Ο 15χρονος στην Καβάλα που έφτιαξε ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κρατική βοήθεια!

1
808

Ένα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να φτιάξει ένας 15χρονος μαθητής από την Καβάλα, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια.

Το ανθρωποειδές ρομπότ, ύψους 1.85 μ. που συνεννοείται σε άπταιστα Αγγλικά, βρίσκεται στο δωμάτιο του 15χρονου μαθητή της Α’ Λυκείου.

Το κόστος κατασκευής του είναι μόλις 500 ευρώ, και από προχθές ο 15χρονος Δημήτρης συγκαταλέγεται επίσημα, στα έξι άτομα στον κόσμο, που έχουν κατασκευάσει InMoov ρομπότ!

Ανέβηκε τρεις φορές στο βήμα της κατάμεστης αίθουσας της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Στο άκουσμα των επιτευγμάτων του μικρού Δημήτρη ο Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε την χορηγία 10.000 ευρώ για τις σπουδές του και αμέσως μετά στην ίδια κίνηση, την χορηγία 10.000 ευρώ προχώρησε και ο πρόεδρος της KPMG στην Ελλάδα.

Σε μια τόσο μικρή ηλικία, κατόρθωσε με το προσωπικό του έργο να βάλει την Ελλάδα στην διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης, και να βρίσκεται στην κορυφή, με τους πρώτους έξι.

Ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών. Μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων.

Πληροφορίες: singleparent.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άξιος ο Δημήτρης (Χατζής). Το ρομπότ ονομάζεται InMoov και θεωρητικά μπορεί να τον κατασκευάσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται. Χρειάζεται ένας εκτυπωτής 3D και πάρα πολλές ώρες (1400 για να εκτυπωθούν όλα τα κομμάτια). Ο κώδικας και όλα τα σχέδια είναι προσβάσιμα σε όλους. Μακάρι να βρεθεί και στην Κω κάποιος μαθητής με τέτοια ενδιαφέροντα. Δεν χρειάζεται να είναι διάνοια.
    Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες.
    https://inmoov.fr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ