Facebook, Ιnstagram και WhatsApp: Οι πρώτες ερμηνείες για το πρόβλημα και το χάος με τους υπαλλήλους στα γραφεία τους

1
420

Ουδείς μπορεί να αιτιολογήσει πλήρως και ακριβώς που οφείλεται το φιάσκο με Facebook, Ιnstagram και WhatsApp.Στα κεντρικά του facebook οι υπάλληλοι δεν είχαν καν πρόσβαση στα γραφεία.

Το γεγονός ότι το Facebook, το Ιnstagram και το WhatsApp έπεσαν την ίδια ώρα και μένουν «κάτω» από τις 18:15 ώρα Ελλάδας έχει αιφνιδιάσει ακόμη και τους υψηλόβαθμους υπαλλήλους των εταιριών αυτών.

Οι Times της Νέας Υόρκης επικοινώνησαν με δύο υπαλλήλους-μέλη της ομάδας ασφάλειας του facebook οι οποίοι τόνισαν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση. Όπως ανέφεραν, θα ήταν εξωφρενικό χάκερς να ρίξουν τις τρεις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του πλανήτη για μερικές ώρες ταυτόχρονα.

Ο Tζον Γκράχαμ Κάμινγκ, επικεφαλής της εταιρίας τεχνολογίας Cloudfare, πιθανολόγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται στους διακομιστές του facebook οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται στους DNS Servers.

Το DNS καθορίζει την σύνδεση της IP διεύθυνσης με το εκάστοτε domain, πχ, facebook.com. Αν αυτό είναι όντως το θέμα, τότε οι servers δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά υπάρχει ζήτημα στη σύνδεση μεταξύ της διεύθυνσης και των servers που την εξυπηρετούν. Αν αυτό οφείλεται σε χάκερς, ή σε ανθρώπινο σφάλμα είναι κάτι που περιμένουμε να μάθουμε.

Τα προβλήματα πάντως δεν έλειψαν ούτε στα γραφεία της facebook. Η δημοσιογράφος των Times Σίρα Φρένκελ έγραψε στο twitter ότι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα γραφεία αφού τα ηλεκτρονικά τους κλειδιά δεν βρίσκονταν σε λειτουργία.

Κοινώς, ένα πλήρες μπάχαλο σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου…

«Έπεσαν» Facebook, Messenger, και Whatsapp | Η πρώτη αντίδραση ήρθε μέσα από το Twitter

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

Εκτός σύνδεσης είναι facebookinstagrammessenger και whatsapp με τις εφαρμογές των social media να έχουν «πέσει» και πολλοί χρήστες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Δεν υπάρχει ενημέρωση ακόμα από την εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία κολοσσό Facebook.

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.  Χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο αναφέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα στη χρήση των Facebook, Instagram και Whatsapp, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδεθούν και ως εκ τούτου να μην μπορούν να στείλουν μήνυμα.

Facebook: Η πρώτη αντίδραση ήρθε μέσα από το Twitter

Στην Ελλάδα, τα πρώτα προβλήματα έγιναν αντιληπτά λίγο μετά τις 18.40

Το Facebook έχει «πέσει» σε πολλές περιοχές ολόκληρου του κόσμου εδώ και σχεδόν μα ώρα, συμπαρασύροντας και Instagram και Whatsapp που επίσης δεν λειτουργούν.

Στην Ελλάδα, τα πρώτα προβλήματα έγιναν αντιληπτά λίγο μετά τις 18.40 το απόγευμα της Δευτέρας, 04.10.2021, όπως σας ενημέρωσε άμεσα το newsit.gr, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι αναφορές για προβλήματα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σημειώνεται πως αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της Facebook, τότε εύκολα καταλαβαίνει πως η σχεδόν μια ώρα προβλημάτων του «κολοσσού» των social media αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έστειλε το πρώτο της μήνυμα… μέσω Twitter, λέγοντας: «Καταλαβαίνουμε ότι μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην σύνδεση με την εφαρμογή και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επιστρέψει η κανονικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται και απολογούμαστε για την οποιαδήποτε δυσκολία».

Δείτε την ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού της Facebook στο Twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ