Λιμεναρχείο Κω: «Μέτρα πρόληψης και προστασίας του επιβατικού κοινού από τον ΚΟΡΩΝΟΙΟ COVID-19»

1
330

«Μέτρα πρόληψης και προστασίας του επιβατικού κοινού από τον ΚΟΡΩΝΟΙΟ COVID-19».

 

Η Λιμενική Αρχή Κω επ΄ αφορμή των δεδομένων στο μέτωπο της απειλής εκ της πανδημίας του  COVID-19 και με γνώμονα την  εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας, προβαίνει σε καθημερινή βάση δια των στελεχών της σε τακτούς και επισταμένους ελέγχους προκειμένου την τήρηση και συμμόρφωση τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των πληρωμάτων των πλοίων ως προς τα επιβληθέντα νέα μέτρα. Σύμφωνα με αυτά:

Α) Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι/κυβερνήτες, τα μέλη του πληρώματος, οι πλοιοκτήτες ή εφοπλιστές ή διαχειριστές των πλοίων καθώς και κάθε άλλος υπεύθυνος υποχρεούνται, κατά την επιβίβαση, τη διάρκεια του ταξιδιού, την αποβίβαση καθώς και την παραμονή σε λιμάνια, όρμους ή ακτές, να συμμορφώνονται προς τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 σε επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ttps://www.ynanp.gr/el/) και την τήρηση όλων εν γένει των προβλεπομένων μέτρων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την υποχρέωση τήρησης κατάστασης επιβαινόντων και κατάστασης υγείας με συμπλήρωση εντύπου-ερωτηματολογίου δήλωσης υγείας πριν την επιβίβαση, τόσο εκ μέρους του πληρώματος όσο και των επιβαινόντων. Επιπροσθέτως υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σχολαστική τήρηση κανόνων καθαριότητας και απολύμανσης χώρων, καθώς και τοποθέτηση αντισηπτικού διαλύματος στην είσοδο του πλοίου, σε μπαρ, καφετέριες, χώρους υποδοχής και τουαλέτες. Το πλήρωμα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι ανάλογα με τα καθήκοντά τους στο σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού COVID-19, καθώς και την ενημέρωση των ταξιδιωτών για την αναγκαιότητα χρήσης μέσων ατομικής προστασίας και στο σχολαστικό καθαρισμό των χώρων του πλοίου, άμα τη ολοκληρώσει του κατάπλου. Τέλος η τοποθέτηση επιδαπέδιων ή κάθε είδους σημάνσεων σε καθίσματα, μπαρ, καφετέριες, χώρους υποδοχής, προκειμένου την τήρηση των αποστάσεων.

 

 

 

  Β) Σε περίπτωση διαπίστωσης εκ της Υπηρεσίας μας σε γενόμενο έλεγχο παράβασης των διατάξεων της παρούσης επιβάλλεται, κατά περίπτωση:

ι) στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

ιι) στους πλοιοκτήτες ή εφοπλιστές ή διαχειριστές των πλοίων καθώς και τους πλοιάρχους ή κυβερνήτες, διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

 Γ) Εξακολουθεί να υφίσταται προσωρινός περιορισμός εν όλω των θαλάσσιων συνδέσεων από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2020 έως και 15.8.2020.

Με γνώμονα πάντοτε την τήρηση της τάξης, καθώς και την υπεροχή και προστασία του δημοσίου    συμφέροντος, προσβλέπουμε στην απροφάσιστη συμμόρφωση και συνεργασία του επιβατικού κοινού προς τα προρρηθέντα και τιθέμεθα  στη διάθεσή σας  για ό,τι δει.-

 

Εκ της Λιμενικής Αρχής

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22420 26594
Φαξ: 22420 24185
Email : [email protected]

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι δυνατόν να γίνετε τέτοιος συνωστισμός σε αυτά τα καραβάκια ; Ούτε μάσκες φορούν ούτε τίποτα. Και σε αυτά που φεύγουν από Κω και σε αυτά κυρίως που φεύγουν από χωριά. Ντροπή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ