Φθινοπωρινή αποτοξίνωση: Με ποιες τροφές θα «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας (εικόνες)

0
904

Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για αποτοξίνωση, καθώς αφενός βοηθάτε το σώμα να επανέλθει μετά τις διατροφικές ατασθαλίες των διακοπών και αφετέρου να προετοιμαστεί για να ανταπεξέλθει στο βαρύ πρόγραμμα του χειμώνα.

Η αποτοξίνωση «ξυπνά» τον μεταβολισμό, ρυθμίζει την όρεξη και κάνει επανεκκίνηση του πεπτικού.

Ποιες είναι όμως οι ιδανικές τροφές για να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας;

Η απάντηση βρίσκεται στα φρούτα, τα λαχανικά και γενικότερα όλες τις τροφές που περιέχουν αδιάλυτες ίνες και μεγάλη ποσότητα νερού, καθώς διευκολύνουν την πέψη και «καθαρίζουν» τη γαστρεντερική οδό.

Δείτε ποιες πρέπει να επιλέξετε και γιατί:

 

Αβοκάντο: Μας παρέχει υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και γλουταθειόνη, μια σύνθετη ουσία που μπλοκάρει την απορρόφηση ορισμένων λιπαρών από το έντερο. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνεται η οξείδωση.

 

Αγκινάρες: Περιέχουν μια ειδική κατηγορία σύνθετων οξέων (caffeoylquinic acids), τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση παθήσεων του ήπατος επειδή ενεργοποιούν την παραγωγή χολής. Το διάλυμα αυτό βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τα λίπη, ενώ παράλληλα απομακρύνει από τον οργανισμό ουσίες που προκαλούν φλεγμονές.

 

Παντζάρι: Οι αλκαλοειδείς χρωστικές ουσίες που του δίνουν το χαρακτηριστικό του χρώμα έχουν μοναδική αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα, συμβάλλουν στην αποκατάσταση και την αναγέννηση των κυττάρων, ιδιαίτερα στο συκώτι – το βασικότερο «φίλτρο καθαρισμού» του οργανισμού μας.

 

Πορτοκάλια: Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, το πορτοκάλι περιέχει σημαντικές ποσότητες της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C.

 

Λαχανίδα (κέιλ): Τα φυτικά αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλουν στην ταχύτερη διάσπαση και απομάκρυνση των βλαβερών λιπιδίων.

 

Πράσινο τσάι: Περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από άλλα είδη τσαγιού, όπως το μαύρο ή το λευκό τσάι. Είναι επίσης διουρητικό και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ