Αποτελέσματα διαγωνισμού First Lego League Challenge

0
552

Αποτελέσματα διαγωνισμού First Lego League Challenge.

Στον διαγωνισμό του First Lego League Challenge 2021-2022,  με εθνικό διοργανωτή τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Eduact και συν διοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στα πλαίσια του έργου “ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ” κι επιστημονικό συνεργάτη την Ο3 – Out of the Ordinary, οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν το μέλλον των μεταφορών.

Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό, οι ομάδες  εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ένα ρομπότ που εκτελεί αποστολές στην θεματική πίστα του Robot Game. Επίσης διενεργούν ένα Project Καινοτομίας (Innovation Project) στο οποίο προτείνουν λύση σε ένα επιστημονικό πρόβλημα σχετικό με το θέμα των μεταφορών.

Στον περιφερειακό διαγωνισμό, συμμετείχαν ομάδες από όλο το Νότιο Αιγαίο, και ο καθηγητής πληροφορικής Καΐσερλης Αλέξανδρος, μαζί με δυο ομάδες του Instudies.

“Μετά από το ταξίδι μας στην Ρόδο, με την συμμετοχή 2 ομάδων από το Instudies, η μια ομάδα κατάφερε να βγει 1η, κερδίζοντας και δεύτερο βραβείο/πρωτιά και στο innovation project, και η δεύτερη ομάδα να βγει 4η, ανάμεσα σε 15 συμμετοχές, κερδίζοντας και οι δυο την πρόκριση για τον τελικό της Θεσσαλονίκης. “

“Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για τα παιδιά που συμμετείχαν, γιατί κατάφεραν να εντυπωσιάσουν όχι μόνο με την απόδοση τους, αλλά και με την στάση που είχαν καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού. Έδειξαν σημάδια των δυνατοτήτων τους, της καλής συνεργασίας που είχαν, αποδεχόμενοι τις διαφορές που μπορεί έχουν ως χαρακτήρες και ανέπτυξαν τις ικανότητες τους, καινοτομώντας στην πορεία. Το κυριότερο για εμένα είναι ότι το διασκέδασαν, τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.  Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία τον τελικό, οποίος θα διεξαχθεί στις 2-3 Απριλίου.”

Ρεπορτάζ : Στέργιος Θ. Χατζηστέργου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ