Νέος προφήτης Ιωνάς: Τον κατάπιε φάλαινα αλλά κατάφερε να βγει από το στόμα της -Περιγράφει πώς ήταν στο στομάχι της [βίντεο]

0
259

Μπορεί να μην είναι ακριβώς η ιστορία του προφήτη Ιωνά, αλλά ένας άνδρας κατάφερε να δραπετεύσει από το στόμα μιας φάλαινας που τον πέρασε για ψάρι.

Ο 51χρονος Ράινερ Σκιμπφ, από την Νότια Αφρική, είχε ξεκινήσει μαζί με μια ομάδα δυτών για να καταγράψει το κυνήγι της σαρδέλας, όταν συνέβη κάτι τελείως απρόοπτο έξω από το λιμάνι Elizabeth Harbor, ανατολικά του Κέιπ Τάουν.

Σε μια ιστορία που θυμίζει τον προφήτη Ιωνά της Παλαιάς Διαθήκης και την φάλαινα, ο Σιμπφ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον θάνατο, καθώς μπήκε στο εσωτερικό του στόματος του πελώριου κήτους.

Ο Σκιμπφ και η ομάδα του, που είχαν χωριστεί σε δύο υποομάδες, κατέγραφαν ένα φυσικό γεγονός που συμβαίνει όταν πιγκουίνοι, φώκιες, δελφίνια, φάλαινες και καρχαρίες συγκεντρώνονται για να «πιάσουν» μεγάλες ποσότητες ψαριών.

Ο 51χρονος έμπειρος δύτης Ράινερ ΣκιμπφΟ 51χρονος έμπειρος δύτης Ράινερ Σκιμπφ

Η ομάδα βρισκόταν περίπου 25 ναυτικά μίλια από την ακτή, όταν τελείως ξαφνικά ο Σιμπφ βρέθηκε στο στόμα της φάλαινας, όπως ο προφήτης Ιωνάς. Στην βιβλική ιστορία, ο Ιωνάς πέφτει στο νερό κατά την διάρκειας μιας καταιγίδας και μένει στην κοιλιά του κήτους για τρεις ημέρες προτού ξεβραστεί στις ακτές της Νινευή.

Μετά το απίστευτο περιστατικό, ο Σκιμπφ δήλωσε στο Barcroft TV πως προσπαθούσε να κινηματογραφήσει έναν καρχαρία που περνούσε από ένα δίχτυ, όταν ξαφνικά τα πάντα γύρω του σκοτείνιασαν και ένιωσε την μεγάλη φάλαινα να τον αρπάζει.

Όπως είπε: «Ένιωσα την πίεση στο ισχίο μου, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για φόβο σε μια τέτοια περίπτωση – πρέπει να χρησιμοποιείς το ένστικτό σου».
Ο Σκιμπφ έζησε μια περιπέτεια που θυμίζει την ιστορία του προφήτη ΙωνάΟ Σκιμπφ έζησε μια περιπέτεια που θυμίζει την ιστορία του προφήτη Ιωνά

Και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για ένα τέτοιο γεγονός – να καταλήξεις μέσα σε μια φάλαινα. Είναι μόνο το ένστικτο της επιβίωσης. Κρατούσα την αναπνοή μου επειδή σκέφτηκα ότι θα βουτούσε πιο βαθιά και θα με άφηνε σε μεγαλύτερο βάθος στον ωκεανό, ήταν μαύρο σκοτάδι εκεί μέσα».

Όσο ο έμπειρος δύτης, που υπήρξε δάσκαλος καταδύσεων για περισσότερα από 15 χρόνια, έκανε το ταξίδι του προς το εσωτερικό της φάλαινας, ο συνάδερφός του και φωτογράφος Χέινζ Τόπερτσερ, κρατούσε την κάμερα εστιασμένη στον Σκιμπφ και παρακολουθούσε με τρόπο από το σκάφος της ομάδας.
«Ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν. Μετά κατάλαβα ότι βρισκόμουν στο στόμα της φάλαινας» είπε ο έμπειρος δύτης στην κάμερα«Ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν. Μετά κατάλαβα ότι βρισκόμουν στο στόμα της φάλαινας» είπε ο έμπειρος δύτης στην κάμερα

Αργότερα περιέγραψε πως είδε τα δελφίνια να βγαίνουν από το νερό και ένα λευκό σύννεφο από την κορυφή της φάλαινες, την ώρα που η φάλαινα κατάπινε τον συνάδερφό του.

Μόλις όμως η φάλαινα «έφτυσε» τον Σκιμπφ, ο 51χρονςο κατάφερε να κολυμπήσει προς το σκάφος χωρίς να φέρει τραύματα.

Οι συγκεκριμένες φάλαινες φτάνουν σε μήκος τα 12 με 19 μέτρα και εντοπίζονται κυρίως στον Ατλαντικό, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό ενώ μπορούν να βουτήξουν μέχρι τα 300 μέτρα βάθος.

Φωτογραφίες: YouTube

Πηγή: | iefimerida.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ