Κορωνοϊός – Σουηδία: Μικροτσίπ πιστοποιεί το καθεστώς εμβολιασμού των πολιτών

19
1481

Τοποθετείται υποδόρια στο χέρι και μπορεί να «διαβαστεί» από smartphone – Το έχουν ήδη κάνει 6.000 πολίτες

Έξι χιλιάδες Σουηδοί έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24» επισημαίνοντας ότι, η προηγμένη τεχνολογία κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid. Από τα μέσα Δεκεμβρίου, η Σουηδία θέσπισε νέους, αυστηρότερους κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid που απαιτούν, μεταξύ άλλων, την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλες τις εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων.

Ύστερα από αυτή την ανακοίνωση, ο αριθμός των πολιτών που εμφύτευσαν ένα μικροτσίπ, δημιούργημα της σουηδικής εταιρείας «Epicenter» (Επίκεντρο) αυξήθηκε.

Η εταιρεία «Epicenter», μία startup με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει τελειοποιήσει το μικροτσίπ, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά τον κόκκο ρυζιού. Τοποθετείται υποδόρια και μπορεί να «διαβαστεί» από smart phone. Οι επικεφαλής της εταιρείας επιθυμούν την ευρεία εφαρμογή του, ακόμη και ως ανέπαφες πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από την σουηδική εταιρεία «Επίκεντρο», ο Χάνες Σγιομπλάντ, επικεφαλής του τμήματος διανομής της εταιρείας δείχνει πως λειτουργεί, όπως εξηγεί η βρετανική εταιρεία Daily Mail. Κουνάει λίγο ένα smartphone πάνω από το χέρι του, στο σημείο όπου έχει εμφυτευτεί το τσιπ κι αυτό αμέσως ενημερώνεται για το καθεστώς εμβολιασμού του.«Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορoύν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού της νόσου COVID»,
επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία. Πολλοί χώροι, εστιατόρια, μπαρ, αίθουσες συναυλιών και μουσεία σε πολλές χώρες του πλανήτη απαιτούν από τους επισκέπτες να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους προκειμένου εισέλθουν στο κτίριο. Και η εταιρεία θέλει να κάνει την παρουσίαση αυτών των πληροφοριών όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

«Σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, με το μικροτσίπ λύνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία σήμερα, του χρόνου θα τη χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής startup. Το 2015, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε εμφυτεύσει το μικροτσίπ σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της, με το οποίο μπορούσαν να ανοίξουν πόρτες (που ξεκλείδωναν μόνο με κωδικό) και να χειρίζονται εκτυπωτές.

microchip_2

Πώς εμφυτεύεται το μικροτσίπ

Μία μία σύριγγα γίνεται η έγχυση του μικροτσίπ στο χέρι. Όταν ενεργοποιηθεί μέσω μίας συσκευής, τότε μια μικρή ποσότητα δεδομένων ρέει μεταξύ των δύο συσκευών μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Ο Πάτρικ Μέστερτον, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Epicenter, είχε επισημάνει το 2017 ότι το μεγαλύτερο όφελός του είναι η ευκολία». «Βασικά αντικαθιστά πολλά πράγματα που έχετε, άλλες συσκευές επικοινωνίας, είτε είναι πιστωτικές κάρτες είτε κλειδιά».

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία ονομάζεται «Ταυτοποίηση ΡΑδιοσυχνότητας» (RFID- Radio-Frequency Identification), η οποία χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την αναγνώριση ηλεκτρονικά αποθηκευμένων πληροφοριών. «Τα εμφυτεύματα είναι μια τεχνολογία που μπορεί να έχει πολλών ειδών εφαρμογές και αποτελεί τώρα μια πολύ βολική λύση ώστε να έχουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την Covid πάντοτε διαθέσιμα πάνω μας. To κινητό τηλέφωνο μπορεί κάποια στιγμή να μην έχει άλλη μπαταρία ή να μην λειτουργεί οπότε το εμφύτευμα δίνει την λύση. Χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνολογία αυτή την στιγμή για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σε ένα χρόνο θα την χρησιμοποιήσουμε για να παρέχει κάποια άλλη υπηρεσία» δηλώνει ο Χάνες Σγιόμπλαντ.

microchip_3

Το τσιπάκι μπορεί να εμφυτευθεί σε διάφορα σημεία είτε στον βραχίονα είτε σε κάποιο σημείο των δαχτύλων και αν κάποιος που το τοποθέτησε στο χέρι θέλει να το αφαιρέσει αυτό γίνεται εύκολα. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της Epicenter έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους ένα τσιπ για να κυκλοφορούν χωρίς κάρτες αναγνώρισης μέσα στην εταιρεία αλλά και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές όπως εκτυπωτές ή ακόμη και τους αυτόματους πωλητές αναψυκτικών και τροφίμων. Η «Three Square Market», μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Ουισκόνσιν, έγινε η πρώτη εταιρεία στις ΗΠΑ που πρόσφερε στους υπαλλήλους της παρόμοια δωρεάν εμφυτεύματα μικροτσίπ τον Αύγουστο του 2017.

Το τσιπ δίνει στους υπαλλήλους πρόσβαση σε κλειδωμένα δωμάτια και τη δυνατότητα να πληρώνουν για φαγητό και ποτό στο διάλειμμα δωμάτιο.


Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιατί αν ζητούσε ο Μητσοτάκης με την Τρομο-ιατρική Κομπανία του, να το κάνουν οι ήδη εμβολιασμένοι σε εμάς, 9 στους 10 θα έτρεχαν με τον ενθουσιασμό πεινασμένου που ελεεί αυτήν την ώρα ο…Μωυσής…!!

  • Η Υποδερμια τοποθέτηση του μικροτσίπ έχει εφαρμοστή πάνω από πέντε χρόνια. Και το βάλανε απλά να μην κουβαλάνε μαζί τους έγγραφα ταυτοποίησης. Βέβαια για καθαρά πρακτικούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας πιστός θα χάση την πίστη του. Απλά τα περί Αποκάλυψης και χάραγμα υποδεικνύει τα ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΩΝ. ΗΓΓΙΚΕΝ ΓΑΡ η ΩΡΑ. Δεν είναι το ΤΣΙΠΑΚΙ. Είναι η ΧΑΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗΣ αν και εφόσον την αρνήθης.

 2. αχ τώρα όλοι αυτοί που ήταν έτοιμοι να τρέξουν στην Σουηδία να γλιτώσουν τα «ϋποχρεωτικά» εμβόλια που θα πάνε;

 3. Για να διαβάσω τώρα τα σχόλια σας. Τι θα πείτε τώρα στους ψέκες που σας έλεγαν ότι θα σας τσιπάρουν; Τρέξτε σαν καλά προβατάκια να σας βάλουν το ταμπελάκι στο αυτί που θα περιέχει όλα σας τα δεδομένα. Μπέεεε!!

  • Εσυ παιδι μου χανεσαι εδω, μονο για ΝΑΣΑ και πανω εισαι!!! Αφου εχουν το κινητο σου ρε ηλιθιε, το facebook και τα λοιπα, μεχρι και που σε βλεπουν! Σιγα μην ξοδευτουν να σε τσιπαρουν κιολας. Μεγαλη αξια δινεις στον εαυτο σου! Καλα κανεις και δεν εμβολιαζεσαι, αμοιβαδα.

   • κάτσε να σε τσιπάρουν αν θέλεις. Μάθε όμως να ξεχωρίζεις κάποια πράγματα. Άν βάζεις μόνος σου τα προσωπικά σου δεδομένα φωτογραφίες ή το που βρίσκεσαι στο facebook ή όπου αλλού έχεις λογαριασμό είναι δικαίωμα σου. Ναι το ξέρουμε ότι το κινητό μας εντοπίζεται ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένο ή και αν δεν είναι smartphone. Όμως πρόβατο, το κινητό μπορείς να το αφήσεις στο σπίτι σου ή να μην έχεις smart phone ή να μην έχεις καθόλου κινητό. Κατάλαβες την διαφορά με το τσιπάκι; Όχι;;; Όταν την καταλάβεις θα κόψεις και θα αφήσεις στο σπίτι το χεράκι με το τσιπάκι που είναι το ίδιο που ψήφισε τα φασισταριά που σε ελέγχουν. Μππέέέ !!

    • Οτι πεις εσυ εξυπνε… ειπες ενα μπεεε και νομιζεις οτι εισαι ο Εμιλ Ζαπατα! Αλλα αφου νοιωθεις πραγματικα εξυπνος κι επαναστατης, ακου τι λεει ενας αλλος χαζος σαν κι εμενα: «Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο οτι θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει εκ πείρας». Αντε τωρα στον αρχηγο σου κι αρχιεπαναστατη Γ. Τραγκα να σηκωσετε το λαβαρο μαζι. Αντε και πολυ ασχοληθηκα μαζι σου…

   • ο άλλος τα γράφει αυτά από ένα κινητό ή ένα λαπτοπ που τον βλέπουν από τις κάμερες και τον ακούν από τα ηχεία και φοβάτε τα τσιπ χαχα

   • Το κινητό το αφήνεις αν αποφασίσεις κάποια στιγμή ότι δεν θέλεις να σε ελέγχουν ,το μικροτσίπ όμως θα το έχεις κ στην τουαλέτα γενικότερα μέχρι να πεθάνεις θα ελέγχουν ,όχι μόνο που βρίσκεσαι ,αλλά κ τι σκέπτεσαι .

 4. Δεν επηρεάζει την πίστη μας. Αν πρόκειται για την υγεία ας γίνει. Πόσο δύσκολο είναι να ακουστεί; Για αυτούς που νομίζουν ότι τα είδαν όλα.😂

  • Φυσικά κ επηρεάζει την πίστη μας ,αν γνωρίζεις βέβαια από την αποκάλυψη η μάλλον αν ξέρεις να την ερμηνεύσεις ,αλλά τώρα θα μου πεις ,εδώ δεν ξέρουν οι μητροπολίτες κάποιοι μητροπολίτες ευτυχώς λίγοι ,θα ξέρεις εσύ ????? Αλλά όποιος θέλει να ξεβολευτει κ νοιάζεται για την ψυχή του ρωτά κ μαθαινει .Αυτό θα είναι το χάραγμα του αντιχρίστου αδερφέ ,αν έχεις ακούσει για το 666 . Όσοι πιστοί προσέλθετε .

   • Αν υποθέσουμε ότι μένεις οδό ΙΘΑΚΗΣ 666 τι θα σκεφτης?

   • Ακόμα στο 666 είσαι εσύ; Έχει γίνει αναβάθμιση, τώρα το χάραγμα είναι το 667. Στις αρχές του νέου έτους θα γίνει και νέα αναβάθμιση και θα γίνει 667 Plus.

 5. Πάντως με την αφορμή της θανατηφόρας πανδημίας πολλά δεινά μας προκαλούν. Αντί να μας κάνουν τη ζωή μας υποφερτή λες και μας βασανίζουν. Για να μας σώσουν;; για να μας προστατέψουν;; Ποιος είναι τελικά ο σκοπός τους;; Καραντίνα κλεισίματα απανωτά αμφίβολα εμβόλια καταστροφή του τουρισμού της εστίασης του εμπορίου. Τώρα πιστοποιητικά ταυτότητες τσιπακια μαρκαρισμα σαν τα ζώα παρακολούθηση σαν εγκληματίες μηδενική κοινωνική σχέση πρόστιμα κρατήσεις αποδοχών απαγόρευση Εκκλησιασμού .Τελικά που το πάνε;;έχει τέλος αυτό το πηγάδι που μας έριξαν;; Όλα για το καλό μας;;

 6. ειστε κολλημένοι! Ακόμα και για κ@τουρημα να πάτε ανεβάζετε post » νιώθει ανακουφισμένη στη θέση χέστρ@» και κατ τ’αλλα φοβάστε μην σας παρακολουθήσουν απο το τσιπάκι…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.