα να τα στείλετε στις οικογένειες των σχεδόν 5.500 νεκρών Ελλήνων, που πέθαναν μέσα σε λίγες εβδομάδες με τον πιο φριχτό τρόπο.

  • Που τον βρήκατε αυτόν τον /////// τον δρ Αντωνίου- χειρουργό από το νοσοκομείο Χαλκίδας.Σαν να λέμε ο πιο ειδικός στις λοιμώξεις! Θα ξεθαψετε πολλούς ακόμα τέτοιους?

 1. Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Τι είναι το εμβόλιο m RNA, πως παρασκευάζεται, πως λειτουργεί, ποίοι οι ανείπωτοι κίνδυνοι.

  Μια επιστημονική μελέτη ιστορικής αξίας
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
  του Δρ. Δημητρίου Αντωνίου PhD, FRCS, Χειρουργού

  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
  https://zoidosia.blogspot.com/

 2. Κυρία Καρανικα μου από το EMA ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΆΡΕΙ ΑΔΕΙΑ…
  ΑΥΤΆ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ

 3. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ…. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ !!
  ΕΜΒΟΛΙΑ made in CHINA με την έγκριση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ που είχε πρὀεδρο ένα εγκληματία , ούτε καν γιατρός ο οποίος έχει συλληφθεί με βαρύ κατηγορώ για εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας ! Οι γιατροί όμως που προσκυνούν τα κινεζάκια , αυτό δεν θα σας το πουν ποτέ!!!
  ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΕΣ….Με τον εμβολιασμό φορτώθηκαν ένα κάρο μικρόβια…..Πρέπει όλοι αυτοί να απομονωθούν διότι όσοι πάνε κοντά τους θα κολλήσουν πολλές αρρώστιες !
  Αυτά σας έμαθε η Ιατρική του Ιπποκρατη?ή μήπως γίνατε πιο έξυπνοι «σπουδάζοντας » Ιατρική ??

 4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΑ(ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ) ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
  Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 5. Αγράμματε ,ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
  Λέει : ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ.
  ΞΈΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ;???

  Το εμβόλιο έχει πλέον λάβει άδεια κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους, άδεια επείγουσας ή προσωρινής χρήσης σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των 27 κρατών μελών της Ε.Ε

 6. Εγώ πάντως περιμένω να βγει το πόρισμα για τον θάνατο 23 ανθρώπων στην Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό τους . Εδώ βέβαια δεν θα ακούσουμε τίποτα για παρενέργειες και θανάτους. Όλα καλά.

 7. μερικά πήραν προσωρινή άδεια ΕΜΑ για πειραματική εφαρμογή! Ορισμένα της ΦΆΙΖΕΡ είχαν αγοραστεί πιό πριν…

 8. Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια να σας ενημερώσω αλλά δεν το βλέπω καθώς είστε πιστοί στην Αγία οικογένεια Μητσοτάκη και την παγκόσμια συμμορία… Εκεί στο αμερικα είτε εμβόλιο είτε φάρμακο πρώτα περνάει και παίρνει άδεια από το FDA ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΆΔΕΙΑ ΑΥΤΉ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΊΓΟΝ ΒΓΉΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΆ ΤΗΝ ΆΔΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ EMA… Αντε λαμπρά μου μυαλά κοιμηθείτε τώρα

  • γιατί έχετε βαλθεί να ξεκάνετε το νησί; Για τουρκοπράκτορας δεν είστε και πολύ διακριτικός.

  • Το εμβόλιο, όπως και οι ασπιρίνες, έρχονται όλα με προειδοποίηση.

   Για τους δύο ηλικιωμένους στη Νορβηγία δεν ξέρουν ακόμα τα αίτια θανάτου. Ακόμα και αν ήταν από το εμβόλιο, ο ασθενής προειδοποιείται από πριν – όπως όταν κάνεις ολική αναισθησία, αντικαρκινικές θεραπείες ή όταν αγοράζεις παρακεταμόλη. Το Ισραήλ που έχει εμβολιάσει με επιτυχία το 20% του πληθυσμού του δεν το αναφέρετε πουθενά, ούτε τα μέχρι τώρα υπόλοιπα εκατομμύρια παγκοσμίως.

   Εδώ, το νοσοκομείο ανακοίνωσε πως πέθανε ο ψάλτης από κόβιντ (μαζί με τους υπόλοιπους 5500 νεκρούς Έλληνες των τελευταίων εβδομάδων), και αρχίζετε και ουρλιάζετε για ψέματα, συγκαλύψεις και θεωρίες συνωμοσίας. Ένα πιθανό περιστατικό ακούτε για το εμβόλιο (χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες, αλλά έχουμε προειδοποιηθεί για πιθανές σοβαρές παρενέργειες), μέσα από τα εκατομμύρια που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, και κοντεύετε να πάθετε παροξυσμό.

 9. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει ο ιός.
  Δεν αντιλέγω στα μέτρα προστασίας.
  Δεν αντιλέγω σε αυτούς που πάνω στον πανικό τους χάρη στην «σωστή» ενημερωση θα τρέξουν εμβολιαστούν.
  Όμως θα πω όχι με το συνταγματικό μου δικαίωμα στον εμβολιασμό μου.
  Θέλετε να το βάλετε, καλώς.
  Αφήστε ήσυχους και αυτούς που έχουν αντίθετη γνώμη.
  Η θα αισθανθητε καλύτερα όταν πείσετε και τον επόμενο να το κανη γιατί μέσα σας τρέμετε ;;;

  • Ναι, «η Γη είναι επίπεδη», είναι μια φαινομενικά αθώα και ακίνδυνη «αντίθετη γνώμη». Η αντίθετη γνώμη για τα εμβόλια βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο ευάλωτους συνανθρώπους μας. Να εκφράσετε την αντίθετη αυτή γνώμη σας στις οικογένειες των 5.500 Ελλήνων χριστιανών που πέθαναν μέσα σε λίγες εβδομάδες με τον πιο φριχτό τρόπο. Έχετε κάθε δικαίωμα, συνταγματικά και ανήθικα να μην κάνετε το εμβόλιο, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να σκοτώσετε και άλλους μέσα στον συνωμοσιολογικό σας παροξυσμό.

  • Γράψε και το ΑΜΚΑ σου εδώ, να σου στερήσουμε την δημόσια υγειονομοκη περίθαλψη λόγω βλακείας. Άμα θέλεις παροχές δημόσιας υγείας να εμβολιαστεις. Αλλιώς κάτσε σαν αδέσποτος. Σαν τους Ιαχωβαδες που αρνούνται μετάγγιση αίματος κάνεις

 10. Τον Κούβελα δεν τον έβαλαν στη επιτροπή και είναι εναντίων .Έχει πει και άλλες βλακείες από τον περασμένο Μάρτιο.Έχει κάνει κάποια πειράματα κει έβγαλε αυτό το συμπέρασμα;Το ξέρεις ότι η ειδικότητα του δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέει;Ρελος δεν πιστεύεις το 99)%των επιστημόνων και των εκλεγμένων πολιτικών αλλά τύπους Βελόπουλος που πουλάνε κρεμουλες να θεραπεύσουν τον καρκίνο .

 11. αυτο χαρισμενο με ...κατανοηση απο τον Αϊνστάιν για τους αρνητες του εμβολιου

  “Δύο πράγματα είναι ατελείωτα: το σύμπαν και η βλακεία του ανθρώπου, όμως για το σύμπαν δεν είμαι ακόμα σίγουρος”.

 12. Ο γνωστός κος Καρανίκας από σύμβουλος του Τσίπρα, μεταλλάχθηκε σε ειδικό λοιμοξιωλόγο με σκοπό να αντικαταστήσει τον κο καθηγητή Τσιόδρα, με βαθύτερη επιθυμία να γίνει σύμβουλος της ΝουΔούλας. Συγχαρητήρια εύγε.

  • τόσο γελοίοι και απαίσιοι είναι οι δολοφόνοι, εγκληματίες και φυλακισμένοι χρυσαυγίτες; Συγχαρητήρια εύγε, γιατί ξέρω ότι θα συμφωνήσετε.

 13. Περίπου 13 άτομα στο Ισραήλ παρουσίασαν παράλυση του προσώπου ως παρενέργεια μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως ο αριθμός αυτός είναι σίγουρα μεγαλύτερος.
  Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του νορβηγικού υπουργείου Υγείας πως ερευνά 13(!) θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με τη λήψη του εμβολίου της pfizer.

 14. Το εμβόλιο όποιος θέλει το κάνει!
  Γιατί πρέπει να μου αλλάξεις γνώμη με το έτσι θέλω;
  Γιατί αφού και να το κάνεις κολλάει!!! και μπορεί να είσαι ασυμπτωματικός και να κυκλοφορείς πρέπει να περιορίσεις εμένα ;;; ( την άποψη μου) Που στην τελική δεν θέλω να είμαι πειραματόζωο ;;
  Ήρεμα ρωτάω .

  • μάλλον θέλετε να είστε δολοφόνος. δικαίωμά σας να μην εμβολιαστείτε, αλλά να μη σκοτώσετε και άλλους. άποψή μου. ήρεμη απάντηση.

 15. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να μας ενημερώνουν σωστά απλά και κατανοητά άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Δήμαρχε θα πάρεις θέση για τους εμβολιασμούς ή ασχολείσαι ακόμα με τους ειδικούς συμβούλους. Τι θα γίνει με τα εμβόλια, πότε θα έρθουν? Εσύ πότε θα εμβολιαστείς?

 16. Όχι φίλε μου νομίζω ότι κάνετε κάποιο λάθος στο να σκοτώσω!! Και ο εμβολιασμενος σκοτώνει!!!

 17. ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙΣ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ…Η ΚΑΡ ,ΕΚΕΙ ΦΥΤΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΡ!
  ΕΣΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙς ΤΟΝ ΦΑΝΤΗ ΜΕ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΛΥΣΤΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΛΙΤΣΑ

 18. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ;Η ΓΙΑΤΡΕΣΑ; ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ.
  ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΞΙΕΨΕ ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΤΙ ΣΥΡΙΖΟΦΕΡΝΕΙ. ΧΑ!
  ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ .
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΜΑ;ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ

  • σέρλοκ…………………. έτσι μπράβο……………………. η μόνη διόρθωση: νομίζω ότι το κουτί είναι από αδαμάντιο…………………….

 19. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ; Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΕΙΠΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ Η ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΣΑΙ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ.ΑΜ ΠΩΣ!!!!!!

  • μετά από το χειμωνιάτικο ιερό ψέκασμα με μάνικα σε ντάτσουν; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλετε να πεθάνετε τον κόσμο με πνευμονία;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.