ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Στην Κω το εντυπωσιακό ιστορικό πλοίο Palinuro του Ιταλικού Ναυτικού

15
2332
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το Ιταλικό Ναυτικό επέλεξε τη Λάρνακα ως ένα από τα λιμάνια στα οποία θα αγκυροβολήσει το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο πλοίο Palinuro στο πλαίσιο του 54ου εκπαιδευτικού ταξιδιού ναυτικών δοκίμων της Ιταλικής Σχολής Υπαξιωματικών του Τάραντο (Taranto).
Το Palinuno είναι ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά πλοία, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1934 και χρησιμοποιείται από το 1955 ως εκπαιδευτικό πλοίο από εκατοντάδες Ιταλούς δόκιμους που ξεκινούν την καριέρα τους από το κατάστρωμα, μαθαίνοντας τη ναυτιλιακή τέχνη. Το εκπαιδευτικό ταξίδι αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης των δοκίμων και συμπληρώνει την ακαδημαϊκή μόρφωση που δέχονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πράγματι, οι δόκιμοι εκτίθενται για πρώτη φορά σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία του ναυτικού κόσμου με σκοπό να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους και να εξοικειωθούν με το θαλασσινό περιβάλλον.
Το πλοίο Palinuro κατά τη διάρκεια των πολλών δεκαετιών ζωής του, έχει ταξιδέψει περισσότερα από 300.000 ναυτικά μίλια περνώντας από τα περισσότερα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου και της Βόρειας Ευρώπης. Το τελευταίο κεφάλαιο της πλούσιας ιστορίας του είναι η συνάντηση που πρόσφατα φιλοξένησε μεταξύ του Ιταλού Πρωθυπουργού Gentiloni, του Γάλλου Προέδρου Macron και της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ.

Σήμερα το μεσημέρι, με την πολύτιμη βοήθεια του καθηγητή Γιάννη Τρικοίλη ως διερμηνέα,  δόθηκε η συνέντευξη τύπου επί του πλοίου από τον Κυβερνήτη του πλοίου «Palinuro» Giuseppe Valentini, τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Enrico Frasson και δύο Ιταλούς δόκιμους (οι οποίοι μας είπαν ότι κοιμούνται ελάχιστες ώρες στην εκπαιδευτική τους αυτή διαδικασία).

Αξιοσημείωτη η αναφορά τους στο αυριανό μνημόσυνο για τους 103 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς,  Ιταλούς Αξιωματικούς και το ευχαριστήριό τους που η τοπική κοινωνία διατηρεί ζωντανή τη μνήμη τους.

Την ίδια ώρα έγινε και η επίσκεψη κοινού στο πλοίο (φωτό).

Το Palinuro, ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά πλοία, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1934 (ως αλιευτικό που ψάρευε από τη Γαλλία μέχρι τον Καναδά περνώντας τον Ατλαντικό, με μια παύση κατά τη διάρκεια του β’ Παγκοσμίου πολέμου) και χρησιμοποιείται από το 1955, ως εκπαιδευτικό πλοίο, από εκατοντάδες Ιταλούς δόκιμους που ξεκινούν την καριέρα τους από το κατάστρωμα, μαθαίνοντας τη ναυτιλιακή τέχνη. Το εκπαιδευτικό ταξίδι αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης των δοκίμων και συμπληρώνει την ακαδημαϊκή μόρφωση που δέχονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το πλοίο Palinuro έχει διατηρήσει άψογα την μεγαλειώδη αρχική τους εικόνα και είναι ενταγμένο στον σύλλογο με την «αφρόκρεμα» πλοίων vintage. Κατά τη διάρκεια των πολλών δεκαετιών ζωής του, έχει διανύσει περισσότερα από 300.000 ναυτικά μίλια, περνώντας από μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου και της Βόρειας Ευρώπης. Το τελευταίο κεφάλαιο της πλούσιας ιστορίας του είναι η συνάντηση μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού Τζεντιλόνι, του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και της Γερμανίδας καγκελάριου, Μέρκελ, που φιλοξένησε πρόσφατα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου είναι εξίσου εντυπωσιακά: τρεις ιστοί άνω των 35 μέτρων, 1.000 τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν και 15 πανιά διαφόρων τύπων που καλύπτουν τρία καταστρώματα. Το πλοίο θα παραμείνει στην Κω μέχρι την Τετάρτη και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το επισκεφθεί και να ξεναγηθεί σε αυτό. Από την Κω θα συνεχίσει το ταξίδι του για Κωνσταντινούπολη, Κωστάντζα και στην συνέχεια Κεφαλλονιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ επίσκεψης κοινού:

31 Ιουλίου από τις 10:00 έως τις 12:00 και 16:00 έως 17:30

και 1 Αυγούστου, από τις 10:00 έως τις 12:00 και 16:00 έως 17:30.

(Πρωινές φωτό στις τοπικές αρχές Χαρίκλεια Χριστοφή – ΒΙΝΤΕΟ Δημοτική Τηλεόραση Κω dhras.gr)

ΣΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ PALINURO, ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ./video

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ PALINURO ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ/video

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φέραμε τον πολιτισμό στο νησί! Προσβλέπω σύντομα η Κως ή όπως την λέγαν παλιά Lango να ενωθεί με την μητέρα Ιταλία!

  • ε τζιουστο, να τρωμε ζυμαρικα αλ τεντε, βαζω στοιχημα το πρωτο πραγμα που θα κανουν οι Ιταλοι ειναι να κανουν το Ζηπαρι πρωτευουσα

   • Αδελφέ μου όπως καλά ξέρεις, το Ζηπάρι είναι ήδη η μεσοσταθμική πρωτεύουσα του νησιού

    • παιδια τα μανιταρια που τρωτε και παιρνετε δυναμεις μαλλον ειναι απο τα παραισθησιογονα………..

  • Εντω στο μιλανο εκουμε αρκετο θεσεις, εγκω προσκαλεσει και φερει φιλο εντω.

   Φκαριστω αντερφια

 2. Συγκινήθηκα πάρα πολύ πριν απο μενα είδα 2 παλικάρια γύρω στα 30,λεβέντες σαμε κει πάνω, έπιασαν το τιμόνι, και μου θύμισαν τα νιάτα μου! Να μου ζήσετε λεβέντες μου!

 3. Καλά τα λες συμπατριώτη αλλά με τους βαλκάνιους του Έλληνες που πλέξαμε τι περιμένεις…Αυτοί παραβράζουν τα ζυμάρικα..κτηνωδία

 4. …εγώ πάλι προβλέπω η Κως να ενωθεί με Λίνδο, Κάμειρο, Ιαλυσό, Κνίδο και Αλικαρνασσό, και να αποτελέσουν και πάλι (όπως στην Αρχαία Ελλάδα) την Δωρική εξάπολη!! 😉

  • Πολύ καλή ιδεά η αναβίωση της ιστορικής Δωρικής εξάπολης! Αρκεί να έχουμε στην απέξω την Κάλυμνο…

  • 1)ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ,ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΡΙΖΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ,ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ «ΦΑΡΔΙΟΥΣ»ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΕΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ,ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΣΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΧΕ ΚΟΡΙΤΣΙ,ΣΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ «ΠΡΟΙΚΑΣ»ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ,ΟΤΑΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΟΧΙ ΙΤΑΛΟΣ!ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΚΛΕΒΕ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ,ΟΧΙ ΙΤΑΛΟΣ.

 5. ΗΤΑΝ ΙΤΑΛΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ,ΟΧΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!!ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΥΚΝΕΙΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ,ΦΤΑΝΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΣΜΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗΝ «ΜΕΤΑΤΑΞΗ» ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΙΗΓΗΘΟΥΝ,ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ.ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ «ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ»ΔΕΝ «ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ…ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ.

 6. Αχ τι μου θυμισατε!!!!!!!!!!!!!!!!!να ναι καλα ο φίλος ο βέρος Ιταλος που ξεκινησε τη κουβεντα, ο θεος να μου κοβει σχόλια απο το ετζιαν και να του δίνει ζυμαρικά αλ τεντε που τοσο πολύ του αρέσουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.