Υπερπολυτελή γιοτ Εμίρηδων στο λιμάνι της Κω (ΦΩΤΟ – στα 10 πιο ακριβά γιοτ του κόσμου)

4
8631

Σήμερα το απόγευμα κατέπλευσε και έδεσε στο λιμάνι της Κω το υπερπολυτελές γιοτ Al Lusail το οποίο ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ Hamad bin Al Thani (φωτό).

Οι επισκέπτες του έφτασαν αεροπορικώς και έφτασαν στο λιμάνι της Κω, όπου και παραμένει ελλιμενισμένο.

Η θαλαμηγός των 280.000.000 ευρώ (στα 10 πιο ακριβά γιοτ του κόσμου)

Τις προηγούμενες μέρες στο λιμάνι της Κω είχε καταλπλεύσει το σούπερ yacht Radiant, ιδιοκτησίας του Eμίρη του Ντουμπάι Abdullah Al Futtaim.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός, μήκους 110 μέτρων, κατασκευάστηκε το 2009 στο διάσημο ναυπηγείο Lürssen. Είναι σχεδιασμένη από τον Tim Heywood, ενώ εσωτερικά φέρει την υπογραφή του Glenn Pushelberg. Αρχικά το σκάφος ναυπηγήθηκε για λογαριασμό του Ρώσου μεγιστάνα Boris Berezovsky, ο οποίος για να το αποκτήσει πλήρωσε 148.540.000 ευρώ. Οικονομικές δυσκολίες, όμως, τον ανάγκασαν να το πουλήσει και έτσι το 2011 το σκάφος πέρασε στην ιδιοκτησία του Abdullah Al Futtaim αντί 240.000.000 ευρώ.

Η αξία του σήμερα υπολογίζεται στα 280.000.000 ευρώ που το κατατάσσει στη λίστα με τα 10 πιο ακριβά yacht του πλανήτη.

Το Radiant είναι εξοπλισμένο με ένα πανίσχυρο κανόνι νερού με την ικανότητα να βυθίζει σκάφη έως 91 μέτρα μακριά, ενώ φιλοξενεί ένα μικρό ταχύπλοο για σύντομες εξορμήσεις αν χρειαστεί.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!!
    ΚΑΛΑ ΝΑ’ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ,ΟΣΑ ΑΥΤΟΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ! ΜΑΚΑΡΙ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ