Βραβεία για τις ομάδες στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Explore στην Κω!”

0
4498
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Explore στην Κω, που φιλοξένησε 22 ομάδες της περιοχής και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Eduact με το Πρότυπο Κέντρο Πληροφορικής & Ρομποτικής  Instudies, τον Δήμο Κω και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Κω (Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ).
Μέσω του FIRST® LEGO League, το οποίο διεξαγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα παιδια ειχαν την δυνατότητα μέσω του FIRST® LEGO League και της φετινής θεματικής, να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους θα χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.
Όλα τα βραβεία που δόθηκαν στα παιδιά είναι μη ανταγωνιστικά.
Στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής παρευρέθηκαν επίτιμοι καλεσμένοι: η Αντιπεριφερειάρχης Ευρυδίκη Νάκη, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, η Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κω Σταματία Κανταρζή, αντιδήμαρχος Νισύρου κ. Δημήτρης Χασαπλαδακης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Διώνη Κασσίωτη, ο Έπαρχος Γιάννης Καμπάνη και ο Εντεταλμένος Παιδείας Γιάννης Κρητικός που στήριξαν το Φεστιβάλ, μοίρασαν μετάλλια στα παιδιά και θαύμασαν τις προσπάθειές τους, κάτι για το οποίο τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς του Φεστιβάλ: Σιτάρ, Λογιστικό γραφείο Μαρκόγλου Σταμάτη & Γιώργο, Kos Divine Hotel, Νατούρ Γαλαθρή, Αρτοποιείο Ζαμάγια, Olympia Hotel, Michelangelo  Hotel, το Uniq Beach Restaurant και το Ραδιο Πρωτο ως χορηγός επικοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/.

 

Δείτε τις φωτογραφίες από το Φεστιβάλ εδώ (μπορείτε να τις κατεβάσετε):
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ