Αρχική Ειδήσεις Υγεία - Διατροφή Tea tree: το αιθέριο έλαιο για ωραία μαλλιά

Tea tree: το αιθέριο έλαιο για ωραία μαλλιά

0
161

Όλες οι γυναίκες προσέχουμε πολύ την εμφάνισή μας όμως ορισμένες φορές παραμελούμε κάποια πράγματα ή κάνουμε λάθη που οδηγούν σε ζημιές. Τα μαλλιά μας είναι από τα σημεία του σώματός μας που δέχονται την περισσότερη φθορά από το καθημερινό χτένισμα και styling. Οι βοτανολόγοι υποστηρίζουν πως η χρήση του τεϊέλαιου μπορεί να είναι ένας τρόπος για να επαναφέρεις την υγεία στα μαλλιά σου.

Είναι φυσικό, ισχυρό και έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το τεϊέλαιο είναι η λύση για όσους αναζητούν έναν πιο φιλικό τρόπο να προστατέψουν τον οργανισμό τους από τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς.

Tο θαυματουργό αυτό έλαιο προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia και μετά από αρκετές έρευνες έχει αποδειχτεί ότι είναι πράγματι αποτελεσματικό και πολύπλευρο. Στην αγορά μπορείς να το βρεις εύκολα και σε πολύ προσιτή τιμή. Υπάρχει συνήθως στα φαρμακεία ή σε καταστήματα υγιεινής διατροφής που έχουν και αιθέρια έλαια.Μπορεί να το συναντήσεις επίσης ως συστατικό σε διάφορα προϊόντα, όπως σαπούνια, σαμπουάν ή κρέμες.

Τα οφέλη του τεϊέλαιου στα μαλλιά μας

Θεωρείται πως βοηθάει σημαντικά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας αφού έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιώντας λίγο τεϊέλαιο ή ένα σαμπουάν με tea tree oil θα απαλλαγείς από το νεκρό δέρμα που συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής κυρίως όταν έχεις έντονη πιτυρίδα.

Εάν πάσχεις από τριχόπτωση και σκέφτεσαι σαν λύση το τεϊέλαιο, πρέπει να ξέρεις ότι το εκχύλισμα δεν μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών σου αλλά αποτρέπει το σπάσιμο και την πτώση των μαλλιών. Πάρε μια μικρή ποσότητα λαδιού και κάνε καλό μασάζ. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσεις τα μαλλιά σου υγιή, καθαρά και να απομακρύνεις τις χημικές ουσίες στις οποίες έχουν εκτεθεί.

Plus.Queen.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ