Αφυδάτωση: Αναγνωρίστε τη από αυτά τα σημάδια (εικόνες)

0
241

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η αφυδάτωση είναι μια παροδική κατάσταση, γι’ αυτό και δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή.

Σύμφωνα με μελέτες, ωστόσο, μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία, όπως ακόμη και τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα.

Τα συμπτώματα που ακολουθούν μπορεί να δείχνουν ότι έχετε πάθει αφυδάτωση, γι’ αυτό πρέπει να λάβετε έγκαιρα τα μέτρα σας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Δυσάρεστη αναπνοή: Το σάλιο διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Όταν λόγω αφυδάτωσης είναι μειωμένη η ποσότητα που παράγεται στο στόμα σας, τότε τα βακτήρια αυξάνονται και προκαλείται δυσάρεστη αναπνοή.

Πυρετός και ρίγη χωρίς να είστε άρρωστοι: Όταν το σώμα σας έχει σοβαρή αφυδάτωση, τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν πυρετό και ρίγη, χωρίς να είστε πραγματικά άρρωστοι. Μάλιστα, σε ακραίες καταστάσεις, ο πυρετός μπορεί να είναι πολύ υψηλός, με δυνητικές επικίνδυνες συνέπειες.

Πονοκέφαλοι: Ο εγκέφαλος βρίσκεται μέσα σε ένα «σάκο» από υγρά που τον προφυλάσσει από την επαφή με τα τοιχώματα του κρανίου. Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, τα υγρά αυτά λιγοστεύουν και ο εγκέφαλος μπορεί να πιέζεται στο κρανίο με αποτέλεσμα την πρόκληση πονοκεφάλων.

Λιγούρες: Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό επιθυμία για κάποιες συγκεκριμένες τροφές και ιδιαίτερα για γλυκά. Ο λόγος είναι πως όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, δεν λειτουργούν σωστά τα όργανα που χρησιμοποιούν νερό για να απελευθερώσουν γλυκογόνα και άλλα συστατικά από τις αποθήκες ενέργειας του οργανισμού. Έτσι νιώθετε την ανάγκη για φαγητό ώστε να πάρει το σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται.

onmed.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ