«Το Ηλιακό παγκάκι της Κω» | Οι εμπνευστές-δημιουργοί του & οι 3 εκδόσεις του (ΦΩΤΟ)

42
9603

Και όμως η Κως μπορεί να καυχιέται γιατί πρώτη σε όλη την χώρα απέκτησε από την DEVELOPMENT AEGEAN που σχεδίασε και κατασκεύασε στο νησί το πρώτο ηλιακό παγκάκι Made in GreeceMade in Kos  με γνώμονα την αντοχή του σε υγρά κλίματα, την υψηλή αντοχή του σε περιβάλλοντα με υψηλή αλατότητα και φυσικά της αντοχής του στον χρόνο καθιστώντας το ιδανικό για κάθε λιμάνι, παιδική χαρά, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, λιμένες αίθουσες αναχώρησης, περιβάλλοντες χώρους αεροδρόμιων, ξενοδοχεία – πισίνες, γήπεδα, αλιευτικά καταφύγια, μαρίνες σκαφών, εμπορικά καταστήματα – καταστήματα εστίασης, στάσεις ταξί, στάσεις λεωφορείων, σκάφη αναψυχής, πλοία, υδατοδρόμια, γυμνάσια, λύκεια, χώρους αναμονής λιμένων, οργανωμένες πλαζ, παραλιακά μέτωπα και δεκάδων ακόμα  άλλων χώρων εφαρμογής.

Μιλάμε με τον κ. Κουτσούφη Θεόδωρο ενός εκ των εφευρετών – δημιουργών  της εν λόγω κατασκευής, κατά αρχάς τι μπορεί να προσφέρει το «ηλιακό παγκάκι της Κω» ποιες είναι οι χρήσεις του;

Το «ηλιακό παγκάκι της Κω» έχει πολλαπλές εφαρμογές κατά αρχάς ξεκινάμε ότι είναι το πρώτο ανατομικό παγκάκι στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. οπού έχουν εφαρμοστεί ειδικές ανατομικές κλήσεις στον σχεδιασμό του  καθίσματος ούτως ώστε όποιος κάθετε να μην νιώθει την παραμικρή ενόχληση στην μέση του (μας προβλημάτιζε το θέμα με τις μεγάλες ηλικίες που είναι ένα μεγάλο ποσοστό των καλοκαιρινών επισκεπτών μας που θέλουν να απολαμβάνουν αμέριμνα και απόλυτα άνετα την παραμονή τους στον λιμένα ακόμα και σε ένα ανατομικό παγκάκι) αυτό το οφείλαμε δε και ως μια ελάχιστη τιμή στην μνήμη του δάσκαλου Ιπποκράτη της Κω που ήταν από τους πρώτους που εφάρμοζε πρακτικές ανατομίας για τους πάσχοντες με πρωτοποριακές για την εποχή συσκευές άκρως λειτουργικές.

Έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τα καλύτερα υλικά ο σκελετός του είναι inox mirror 316L ναυτικού τύπου ικανό να αντέχει στην φθορά του χρόνου ακόμα και εάν είναι τοποθετημένο πάνω στο κύμα, η ξυλεία που έχει επιλεγεί να είναι τα καθίσματα είναι από iroko Αφρικής ξύλο σκληρό και με μεγάλη διάρκεια ζωής αρκεί να υπάρχει μια ελάχιστη συντήρηση ένα λαδάκι teak ετησίως ώστε να παραμένει αναλλοίωτο στα χρόνια ζωής του αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν βρεθεί διατηρημένα ξυλά iroko πέραν των 30 ετών σε αρίστη κατάσταση σε παγκάκια στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό κατά αρχάς θέλαμε ένα σύγχρονο αισθητικά παγκάκι φεύγοντας από την κλασσική επιλογή των φθηνών και γρήγορα διαβρωμένων υλικών (πολλές τάβλες μαζί) γιατί θεωρούμε ότι ένα παγκάκι δεν πρέπει να είναι απλώς ένα αναλώσιμο προϊόν  αλλά ένα διαχρονικό προϊόν, ένα μέσο πολιτισμού, αλληλεπίδρασης και διασύνδεσης των χρηστών του,  ικανό να κοσμεί κάθε σημείο οπού τοποθετείτε, με γραμμές λιτές ενιαίες και απολυτά καθαρές συνάμα και απόλυτα συνταιριασμένο με την νησιωτικότητα και με την ζεστασιά του ξύλου και το κυριότερο από όλα με εξαίσιο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν συνολική ισχύ 100watt ικανά να μετατρέπουν την υψηλή ηλιοφάνεια του νησιού (92%) τους καλοκαιρινούς μήνες σε ηλεκτρική ενέργεια και μέσω του συσσωρευτή βαθιάς εκφόρτωσης εν συνεχεία να καλύπτουν τροφοδοτώντας τις ανάγκες φόρτισης και φωτισμού, τα πάνελ τα εμπεριέχουμε εντός ξύλινου πλαισίου που έχουμε προβλέψει να υπάρχει αντιβανδαλιστική προστασία, παράλληλα η τοποθέτηση τους στα πλαϊνά του καθίσματος αριστερά και δεξιά, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά την διάρκεια της φόρτισης τους από τον ήλιο και ταυτόχρονα την δυνατότητα να μπορεί κάποιος τουρίστας επισκέπτης να μπορεί να κάτσει αναπαυτικά και να φορτίσει σε μια από τις 4 sub θύρες ταχείας φόρτισης 2.1Α το smart phone το tablet ή όποια ηλεκτρονική συσκευή έχει.

Επίσης προσφέρεται εξτρά η δυνατότητα το κάθε ένα από τα «ηλιακά παγκάκια της Κω» να προμηθεύεται και να εγκαθίσταται εντός της κατασκευής ένα router WiFi hot spot για λειτουργία διαμοιρασμού του ίντερνετ  σε έως και 16 άτομα ταυτόχρονα με μια μέση απόσταση από το παγκάκι στα 15-20 μετρά ούτως ώστε να μπορεί να «δικτυώσεις ένα ολόκληρο λιμάνι περιμετρικά» και να εξυπηρετεί καθημερινά τους επισκέπτες του νησιού με δωρεάν ίντερνετ που μπορεί να τους καλωσορίζει πχ με ένα μήνυμα γραμμένο σε διάφορες γλώσσες.

Φανταστείτε έτσι λοιπόν ένα μικρό νησί χωρίς την παραμικρή υποδομή με ελάχιστους κάτοικους να μπορεί με αυτόν τον έξυπνο οικολογικό και πράσινο τρόπο και κυρίως αμεσότατο ειδικά εάν δεν έχει κάποιον τεχνικό δικτύων  να αποκτήσει WiFi hot spot άμεσα – λειτουργικά και με αυτόν τον τρόπο να μπορεί σιγά σιγά να μπαίνει σε λογικές χτισίματος  smart city που είναι τόσο σημαντικό για την ανάπτυξη των σύγχρονων Δήμων της χωράς μας και δη για τις οικονομίες των νησιών μας που εξαρτώνται απολύτως και από τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μας, αλλά και τις βασικές υποδομές ίντερνετ που βοηθούν στην αμεσότατη αλληλεπίδραση των επισκεπτών μας με τους φίλους τους στην πατρίδα τους και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα 4 συσκευές με την μεγάλη αυτονομία που διαθέτει καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας καθώς και να παρέχει κρυφό  διακριτικό ζεστό φωτισμό δημιουργώντας μια όμορφη αίσθηση στον επισκέπτη μας.

Όλα αυτά όμως δεν θα είχαν γίνει τίποτα εάν δεν υπήρχε μια ομάδα συνεργατών από την Κω που με τον επαγγελματισμό τους καθώς και την αγάπη τους για την εργασία τους μας βοήθησαν στο αποτέλεσμα που βλέπετε, αξίζει να αναφερθώ αρχικά στον Ξυλουργό μας κ. Κοντογιάννη Ευάγγελο που δημιούργησε το τόσο άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα στην επεξεργασία του ξύλου, στον κ. Τσακίρη Αναστάσιο Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό που μαζί του σχεδιάσαμε την ηλεκτρολογική συνδεσμολογία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού συστήματος καθώς και το τμήμα ανάπτυξης και σχεδιασμού της Aegean Development που φρόντισε να καταχωρήσει τα βιομηχανικά σχέδια ως πατέντα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας καταφέρνοντας να είναι το πρώτο Ελληνικό «ηλιακό παγκάκι της Κω» και το πρώτο που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο νησί της Κω και στην Ελλάδα χωρίς να χρειαζόμαστε να τα εισάγουμε από το εξωτερικό.

Βγαίνει σε 3 εκδόσεις η πρώτη έκδοση αφορά:

 1. «Ηλιακό παγκάκι της Κω» με χρήση Wi-Fi hot spot με φόρτιση smart phone tablet και φωτισμό »
 2. «Ηλιακό παγκάκι της Κω» με φόρτιση smart phone tablet και φωτισμό
 3. «Ανατομικό παγκάκι της Κω» για χρήση ως απλό παγκάκι σε περιοχές που λόγω αλατότητας ή πισίνες ξενοδοχείων θέλουμε να έχουμε μεγάλη διάρκεια ζωής, στιβαρή κατασκευή και άριστο εικαστικό αποτέλεσμα.

Ο Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των νησιωτών και των Ελλήνων να το δούμε σε κάθε λιμάνι σε κάθε νησί της χώρας μας, σε κάθε αεροδρόμιο σε κάθε ξενοδοχείο σε κάθε παιδική χαρά σε κάθε νοσοκομείο σε κάθε γήπεδο, κτλ.  να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για το νησί μας και γιατί όχι να το εξάγουμε σύντομα στο εξωτερικό.

Αξίζει να αναφερθεί για την εμπορική μας αντιπροσώπευση για όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξουσιοδοτημένος αποκλειστικός αντιπρόσωπος μας είναι ο κος Τσακίρης Νίκος.

Αξίζει κλείνοντας να αναφερθεί ότι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την φυσική ηγεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Κω καθώς και τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά για την εμπιστοσύνη τους και την στήριξη στις κινήσεις καινοτομίας από επιχειρήσεις στο νησί δίνοντας το στίγμα ότι η Κως μπορεί να καινοτομήσει και να πετύχει και δεν τις λείπει τίποτα απολύτως.

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία ευχή μας οπού ταξιδεύει και εγκαθίσταται να ακούγεται το όνομα της Κω του νησιού μας αλώστε μην ξεχνάμε ότι θα είναι για πάντα  δικό μας το «ηλιακό παγκάκι της Κω»!!!.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

42 ΣΧΟΛΙΑ

 1. και λίγο σεμνότητα δεν πειράζει !!!
  Δίπλα το κτίριο του Δημαρχείο εξωτερικά και σε εσωτερικά είναι σε χείριστη κατάσταση !!!
  Παρόμοια κατάσταση και το κτίριο του Επαρχείου !!!

  • ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΒΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΜΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ.

  • κανεισ λαθοσ φιλε οπως εκανα και εγω λαθος. ο Θεοδωσησ αποδεικτηκε ενας δευτεροσ κυριτσησ. Ισωσ και χειροτεροσ θα το δειξει η πορεια. τελικ ειναι και αυτοσ συμφεροντολογος παρτακιας…. η διαφορα ειναι οτι τα κανει ολα σαν την οσια Μαρια. μπορουσε ανετα να εκμεταλευτη απιστευτες τεχνολογιεσ οι οποιες ετσι και αλλιως ερχοντε και στο τελος θα εκτεθει ανεπανορθωτα. και αυτοσ πουλα φουμαρα για μεταξωτες κορδελεσ. απλα ο κοσμοσ δεν γνωριζει αλλα θα συντομα θα μαθει. κριμα διοτι και εγω πιστεψα οτι θα εκανε καλο στο νησι αλλα επεσα εξω.

 2. Super dooper παγκάκια στο εσωτερικό λιμάνι και σε ένα παράλληλο σύμπαν κάποιος τοποθετεί κακόγουστα ξύλινα άσπρα παγκάκια της κακιάς ώρας στην παραλιακή της Βασιλέως Γεωργίου …κάποιος να τα φορτώσει τώρα !

 3. βρειτε τις διαφορες …
  παγκακι του βλαχοδημαρχου Αθηναιων..
  παγκακι του Τριωροφου…
  ο τυχερος….κερδιζει..
  εναν φρεσκο..κοκοβιο…!!
  https://uploads.disquscdn.com/images/1dce688ba613520a86ecba38e0ccf00439f0c8bd1ef7090fdec55e5bc56c3f96.jpg

  Υ.Γ.ειχες και στο ορεινο χωριο σου ηλιακο παγκακι?????
  ολα τα ειχε ο κοψιμιος..το παγκακι του ελλειπε…
  χεχεχεχεεχε!!

 4. Όμορφο και οποιος γνωρίζει απο υλικα κατασκευης θα δει πως είναι χλιδατο και αθάνατο. Αν τωρα αξίζει τετοιο παγκακι ο εξαθλιωμένος και αλλαζόνας έλληνας είναι αλλη ιστορία.

 5. Όταν πρότειναν να γίνει αυτό το έργο δε σκέφτηκαν ότι είναι επικίνδυνα; Ηλιακό πάνελ είναι,άμα σπάσει μπορεί να τραυματιστεί κάποιος. Είναι γυαλί. Πρέπει να σκεφτόμαστε και την ασφάλεια των συμπολιτών μας όχι μόνο ότι κάναμε κάτι καινούργιο σαν Δήμος.

 6. Είναι ένα πολύ όμορφο παγκάκι.
  Σαν δημότης που τελικά θα πληρώνει για τα παγκάκια θα ήθελα να ξέρω και πόσο κοστίζουν.

 7. Όλα καλά και όλα ωραία πουλάμε μούρη για να φέρουμε τουρίστες , χε χα χα δείτε να μας πείτε πόσο κάνει να δείτε αν έχουν έτι τα χωρια όταν έρθουν τουρίστες βλέπε ΔΕΥΑΚ καινούργια αυτοκινητάκια κάνουν βόλτες ,και μια βρύση ζήτησε κάποιος και δεν έχουν ούτε ροδέλα , ούτε αποκαταστάσεις κάνουν ούτε τίποτα, για να πουλάμε μούρη να φωτίζουμε ελιές και να κάνουμε δηλώσεις εντυπωσιασμού είμαστε πρώτοι. Κατηγορούσατε τους προηγούμενους που δεν είχαν λάμπες εσείς έχετε;; Γιατί κοντεύουμε να σκωτωθούμε, και ευτυχώς για εσάς είναι ο κορονοιος καραμητροι ε καραμητροι μπαγλαμάδες κατά τα αλλά ο κυριτσης ακόμα φταίει για αυτά;;;; Ικανοί είστε Νάντο λέτε ακόμα.

  • Βρύση δεν βάζει η δευακ αδερφέ ποτέ δεν έβαζε πήγαινε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσεις ! Ζήτησες και βρύση από την Δευακ χαχα πάλι καλά που δεν ζήτησες κανένα λάστιχο να ποτίζεις ε ρε τι ακούμε!

 8. Ψιτ …εκτος απο γραφικος εισαι και αμορφωτος ασε το πληκτρολογιο και πιασε καμια δουλεια παιδι μου εργοχειρο το χεις κανεις αληθεια ισχυει οτι ξεκινησες ψυχιατρο με φαρμακα?

  • Πονεσες κοκοβιε??
   ειμαι οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ…
   αυτοι που με γνωριζουν..ξερουν πολυ καλα το τι ειμαι…
   δεν με ενδιαφερει η αποψη σου…
   Σε λιγο παλι αεργος…και φτωχομπινες θα εισαι…

    • Ψαξε για χαπακωμενους-αλκοολικους..και συγκαμενους..στο τσιρκο των κοκοβιων..ειστε μεσα στα λυματα…και μιλατε;χεχεχεχε

 9. Πλάκα θα έχει το καλοκαίρι να βάλουν ομπρέλες από πάνω….
  Το λιμάνι χρειάζεται και κάτι σκίαση παντός.

 10. Ψιτ το κακο ειναι οτι σε γνωριζουν αυτα λενε για σενα οτι ξεκινησες… θεραπεια και ζητας παντου δανεικα…δουλεψε μονο ετσι θα πληρωνεις …..μην απελπίζεσαι γιατι
  με τετοιους φιλους να σε σχολιαζουν απο πισω καλυτερα να εχεις εχθρούς να σε λυπουνται!!!!

  • χαχαχαχ κοκοβιε,,,
   μπορω..να αγορασω…εσενα..και το τσιρκο σου….
   για να κανω χαβαλε….
   σας γνωριζω…και σας εχω…
   εσεις για το καλο σας καλυτερα να μην μαθετε ποιος ειμαι….για το καλο σας παντα…χεχε….

   • Ρε τι ψυχοπονιαρης άνθρωπος (λέμε τώρα)! Πόσο large, πόσο μετριόφρων, φιλοζωος,(κοκοβιοι,σ[email protected]τοφαδες, γίδια, αρνιά, τίγρης στα κάγκελα,κλπ κλπ) όλα τ αλεθει όλα τα μαχαιρώνει το φιδακι ο «Διαμαντής» . Φοβηθηκατε πατριώτες? Εγώ τρέμω από.. συγκίνηση. Ρε τον ψιττακο, γελάσαμε πάλι. Φροντίζει λέμε.. για το καλό μας. Μας το λέει και ο ίδιος..»αν με δείτε,φτυστε με.. για το καλό σας.» Έχει αγγούρια η φύση αλλά και κάτι ξυλαγκουρα, μετά συγχωρήσεως ΝΑΑ. Σαν μπάμιες!

 11. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΣΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ….

 12. Γελάω πραγματικά με αυτά που διαβάζω. 100KW είναι η ισχύς ενός ολόκληρου φωτοβολταϊκού πάρκου. WiFi router και όχι wife router ίσως να ήταν ωραία ιδέα αλλά με τι υποδομή? Έχει καλωδιώσεις δικτύου το λιμάνι? Δεν νομίζω Τάκη. Ωραία ιδέα αλλά μην λέμε έξυπνα παγκάκια κτλ κτλ. Το το έξυπνο έχει. Πατέντα ναι… Ωραίο ντιζάιν ναι

 13. Μπραβο στα νεα παιδια που το δημιουργησαν. Μπραβο και στη δημοτικη αρχη που το πηρε και το προβαλλει!!!

 14. αυτο το παγκακι το ειχαν φτιαξει πριν 50 χρονια με ενα πανελακι και εσεισ τωρα το 2021 το θεωρητε πολυ μπροστα. αυτο κανει η αμαθεια γιαυτο ποτε δεν θα παμε μπροστα. κριμα για τον θεοδωση διοτι πραγματικα μπορει να κανει θαυματα αλλα αντι θαυματα για το νησι κοροιδευει τον κοσμο. Συγχαρητηρια στους Επιστημονες εφευρετες που τοποθετησαν ενα πανελ 100 watt για να φορτιζει κινητα στο 2021 με το πανελ να ειναι οριζοντια ουτε καν δεν βλεπει προσ τον Νοτο. ειστε για γελια και για κλαματα. απευθυνομαι σε οσους εχουν ελαχιστεσ γνωσεισ και καταλαβαινουν τι γραφω. με λιγα λογια με τα ιδια λεφτα μπορουσε να κανει απιστευτα πραγματα με προηγμενη καινοτομο τεχνολογια παλι με ενα παρομειο παγκακι. απλα δεν αξιοποιη τους καταλληλους ανθρωπουσ. το γιατι ειναι αλλη υποθεση. θεοδωση κριμα.

 15. Καλά μην χαίρεστε για την καινοτομία, πάρτι θα κάνουν οι τουρίστες του χοτ σποτ. Πόσο κοστίζει θα ενημερωθούμε? Τις καρδούλες άλλη καινοτομία θα τις αδειάσετε? Καλά τα φυτά, καλά τα αδέσποτα και οι φωτογραφίες αλλά με τόσα λεφτά κάντε κάτι πραγματικά δημιουργικό και καινοτόμο. Ένα πάρκο για τα παιδάκια δεν είδαμε, κάτι για την διευκόλυνση των αμεα δεν είδαμε.

 16. Μόλις πάρουν χαμπάρι οι γύφτοι τις μπαταρίες και τους συλλέκτες που έχουν τα παγκάκια να δω ποιος θα τους πρώτο κυνηγάει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.