Περίεργα συμπτώματα για τον οργασμό που οι περισσότεροι αγνοούμε!

0
1029

Κάποιες φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε μετά το τέλος μίας ερωτικής συνεύρεσης μερικές μάλλον απροσδόκητες παρενέργειες…

Σύμφωνα με έρευνα, ένας οργασμός ακολουθείται κάποιες φορές από συμπτώματα που οι ειδικοί ονομάζουν «περι-οργασμικά φαινόμενα» (peri-orgasmic phenomena).

Δείτε ποια είναι τα πέντε περίεργα facts για τον οργασμό που δεν γνωρίζετε!

Γρίπη

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Forbes, που επικαλείται στοιχεία έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, το «σύνδρομο ασθένειας μετά τον οργασμό» (post-orgasm illness syndrome), είναι μια παρενέργεια που μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες μετά την εκσπερμάτιση. Εκδηλώνεται ως συμπτώματα γρίπης και αλλεργίας, όπως κούραση, αδυναμία μυών, αίσθηση πυρετού, κακή διάθεση, προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης, ρινική συμφόρηση κλπ. Τα συμπτώματα αυτά αρχίζουν λεπτά ή ακόμα και δευτερόλεπτα μετά την εκσπερμάτωση (είτε στο πλαίσιο σεξ, είτε αυνανισμού, είτε σε ονείρωξη) και εξαφανίζονται μόνα τους μετά από 3 με 7 ημέρες.

Κλάμα

Τα δάκρυα, ή ένα γενικευμένο αίσθημα θλίψης, κατάθλιψης, ανησυχίας ή αναταραχής μετά το σεξ  ονομάζεται μετα-συνουσιακή δυσφορία (postcoital dysphoria – PCD). Σύμφωνα με την έρευνα, η κατάσταση αυτή είναι αρκετά συνηθισμένη και συμβαίνει συχνά μέσα σε μια σταθερή σχέση.

Φτέρνισμα

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ενεργοποίηση ενός μέρους του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να ερεθίσει και ένα άλλο μέρος του εγκεφάλου, το οποίο προκαλεί φτέρνισμα.

Οργασμός στο πόδι

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Σύμφωνα με έρευνα μια 55χρονη γυναίκα δήλωσε ότι όταν είχε κολπικό ή και κλειτοριδικό οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με το σύζυγό της, αισθανόταν την ίδια αίσθηση στο αριστερό της πόδι μετά!

Πονοκέφαλος

Ονομάζεται και «πονοκέφαλος τύπου 2»  είναι οξύς και συχνά ξεκινάει μετά από κάποιο έντονο… ενθουσιασμό. Η διάρκεια του μπορεί να κυμαίνεται από μερικά λεπτά έως και τρεις ώρες.

Πηγή: healthreport.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ