Κορονοϊός: Έτσι θα φτιάξεις αντισηπτικό στο σπίτι σου (photos)

0
778

Κορονοϊός: Η λύση στο πρόβλημα της εξάντλησης των αποθεμάτων.

Εδώ και μερικές ώρες όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα, σε μία προσπάθεια της Κυβέρνησης και των αρχών να περιορίσουν, όσο είναι αυτό εφικτό, την εξάπλωση του κορονοϊού, ο οποίος έχει ήδη χαρακτηριστεί ως πανδημία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή, πέραν από την ατομική ευθύνη, είναι να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Ένας από τους βασικότερους είναι το πλύσιμο των χεριών και στην συνέχεια το στέγνωμα, προκειμένου να μην μετατρέψουμε τα χέρια μας σε πρόσφορο περιβάλλον για κάθε μικροοργανισμό.

Σε περίπτωση που το πλύσιμο των χεριών δεν είναι εφικτό, καλό θα είναι να τα καθαρίσουμε με αντισηπτικό, με τουλάχιστον 60% αλκοόλ, προκειμένου να προστατευτούμε από τα μικρόβια, αλλά και από το να τα μεταφέρουμε σε άλλους. Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως πάντα θα πρέπει να προτιμάται το καθάρισμα με σαπούνι και νερό.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ έχει δημοσιεύσει οδηγίες, αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί κάποιος να φτιάξει μόνος του αντισηπτικό στο σπίτι του, αλλά και να είναι αποτελεσματικό. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί είναι ένα δοχείο δέκα λίτρων, αλλά και:

8333 ml οινόπνευμα 96% (ή διαφορετικά 7515 ml ισοπροπυλική αλκοόλη 99,8%)
417 ml οξυζενέ 3%
145 ml γλυκερίνη

Δείτε παρακάτω στην gallery τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε το δικό αντισηπτικό…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ