Η Ροδίτισσα που εντυπωσιάζει με τις ψαριές της! (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

0
2208

Η Ανθούλα Γιακουμάκη από τον Αρχάγγελο της Ρόδου εντυπωσιάζει με τις πλούσιες ψαριές της! Είναι γνωστή στο νησί της αλλά και πανελλαδικά για τις ψαρευτικές επιδόσεις έχοντας την κοινή αποδοχή των υπόλοιπων ψαράδων!

Ψαρεύει με καλάμι από σκάφος κυρίως με ζωντανά δολώματα, ανελλιπώς χειμώνα-καλοκαίρι με μία μικρή βάρκα μήκους μόλις 4,3 μέτρων, πιάνοντας πολλά και εκλεκτά ψάρια όπως αυτόν εδώ τον μεγάλο ροφό, που σήκωσε στο προσωπικό της προφίλ.

Είναι ένα ψάρι που ξεπερνά τα 21 κιλά, ένας ροφός που πιάστηκε στη Ρόδο, σε γνωστό της ψαρότοπο με δόλωμα ζωντανή σουπιά.

Την ρωτήσαμε πως έπιασε το μεγάλο αυτό ψάρι και μας εξηγεί: «Το ψάρι αυτό δεν φάνηκε στο βυθόμετρο, οι ροφοί επειδή βρίσκονται συνήθως χωμένοι ή κολλημένοι πάνω στα βράχια δεν φαίνονται πάντα στο βυθόμετρο. Τον ήξερα όμως τον τόπο, έτσι με μία πετονιά και δολωμένη σουπιά σαν ζόγκα έριξα και περίμενα το χτύπημα. Το άρπαγμα ήταν ξαφνικό, παρότι ήμουν σε ετοιμότητα μου πήρε ένα μέτρο, αλλά ευτυχώς το πρόλαβα και δεν βράχωσε. Αν ένα τέτοιου μεγέθους ψάρι μπει στο θαλάμι του, είναι σχεδόν αδύνατο να βρει. Θα κόψουν τα εργαλεία στη τριβή με τα κοφτερά βράχια.»

Όπως αναφέρει στο περιοδικό Boat & Fishing, το αγαπημένο ψάρι της Ανθούλας Γιακουμάκη είναι η σφυρίδα που διακρίνεται για τα πράσινα μάτια! «δεν έχει πολλές σφυρίδες στα μέρη μας. Οπότε όποτε πιαστεί μία σφυρίδα την καμαρώνω περισσότερο από κάθε άλλο είδος ψαριού» μας ανέφερε σχετικά.

Η Ανθούλα Γιακουμάκη είναι μόνιμος κάτοικος Ρόδου, εργάζεται στο εστιατόριο Πανόραμα Τσαμπίκας, αλλά στο ρεπό πάντα πάει για ψάρεμα αντί για να ξεκουραστεί!

Πως ξεκίνησε το ψάρεμα
Η αγάπη της για το ψάρεμα έρχεται από τον πατέρα της. Όπως εξηγεί στο περιοδικό Boat & Fishing, οι δουλειές ήταν ελάχιστες και ο πατέρας της Ανθούλας ψάρευε επαγγελματικά για να μεγαλώσει την οικογένεια του. Η  μητέρα της έπρεπε να λείπει δουλεύοντας στα χωράφια, έτσι η 7χρονη Ανθούλα μεγάλωσε μέσα στο καΐκι του μπαμπά της ψαρεύοντας!

Πηγή: https://www.boatfishing.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ