Μάτια: Πως φανερώνουν την ψυχική μας κατάσταση

0
573

Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Και όπως φαίνεται αυτό ισχύει. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως τα μάτια μπορούν να προδώσουν την κατάσταση της ψυχικής μας υγείας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να κάνει διάφορες εργασίες την στιγμή που ειδικά μηχανήματα κατέγραψαν την λειτουργία των ματιών τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Human-Computer Interaction.

Ο επικεφαλής της έρευνας Jung Hyup Kim και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως όσο η δουλειά που είχαν να κάνουν οι εθελοντές γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη, η συμπεριφορά του ματιού τους γινόταν όλο και πιο περίεργη. Επίσης, ανακάλυψαν πως υπήρχε μια αρνητική σχέση ανάμεσα στην διαστολή της κόρας και του βάρους της δουλειάς που είχαν να κάνουν οι εθελοντές. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο στρεσάρονταν, τόσο μίκραινε και η κόρη του ματιών τους.

Οι ειδικοί λένε τώρα πως θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα ευρήματα για να δημιουργήσουν πιο ασφαλής εργασιακές συνθήκες για τους υπαλλήλους.

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.