Δημήτρης Καλλούδης: Πλοίο της γραμμής και κυματισμός… (Κινδύνευσαν δύο κυρίες στη θάλασσα)

18
49011
Blue Star’s και η αδιαφορία των λιμενικων αρχών.
Αυτό το καράβι είναι ένα από τα πολλά της ίδιας εταιρείας που εχουν δρομολογηθεί στα Δωδεκάνησα.
Τις προάλλες, ένα από αυτά τα πλοία δημιούργησε μεγάλο κυματισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνευσουν δύο κυρίες κι αν δεν ήταν πλησίον τους δύο νεαρά άτομα θα είχαμε τραγικό αποτέλεσμα.
Το συμβάν έγινε στην παραλία πίσω ακριβώς από τον Αι Γιώργη στη Λάμπη.
Έντρομος πολύς κόσμος έτρεξε να μαζέψει τα μικρά παιδιά και τα πράγματα του για να μην τα παρασύρει ο επικίνδυνος κυματισμός.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι, μπορούν τα πλοία να δημιουργούν τέτοιους κινδύνους και να μην ελέγχονται?
Αν στο συμβάν είχαμε ανθρώπινη απώλεια, ποιος θα είχε την ευθύνη, ο καπετάνιος του πλοίου ή το λιμεναρχείο που δεν προβαίνει σε αυστηρές συστάσεις τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι?
Οι παραλίες έχουν κακοποιηθει, από τέτοιου είδους αυθαιρεσίες που χωρίς έλεγχο κάνουν ότι θέλουν, οπότε θέλουν και κάνεις δεν φέρει ευθύνη.
Οι λιμενικες αρχες δεν μπορουν να κανουν «τον αδιάφορο» ας κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή το καθήκον τους πριν είναι αργά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το Blue Star Patmos περνάει πολύ κοντά στην ακτή τα ξημερώματα,με ταχύτητα,ενώ παρέες μεθυσμένων επισκεπτών κολυμπούν, γενικά το συγκεκριμένο πλοίο δίνει γκάζια και δω και στην Ρόδο και παντού, καταγγελίες έχουν γίνει και υπάρχουν καταγεγραμμένες,όπου η Λιμενικός απαντά ότι το λένε στον καπετάνιο,αλλά αυτός δεν ακούει.
    Σαν νεότευκτο πλοίο είχε κολλήσει σε ξέρα και χρειάστηκε εκατομμύρια για να επισκευαστεί.
    η διαπλοκή στο νησί είναι μεγάλη, ερχόμενο από Αθήνα δεν κάνει δεξιά στροφή προσέγγισης ποτέ,αλλά αριστερή.
    και αυτό το συμβάν που προσάραξε στην Ίο αποδόθηκε στην ταχύτητα και την εγγύτητα πλεύσης πολύ κοντά των ακτών.
    Φυσικά θα θυμάστε το Κεντέρης.
    https://www.kathimerini.gr/society/924576/fotografies-apo-tin-prosaraxi-toy-blue-star-patmos-sta-anoichta-tis-ioy/

  2. καθε χρονο τα ιδια,γιατι ερχεστε κ δεν καθεστε εκει που καθεστε τον χειμωνα λες κ μονο η κως εχει προβληματα κ οοολη υπολοιποι ειναι μονακο,Μας κουρασατε με την ξερολιαση σας!!!!

  3. Ο καθένας με τον πόνο του.Απορώ τι τα θελουμε τα πλοία;Δεν μας αφήνουν να κάνουμε το μπανιο μας όπου και όποτε θελουμε χωρίς κυματάκι .Να καταργηθούν τα πλοία άμεσα η να δένουν μακριά και να έρχεται οποιος θέλει με βαρκούλες.Αμάν πια.

    • Αν δεν είχαμε τα πλοία τώρα η νησιωτική Ελλάδα θα ήταν ένα μάτσο βραχάκια στη θάλασσα ερημωμένα και απείραχτα

  4. πρέπει να μειωθεί η ταχύτητα των πλοίων
    Πειραιάς – Κως σε 24 με 28 ώρες , για ποιο λόγο να έρχονται γρηγοροτερα?

    • θα πρέπει να παρευρεθούν καθηγητές Πολυτεχνείου και ειδικοί στα ναυτικά ατυχήματα όπως ο Φώτης Μαρτίνος που αρθρογραφεί 40 συναπτά έτη στον Εφοπλιστή και να σου παραδώσει την Έδρα.
      Αυτό που λένε όλοι και που είναι η αιτία είναι η εγγύτητα της προσέγγισης και η μείωση ταχύτητας.
      Δεν ξέρεις πόσα ναυτικά ατυχήματα έχουν αποφευχθεί στο παρά πέντε…ούτε που ήξερες ποτέ ότι το παλιό Πάτμος της ΔΑΝΕ παραλίγο να εμβόλιζε ημεροπλοιο,ούτε θυμάσαι το Σαμαινα,το Σαμίνα ,το πολεμικό με το δεξαμενόπλοιο πριν τρία χρόνια..
      ψιλά γράμματα για σενα

    • πιάσε και ρίξε μια ματιά στην επικαιρότητα, ειδικά στην δικαστική διαμάχη του Δήμου Πάρου με τα καταμαράν που παραλίγο να πνίξουν κόσμο αμέριμνο.
      η πραγματικότητα σε διαψεύδει.
      το Blue Star Patmos έχει ιστορία,όπως τα Flying Cat στις Κυκλάδες.
      το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό Εφοπλιστής γράφει συνέχεια.

  5. είστε… δεν θέλετε πλοία ,δεν θέλετε Έλληνες για τουρισμό, δεν θέλετε δασκάλους,δεν θέλετε γιατρούς και δεν θέλετε στρατιωτικούς. Τι θέλετε;;;;;;;; που αν δεν είχατε τον τουρισμό πάνω στα δέντρα θα ήσασταν ακόμη…!

  6. Που να έρθετε στον Πόρο Αργοσαρωνικού!απαντάς μέσα σε λιμάνι κ διαύλους με διπλάσιους κόμβους τουλάχιστον,Cataman με απόνερα που ακόμα και τα ιστιοφόρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν, λιμενική αρχή απών μέσα στο A.C,ζήτω η μπανάνια

  7. Στην Νήσο Μήλο τα ίδια και χειρότερα καθημερινά αντιμετωπίζουμε με τα πλοία της Seajets Champion jet 2,Speedrunner Jet και άλλων… Υπάρχουν πολλοί παραθαλάσσιοι οικισμοί μέσα στον κόλπο του νησιού όπου πλήττονται καθημερινά από τα κύματα τους ευτυχώς δεν έχουμε κλάψει ανθρώπινες ζωές παρά μόνο καΐκια κινητά τσάντες καπέλα ρούχα κτλπ. Έχουν γίνει άπειρες διαμαρτυρίες από το 2015 όπου παρουσιάστηκε πρώτη φώρα το Champion jet και άρχισαν να λεηλατούν. έπρεπε να φτάσουμε στο 2023!!!! για να τους μειώσουν το όριο ταχύτητας στους 21 κόμβους αντί για όσο άντεχαν οι μηχανές του πλοίου να το τρέξουν. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα γιατί θέλει ο τουρίστας να περάσει καλά και χωρίς να το ξέρει ρισκάρει την ζωή του κάνοντας ΜΠΆΝΙΟ στην θάλασσα

  8. Ε δω υπαρχουν ξενοδοχεια με ταμπελες private beach στη δημοσια παραλια. Εσας σας πειραζει το κυμα του πλοιου;

  9. Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες,όλοι γνωρίζουν ότι όταν περνά το πλοίο της γραμμής ή το καταμαράν δημιουργείται κύμα.Απλά προσέχεις λίγο παραπάνω ή βγαίνεις από την θάλασσα για 5 λεπτά μέχρι να ηρεμήσει.Άλλωστε τα συγκεκριμένα πλοία φαίνονται από μακριά.Προσοχή λοιπόν και καλό καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ