Πόσα λεπτά χάνουμε από τη ζωή μας με κάθε παραπάνω ποτήρι αλκοόλ που πίνουμε;

0
183

Οι ενήλικες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν πάνω από ένα ποτό την ημέρα.

 

Αυτό υποστηρίζει μια νέα παγκόσμια έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet medical journal». Και έχουν έναν πολύ καλό λόγο που το λένε αυτό…

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι πίνουν πάνω από 7 ποτά (6 για τις γυναίκες) τη βδομάδα, αναμένεται να πεθάνουν νωρίτερα από όσους πίνουν λιγότερο. Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι μελετητές συνδύασαν αποτελέσματα 83 ερευνών από 19 χώρες με συνολικό δείγμα 600.000 ανθρώπων που καταναλώνουν αλκοόλ. Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι πίνουν πάνω από 100γρ. αλκοόλ τη βδομάδα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτοί έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, καρδιακής προσβολής και άλλων προβλημάτων υγείας.

Το πιο σοκαριστικό ήταν αυτό που είπε στον Guardian ο David Spiegelhalter, κορυφαίος επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Αποκάλυψε πως για ένα 40χρονο, κάθε επιπλέον ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνει -πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα- μικραίνει το προσδόκιμο ζωής του κατά 15 λεπτά. Για παράδειγμα, εάν πίνει 3 ποτήρια κρασί κάθε βράδυ, χάνει δύο χρόνια από τη ζωή του. «Το ρίσκο είναι το ίδιο με τα τσιγάρα», είπε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.