Ο θυμός βλάπτει σοβαρά την υγεία

0
121

Κι όμως!Ο θυμός βλάπτει περισσότερο την ανθρώπινη υγεία από τη θλίψη, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Μελέτη του Πανεπιστημίου Concordia στο Μόντρεαλ του Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, η οργή που αισθάνονται πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, αυξάνει τις φλεγμονές στον οργανισμό, γεγονός που μπορεί να επιφέρει καρδιακές παθήσεις και αρθρίτιδα.

«Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, δεν μπορούν να κάνουν πια ότι έκαναν ή μπορεί να βιώσουν την απώλεια ενός συζύγου, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πολλές φορές θυμό», δήλωσε η Μέγκαν Μπάρλοου, επικεφαλής της μελέτης.
Η ομάδα της Μπάρλοου εξέτασε κατά πόσο ο θυμός και η μελαγχολία συνέβαλαν στην αύξηση των φλεγμονών, καθιστώντας ευεπίφορο τον οργανισμό σε λοιμώξεις ή ακόμη και τραυματισμούς των ιστών.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 226 ηλικιωμένων,ηλικίας 59 έως 93 ετών από το Μόντρεαλ. Επιπλέον, μέτρησαν τα επίπεδα των φλεγμονών, από τα δείγματα αίματος και τους ρώτησαν εάν είχαν χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία τους.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή οργή σχετίζονταν με υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής και χρόνιων ασθενειών για άτομα 80 ετών και άνω», δήλωσε ο ερευνητής Κάρστεν Βρος του Πανεπιστημίου Concordia και πρόσθεσε: «Η θλίψη, ωστόσο, φαίνεται να μη σχετίζεται με φλεγμονές ή χρόνιες ασθένειες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.