Δωρεά έξυπνης τεχνολογίας στο «Νοσοκομείο Κω» Το νησί του Ιπποκράτη με το 1ο σύστημα θερμομέτρησης SmartXcan

0
1346

Δωρεά έξυπνης τεχνολογίας στο «Νοσοκομείο Κω»

 

Το νησί του Ιπποκράτη με το 1ο σύστημα θερμομέτρησης SmartXcan σε

Νοσοκομείο στην Ελλάδα

 

Κως, Ελλάδα, 17 Ιουλίου 2020 – H ΚΕΝΤΙΧ κατασκευαστής επαγγελματικών προϊόντων Smart Building Security για την φυσική ασφάλεια και έλεγχο πρόσβασης κτηρίων σε συνεργασία με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο την NETECO IT Systems MON.IKE. στην ελληνική αγορά, προχώρησαν σε δωρεά συσκευής έξυπνης τεχνολογίας SmartXCan μια ανέπαφη μέτρηση θερμοκρασίας σώματος στο «Γενικό Νοσοκομείο Κω».

 

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NETECO κ. Μάρκος Κήχλερ «Η δωρεά έγινε με ισχυρό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στο νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, την Κω η οποία είναι και η έδρα της εταιρίας μας. Το Νοσοκομείο Κω είναι το πρώτο Νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα, όπου λειτουργεί το SmartXCan ήδη από τον Ιούνιο 2020 για τον έλεγχο πρόσβασης με θερμομέτρηση SmartXcan.

 

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΩ «O Ιπποκράτης»  κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, προσθέτει «Με αυτή την προσφορά αντιμετωπίζουμε και δράμε ενεργά με έξυπνη τεχνολογία ενάντια στην εξάπλωση ιών και λοιμώξεων αποκαθιστώντας παράλληλα της εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια ασφάλεια μπαίνοντας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Μια επένδυση σε ένα SmartXcan σε χώρους κάθε κλάδου όπου υπάρχει μεγάλο πλήθος ανθρώπων, είναι η καλύτερη αυτοπροστασία για όλους μας.»

 

Συγκεκριμένα, το KENTIX SMARTXCAN MULTISENSOR αναγνωρίζει μέσα σε 1” δευτερόλεπτο εάν ένα άτομο έχει πυρετό η όχι και βάση αυτού ελέγχεται η πρόσβαση στο κτήριο. Η μέτρηση παρακολουθείτε από προσωπικό ασφαλείας μπροστά στην είσοδο του κτηρίου, όπου υπάρχει η δυνατότητα να βλέπει παράλληλα ασύρματα το αποτέλεσμα της θερμομέτρησης μέσω εικόνας θερμότητας στο συνδεμένο εξοπλισμό (tablet).

 

Η λειτουργία του διακρίνεται στο ότι χρησιμοποιεί 1024 αισθητήρες θερμομέτρησης που μετρούν την θερμοκρασία από τα μάτια, ένα από τα σταθερότερα σημεία θερμοκρασίας σώματος, που το καταστεί ακριβή στις μετρήσεις του.

 

Μια αυτοματοποιημένη, ασφαλής και διαισθητική μέτρηση πυρετού σε κεντρικά, κατά προτίμηση ηλεκτρικά ελεγχόμενα σημεία πρόσβασης σε πλήθος ανθρώπων είναι ένα σημαντικό μέτρο που έχει δοκιμαστεί σε πολλές περιοχές κινδύνου:

 

  • να παρέχει μακροχρόνια και βιώσιμη προστασία από ιογενείς ασθένειες
  • να αποκαταστήσει τις κοινωνικές και οικονομικές επαφές, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει τον κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών

 

Επίσης το Kentix SmartXcan είναι το μοναδικό σύστημα θερμομέτρησης αυτή την στιγμή το οποίο καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές του GDPR. Λόγου ότι το σύστημα δεν καταγραφεί εξατομικευμένα προσωπικά δεδομένα αλλά μόνο εικόνες θερμότητας, η οποίες δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν ένα άτομα και ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί με έλεγχο μαζί με ελεγκτή.

 

Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, το Νοσοκομείο Κω έχει την ιδανική λύση για προστασία των επισκεπτών, των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού κατά την είσοδο τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: https://neteco.gr/itsolutions/kentixsmartxcan/

Σχετικά με την NETECO IT Systems:

Η NETECO IT Systems ΜΟΝ. ΙΚΕ είναι ένας IT Solution Provider και Διανομέας που ιδρύθηκε το 2011 στην Κω για την παροχή καινοτόμων λύσεων πληροφορικής και υπηρεσιών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα με έμφαση σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η NETECO δραστηριοποιείται στους τομείς των IT Professional Services, Project Management και διανομής πρωτοποριακών λύσεων IT Security και Network Solutions. Η NETECO IT Systems ΜΟΝ. ΙΚΕ  προσφέρει λύσεις και υπηρεσίες networking, server, cloud, unified communications – IP τηλεφωνία, και  cybersecurity. Ως τεχνικός σύμβουλος, αναλύοντας και αναδιοργανώνοντας business process και περιβάλλοντα πληροφορικής με βάση τις πραγματικές ανάγκες συμβάλει στην καινοτομία και ανταγωνιστικότητα των πελατών της. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.neteco.gr

 

Σχετικά με την Kentix:

Η Kentix, με έδρα το Idar-Oberstein της Γερμανίας, είναι κατασκευαστής επαγγελματικών προϊόντων Smart Building Security για τη φυσική ασφάλεια κρίσιμων υποδομών πληροφορικής. Οι ενσωματωμένες λύσεις ασφάλειας περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του περιβάλλοντος, τον έλεγχο πρόσβασης, την παρακολούθηση ηλεκτρισμού & IP βίντεο παρακολούθηση, με μόνο ένα σύστημα, που βασίζεται πλήρως σε IoT και μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως μέσω cloud. Αυτό εξοικονομεί κόστος και προσπάθεια σε σύγκριση με πολλά μεμονωμένα συστήματα. Η χρήση ασύρματων δικτύων πλέγματος και οι σύγχρονες τεχνολογίες IoT καθιστούν επίσης δυνατή την οικονομικά αποδοτική ενσωμάτωση σε υπάρχοντα δίκτυα πληροφορικής. Η Kentix δίνει μεγάλη έμφαση στην εύκολη χρήση όλων των προϊόντων που κατασκευάζονται αποκλειστικά στη Γερμανία σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Η Kentix προσφέρει δικτυακές λύσεις για οποιαδήποτε απαίτηση και μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Με την Kentix, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε εύκολα τη παροχή πληροφορικής και να αποφύγετε τις διακοπές λειτουργίας συστήματος πριν εμφανιστούν. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.kentix.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ