ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ δυνατό νοτιά το Αδαμάντιος Κοραής στο λιμάνι της Σίφνου

0
947

«Νωρίς μπατάρησε ο καιρός και έχει χαλάσει…» Τα περισσότερα ταχύπλοα έχουν δέσει και πολύ λίγα είναι αυτά που συνεχίζουν. Τα συμβατικά αναλαμβάνουν για μία ακόμα φορά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Με δύσκολους καιρούς και αλίμενα λιμάνια η προσπάθειά τους να κρατήσουν ανοικτές τις πλωτές γεφυρες των νησιών είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Το «Αδαμάντιος Κοραής» αντικαθιστά για λίγο καιρό το «Διονύσιος Σολωμός».

Σήμερα είχαμε μία μεγάλη επιστροφή. Ο καπετάν-Μιχάλης ο Λυγνός επέστρεψε για λίγο στον «Αδαμάντιο Κοραή». Μαζί με τον καπετάν-Νίκο τον Μπαλόπητο ταξιδεύουν τον «Κοραή» στις δικές μας θάλασσες. Για τον καπετάν-Μιχάλη το Λυγνό πρέπει να είναι η πρώτη σύντομη επιστροφή έπειτα από τον Ιούλιο του 2017 όταν ανέλαβε τον «Διονύσιο Σολωμό» και συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση του πλοίου στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων.

Πρώτος Μηχανικός στο πλοίο ταξιδεύει ο μαστρο-Γιάννης ο Ζούρας από την Άνδρο. Μία ακόμα μεγάλη επιστροφή στον «Αδαμάντιο Κοραή».

Ο κόσμος λιγόστεψε και οι ντόπιοι είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο ταξιδεύουν. Τα φορτηγά συνεχίζουν την πολύτιμη μεταφορά πρώτων υλών στο νησί. Η θάλασσα καβαλά τον μωλο και πέφτει πανω σε επιβατες και οχήματα.Ο μετεωρολογικός σταθμός του λιμανιού της Σίφνου κατέγραψε ριπές ανέμου 83.7 Km/h

Οι καβοδέτες δίνουν τον δικό τους μεγάλο αγωνα για να πιάσουν το βιλάϊ και να καπελώσουν τον κάβο στην πίντα. Μεγάλοι ήρωες και αυτοί μαζί με τους ναυτικούς μας. Η νύχτα κατεβαίνει στις Καμάρες…. Οι κάβοι λύνονται και το καράβι σαλπάρει για άλλα λιμάνια.

Υπέροχες εικονες της χειμωνιάτικης Σίφνου. Όταν πια όλα μα όλα είναι τόσο διαφορετικά σε σχεση με το καλοκαίρι…

Ακολουθεί το βίντεο το οποίο λόγω του δυνατού ανέμου δεν είναι σταθερό σε κάποια πλάνα:

Και κάποιες φωτογραφίες:

Πηγή: https://www.kaipoutheos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ