Τα μέτρα της κυβέρνησης για το προσφυγικό και την προώθηση προσφύγων από την Τουρκία | 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν…

1
356

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το προσφυγικό και την προώθηση προσφύγων από την Τουρκία

Ενίσχυση των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας


Τα μέτρα της κυβέρνησης για το προσφυγικό και την προώθηση προσφύγων από την Τουρκία

Για οργανωμένη επίθεση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για το προσφυγικό ως απάντηση στην προώθηση προσφύγων στα σύνορα από την Τουρκία.

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μια οργανωμένη, μαζική, παράνομη επίθεση παραβίασης των συνόρων μας», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι απετράπησαν 4.000 παράνομοι είσοδοι και πως κρατούνται 66 άτομα που πέρασαν παράνομα στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, του στρατού και του Λιμενικού στα σύνορα, σημειώνοντας ότι στα θαλάσσια σύνορα θα βρίσκονται 52 σκάφη.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορα», τόνισε με νόημα ο κ. Πέτσας.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας και άντεξε προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης. Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι. Οι εξήντα έξι που πέρασαν, κρατούνται. Και δεν έχουν καμία σχέση με το Idlib.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο, μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Στα νησιά, ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορά μας.

Σας ευχαριστώ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποιές είναι οι εντολές που έχουν λάβει οι κυβερνήτες των 52 σκαφών;
    Πώς θα αποτρέψουν τα σκάφη να έρθουν στην Ελλάδα όταν ο λαθρομετανάστης μεσοπέλαγα σκίσει το πλαστικό;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ