Μύκονος: Στα βράχια «καρφώθηκε» το tender Αιγύπτιου μεγιστάνα

0
420

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σκάφος ανήκει στον Ναγκίμπ Σαουίρις που κάνει διακοπές κάθε χρόνο στο νησί

Λαχτάρησαν ευτυχώς χωρίς να συμβεί κάτι χειρότερο ο Ναγκίμπ Σαουίρις και μέλη της οικογένειας του χθες το βράδυ στην Μύκονο.

Το tender της θαλαμηγού Yalla η οποία ανήκει στον Αιγύπτιο μεγιστάνα «καρφώθηκε» για άγνωστη αιτία σε ξέρα στην περιοχή της Παράγκας απέναντι από τον Scorpios.


Ευτυχώς, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίσθηκε από την πρόσκρουση του tender στην ξέρα, το οποίο κυριολεκτικά την καβάλησε.

Βγήκαν όλοι ασφαλείς στην ξηρά, ενημερώθηκε για το περιστατικό το Λιμενικό, ενώ ο Ναγκίμπ Σαουίρις και οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην θαλαμηγό «Yalla» μήκους 73 μέτρων που ανήκει στον Αιγύπτιο κροίσο.


Έναν άνθρωπο που τα τελευταία δέκα χρόνια έρχεται κάθε χρόνο στην Μύκονο για διακοπές, ενώ πριν λίγα χρόνια αγόρασε και κατοικία στο νησί που αγαπάει και στο οποίο έλαβαν χώρα κατά καιρούς κάποια μυθικά πάρτι για τα γενέθλια του.


Ποιος είναι ο μεγιστάνας Ναγκίμπ Σαουίρις

Ο Ναγκίμπ Σαουίρις είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος της Αιγύπτου – ο πρώτος είναι ο αδερφός του- ενώ κατέχει την 6η θέση στους δισεκατομμυριούχους της Αφρικής. Παράλληλα είναι στην 25η θέση της λίστας με τους πιο σημαντικούς Άραβες του κόσμου.

Έχει δυο βασικές εταιρείες: μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μια εταιρεία που ασχολείται με την εξόρυξη χρυσού. Παράλληλα, εμπλέκεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις κατασκευών και real estate!


Σε συνέντευξή του στο CNBC είχε πει: «Ο χρυσός είναι αυτό που έχει την τάση όλος ο κόσμος να αποκτά σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος καταπολεμά την οικονομική κρίση

Ο Σαουίρις είναι ο μοναδικός μη Βορειοκορεάτης που έχει άδεια τηλεπικοινωνιών στη Βόρεια Κορέα, ενώ τελευταία έδειξε το ενδιαφέρον του και στην αγορά αεροπορικών εταιρειών μιας και τώρα βρίσκονται σε κρίση λόγω την πανδημίας.

«Σε κάθε κρίση, υπάρχει και μια ευκαιρία», ανέφερε. «Μπορείς να αγοράσεις μια αεροπορική σήμερα με ένα δολάριο, αν αναλάβεις το μεγαλύτερο μέρος του χρέους», είχε πει πρόσφατα.

Πηγή: protothema.gr / photo: George Karlos/protothema

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για προσάραξη βοηθητικού σκάφους (tender), του σκάφους ”TT AYALA” σημαίας Μάλτας, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Παράγκα Μυκόνου.
Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου μετέβησαν στην περιοχή όπου διαπίστωσαν ότι το βοηθητικό σκάφος είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή και ότι όλοι οι επιβαίνοντές του ήταν καλά στην υγεία τους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του βοηθητικού σκάφους για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα των πλοιοκτητών ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή  θαλάσσιας ρύπανσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ