Γρίπη & κρυολόγημα: Οι βιταμίνες που σας προστατεύουν & οι τροφές που τις περιέχουν

0
162
Για την πρόληψη των κρυολογημάτων, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια και τη μύτη σας, καθώς έτσι μεταφέρονται τα μικρόβια από το ένα άτομο στο άλλο.

 Είναι επίσης σημαντικό να κοιμάστε καλά, καθώς η έλλειψη ύπνου και η κούραση δυσκολεύουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις ιώσεις.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υπάρχει ο κίνδυνος ανεπάρκειας συγκεκριμένων βιταμινών λόγω της αλλαγής του καιρού.

Βιταμίνη D: Πρόκειται για τη βιταμίνη από την έλλειψη της οποίας πάσχουν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Η απουσία ηλιακού φωτός, που είναι η πιο αποτελεσματική πηγή βιταμίνης D, προκαλεί πτώση των επιπέδων της και συμπτώματα, όπως η μυϊκή αδυναμία, η ανεξήγητη κόπωση και η αδυναμία συγκέντρωσης. Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε οστεομαλακία και ραχίτιδα, δύο μεταβολικές παθήσεις των οστών. Τα λιπαρά ψάρια, ο κρόκος του αυγού και το κόκκινο κρέας, είναι καλές πηγές βιταμίνης D, αλλά συχνά δεν είναι αρκετές. Οι ειδικοί συστήνουν σε όσους κινδυνεύουν από ανεπάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης, να λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D καθημερινά (10 mg) και ιδιαίτερα από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάρτιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ