Απλές συμβουλές για να διατηρήσετε λαμπερό το χαμόγελό σας!

0
119

 

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο, λαμπερό και λευκό χαμόγελο και θα πρέπει να φροντίσουμε γι’ αυτό.

 

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο φορές την ημέρα και προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε καθαρά ώστε το στόμα μας να έχει μια αίσθηση φρεσκάδας. Αυτό απαιτεί και συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο, ενώ κάποιοι από εμάς επιλέγουμε και τη λεύκανση.

Αλλά εκτός απ’ την αισθητική, συντρέχουν και λόγοι υγείας. Γνωρίζεις πως οι καθημερινές σου συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στα δόντια και τα ούλα σου χωρίς καν να το συνειδητοποιείς; Για παράδειγμα, γνωρίζεις πως ακόμη και το άγχος σε επηρεάζει; Ή ότι ορισμένοι τύποι αναψυκτικών και σόδας προκαλούν μεγαλύτερο «χάος» στο στόμα σου από άλλους;

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να εμποδίσεις τη ζημιά! Το να βουρτσίζεις τα δόντια σου και να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα, είναι δύο σημαντικά κι απαραίτητα βήματα.

Διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να έχεις ένα λαμπερό χαμόγελο:

Βούρτσισε τα δόντια σου καλύτερα

Χρησιμοποίησε μια μαλακή οδοντόβουρτσα με στρογγυλεμένες τρίχες από nylon. Έτσι, η οδοντόβουρτσα δεν θα είναι πολύ σκληρή για τα δόντια και τα ούλα σου και δεν θα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Κάνε απαλές και κυκλικές κινήσεις, 45 μοίρες γωνία απ’ τη γραμμή των ούλων. Ναι, δώσε προσοχή κάθε φορά που πλένεις τα δόντια σου και μην τα «ξεπετάς» απλά κάθε πρωί.

Απόφυγε τα αναψυκτικά

Όπως ήδη γνωρίζεις, τα αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά για τα δόντια σου, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Παράλληλα, ακόμη κι αν δεν περιέχουν ζάχαρη, το οξύ καταστρέφει τα δόντια σου, κάνοντας και πιο αδύναμο το σμάλτο των δοντιών.

Προσοχή στο κρασί

Ναι, το αγαπημένο σου ποτό, αυτό που σου αρέσει να απολαμβάνεις με τους φίλους σου. Ωστόσο, η οξύτητα μπορεί να καταστρέψει, να διαλύσει σιγά-σιγά τη δομή των δοντιών. Και τόσο το κόκκινο, όσο και το λευκό κρασί μπορεί να αφήσουν λεκέδες στα δόντια. Επομένως, πιες, αλλά με μέτρο!

Προσοχή στο άγχος

Όταν τρίζεις τα δόντια σου το βράδυ είναι λόγω άγχους! Γι’ αυτό και πρέπει να ηρεμήσεις, ώστε να μην έχεις τέτοια θέματα, που δεν μπορείς να τα ελέγξεις κιόλας.

Προσοχή στον καφέ και το τσάι

Παράλληλα, ο καφές και το τσάι μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια σου, γι’ αυτό και πρέπει να τα καταναλώνεις με μέτρο ή να προσθέσεις γάλα για να κάνεις λίγο πιο ουδέτερο το οξύ, το οποίο, όμως, είναι καλό να αποφύγεις, καθώς δεν είναι και τόσο υγιεινό.

Τι μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις οδοντόβουρτσα;

Αν έχεις ένα ραντεβού και δεν έχεις μαζί σου μια οδοντόβουρτσα τι κάνεις; Υπάρχουν δύο λύσεις:

  1. Μπορείς να βάλεις λίγη οδοντόκρεμα στο δάχτυλό σου και να το τρίψεις απαλά στα δόντια σου.
  2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο σκληρό χαρτί, να βάλεις λίγη οδοντόκρεμα και να τρίψεις τα δόντια σου!

 

Και στις δύο περιπτώσεις μην ξεχάσεις να τρίψεις και τη γλώσσα!

 

Πηγή: ipop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ