Αυτός ο τύπος άσκησης γυμνάζει το 86% των μυών σας!

0
234

 

Όταν αποφασίζουμε ότι ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το περπάτημα και το τρέξιμο.

 

Καλό, όμως, είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι αερόβιας άσκησης. Τα τελευταία χρόνια, τα κωπηλατικά μηχανήματα αυξάνονται και πληθύνονται στα γυμναστήρια. Και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Η αερόβια άσκηση που προσφέρει η κωπηλατική είναι υψηλού επιπέδου και ενδυναμώνει πολλούς μυς, δίνοντας προτεραιότητα στους μυς των ποδιών, της πλάτης και των χεριών. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι όταν κωπηλατούμε, χρησιμοποιούμε περισσότερο από το 86% των μυών μας.

Η κωπηλατική κίνηση χωρίζεται σε δύο φάσεις: το τράβηγμα και την επαναφορά. Αυτό από μόνο του ενδυναμώνει όλο το σώμα και γυμνάζει αποτελεσματικά το καρδιαγγειακό. Υπάρχει όμως και καλύτερο γιατί βάζει φωτιά στις θερμίδες και στο λίπος. Μπορείτε να κάψετε περίπου 800 θερμίδες σε μία ώρα και θα εκπλαγείτε με το πόσο λίπος μπορείτε να κάψετε.

Συνδυασμός αεροβικής άσκησης και τόνωσης του μυϊκού συστήματος

Η κωπηλατική είναι ίσως το μοναδικό μηχάνημα που κάνει και τα δύο: σας γυμνάζει αερόβια, ώστε να αυξάνετε τους καρδιακούς παλμούς και να καίτε λίπος, αλλά τονώνει και διάφορες μυϊκές ομάδες, ώστε να αυξήσετε την αντοχή και τη δύναμή σας. Έτσι, αρκεί από μόνη της χωρίς άλλες ασκήσεις και όργανα, για να ολοκληρώσετε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης, με την κωπηλασία μπορείτε να βοηθήσετε τη στάση του σώματος και να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας.

Οι γυμναστές λένε ότι πρόκειται για την πιο αποτελεσματική total body άσκηση που υπάρχει. Το κωπηλατικό μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να γυμνάζει εννιά διαφορετικά γκρουπ μυών, αγγίζοντας σχεδόν το 86% του ανθρώπινου σώματος.

Η κωπηλατική είναι ένας τρόπος άσκησης, όπου η συμμετοχή όλων των μυϊκών ομάδων συντελεί στην ενεργοποίηση όλου του σώματος χωρίς να καταπονεί και να πιέζει ιδιαίτερα τις αρθρώσεις. Γενικά, η κωπηλατική είναι ένα όργανο που δεν είναι καθόλου επιβαρυντικό για τον οργανισμό, παρόλο που προσφέρει έντονη γυμναστική. Αποτελεί τον πρωταθλητή στην καύση θερμίδων.

 

Πηγή: bovary.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.