Σημαντική Ιατρική ανακάλυψη από το νέο Κώο επιστήμονα Ιωάννη – Αλέξανδρο Γαμπιεράκη!

4
2641

Σημαντική Ιατρική ανακάλυψη από το νέο Κώο επιστήμονα Ιωάννη – Αλέξανδρο Γαμπιεράκη!

Ο Γιάννης Γαμπιεράκης απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Μοριακή Ιατρική,συνέχισε την έρευνα του κάνοντας την διδακτορική του διατριβή στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Η εξαετής ερευνητική προσπάθεια του πρώην υποψήφιου διδάκτορα στο Παν/μιο Κρήτης Γιάννη Γαμπιεράκη που εργάστηκε σε εργαστήριο του ΙΙΒΕΑΑ απέδωσε ενδιαφέροντα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύονται στο εξαιρετικό περιοδικό Molecular Psychiatry, Nature και μάλιστα επιλέχθηκαν από τους εκδότες για το εξώφυλλο του!

Έχουν χρήσιμες ιατρικές προεκτάσεις: ο Γιάννης κατέδειξε ότι η εντερική φλεγμονή επιδρά στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αρνητικά την Νευρογένεση, την δυνατότητα δηλαδή ανάπτυξης νέων νευρώνων.

Παρέχουν μια νευροβιολογική εξήγηση γιατί ασθενείς με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου εμφανίζουν σημαντικές συμπεριφορικές αλλαγές, κάποιοι και κατάθλιψη.

Τα ευρήματα αυτά βοηθούν στον σχεδιασμό νέων, πρώιμων θεραπειών των χρόνιων αυτών νοσημάτων που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ασθενών.

Ο Γιάννης Γαμπιεράκης θα συνεχίσει την μεταδιδακτορική του έρευνα στο Stem Cell Institute του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη.

Πολλά συγχαρητήρια στον δικό μας Γιάννη και πάντα επιτυχίες!!!

Ο Γιάννης σε πρόσφατη φωτογραφία του στο Ασκληπιείο της Κω

Έκδηλη η χαρά και η συγκίνηση στην σχετική ανάρτηση του πατέρα του, φίλου Γιώργου Γαμπιεράκη:

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στο παλικάρι , συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες.
    Κάνει υπερήφανους την οικογένεια του και , το νησί και όλη την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.