Ενημερωτικό δελτίο Γ.Ν.Κ.Υ.ΚΩ για τον κορονοϊό

3
2645

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ  Γ.Ν.Κ.Υ.ΚΩ

για τον κορονοϊό

 

Το Γ.Ν./Κ.Υ. ΚΩ   ενημερώνει  τους Πολίτες  ότι  συνεχίζει την λήψη μέτρων που έχει πάρει  για την έγκαιρη αναγνώριση του κορονοϊού και την πρόληψη μετάδοσής  του, σύμφωνα με τις καθημερινές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (πρώην ΚΕΛΠΝΟ) και της 2ης ΔΥΠΕ. Συγκεκριμένα :

  • Το τηλεφωνικό κέντρο στην είσοδο του Νοσοκομείου από την οδό Βενιζέλου μετατράπηκε σε θάλαμο απομόνωσης ύποπτου θύματος (το τηλεφωνικό μεταφέρθηκε στο εσωτερικό , μετά την είσοδο)
  • Αναρτήθηκαν σε καίρια σημεία αφίσες  που συστήνουν ιδιαίτερη  προσοχή  στα άτομα που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Κίνα ( ή ήρθαν σε επαφή με άτομα που ταξίδεψαν σε χώρες με κρούσματα) και παρουσιάζουν συμπτώματα από το αναπνευστικό.
  • Διατίθενται μάσκες μιας χρήσεως και συσκευές με απολυμαντικό διάλυμα χεριών,  στα σημεία αναμονής ασθενών και συστήνεται η χρήση τους. (Παρακαλούμε τους επισκέπτες να μην  απομακρύνουν τα πλαστικά δοχεία με οινόπνευμα διότι είναι δύσκολη η  αντικατάσταση τους  για προφύλαξη των επόμενων)
  • Η Επιτροπή Λοιμώξεων έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να ενημερώνει το Προσωπικό (ιδιαίτερα της καθαριότητας) με διανομή  φυλλαδίων και επίδειξη πρακτικών τρόπων προφύλαξης /πρόληψης
  • ΄Εχει παραγγελθεί επιπλέον αναλώσιμο υλικό με είδη προφύλαξης για το ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό πρώτης αντιμετώπισης περιστατικού και την απολύμανση νοσοκομειακών χώρων (μάσκες, ποδιές, ενδεδειγμένα υγρά καθαριότητας κλπ)
  • Καλούνται οι Συμπολίτες μας να αποφεύγουν την προσέλευση και παραμονή στο Νοσοκομείο  όταν δεν είναι μεγάλη ανάγκη (π.χ. επίσκεψη σε νοσηλευόμενους, χρόνιο πρόβλημα υγείας, συνταγογράφηση κ.α.). Ο συγχρωτισμός τους  σε  ένα χώρο με ανεπαρκή  αερισμό με άτομα που έχουν ήδη  έκδηλα συμπτώματα  γρίπης ή πιθανόν δεν έχουν ακόμη εκδηλώσει,  δυνατόν να προκαλέσει  ανεπιθύμητες  επιπτώσεις στην υγεία τους.

 

Οι συστάσεις ισχύουν και την  γρίπη, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων ακόμη και σε άτομα χωρίς συνοσηρότητες

 

Η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας

Ελλη Καρανίκα

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά παλεύουν με αρρώστιες ξεχασμένες και επικίνδυνες για τη ζωή τους και τη ζωή μας με 0 όπλα. Εξυπηρετούν ένα ολόκληρο νησί και ένα τεράστιο χοτ σποτ . Καταλαβαίνετε λοιπόν για τι περιστατικά μιλάμε ή κρύβουμε από τον κόσμο ; Ντροπή ντροπή ντροπή στην κεντρική εξουσία. Η συνέχεια στα δικαστήρια. Ανοίγουν στόματα σιγά σιγά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ