Σ. Βουκουβαλίδης στον «Σ»: Το all inclusive έχει δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα. Προς το παρόν χρειάζονται αντίμετρα…

41
3467

Σταμάτης Βουκουβαλίδης στην εφ. ΣΤΑΘΜΟΣ:

«Το all inclusive έχει δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα»

«Προς το παρόν χρειάζονται αντίμετρα από κάθε τοπική αγορά, πολύπλοκα μεν αλλά συζητήσιμα. Υπάρχουν πολλές ιδέες. Συντονιστικό όργανο δεν υπάρχει»

«Ο στόχος μας όμως πρέπει να είναι ένας: -Ευχαριστημένοι επισκέπτες-. Είναι ευκαιρία σε περιόδους ανάκαμψης να κάνουμε την καλύτερη διαφήμιση».

«Οι κίνδυνοι οι μεγάλοι είναι τα τρωτά σημεία υποδομών που δυστυχώς έχουμε πολλά, η έλλειψη συνείδησης και παιδείας και η τυχόν εγκατάλειψη της ποιότητας»

«Οριστικά ο SETKO θα πάρει σάρκα και οστά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού»

«Η διάδοχη κατάσταση του Ενιαίου Φορέα με τον τρόπο που πρότεινε ο Δήμαρχος, νομίζω πως θα έχει δυσκολίες. Το θέμα θέλει επανασυζήτηση»

«Πρόταση: Με επικεφαλής τον Δήμο να οργανώνονται ημερίδες τουλάχιστον 2 φορές τον μηνά και να συμμετέχουν οι πάντες και να ανταλλάσσονται γνώμες και προτάσεις. Υπάρχουν λογικές προτάσεις από πολλούς συμπολίτες μας που δυστυχώς δεν ακούγονται»

«Εάν όλα πάνε καλά, η τουριστική περίοδος θα κλείσει με 15-20% παραπάνω από πέρυσι»

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη που παραχώρησε στον «Σ» ο τουριστικός πράκτορας Σταμάτης Βουκουβαλίδης. Απαντά στο γιατί ενώ έχουμε αύξηση στις αφίξεις, η αγορά «αναστενάζει», συμφωνεί ότι, το all inclusive έχει δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα εκτιμώντας πως, χρειάζονται αντίμετρα, υπάρχουν πολλές ιδέες, αλλά δεν υπάρχει συντονιστικό όργανο, εκτιμά πως, για την προσέγγιση της ryanair, αλλά γενικότερα των low cost εταιρειών, απαιτούνται δημόσιες σχέσεις και ικανότητα συνδιαλλαγής, επαναλαμβάνει πως έχουμε πολλά τρωτά σημεία στις υποδομές, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην έλλειψη συνείδησης και παιδείας και τυχόν εγκατάλειψη της ποιότητας. Απαντώντας σε σχετική με το παραπάνω ζήτημα ερώτηση, δηλώνει πως και οι απόψεις των ενασχολούμενων με τον τουρισμό δεν εισακούγονται από τους καθ’ ύλην αρμοδίους. Ανακοίνωσε ότι, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού που είχε εξαγγείλει πριν αρκετά χρόνια, θα πάρει σάρκα και οστά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ για τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής που σχεδιάζει ο δήμος ως διάδοχη κατάσταση του Ενιαίου Φορέα, με τον τρόπο που τον πρότεινε ο Δήμαρχος, θα έχει δυσκολίες. «Πολλοί φορείς θέλουν ο Δήμος να έχει την διοικητική μέριμνα και όχι οι φορείς όπως συνάγεται από τις προτάσεις. Άρα, θέλει επανασυζήτηση» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Εκτιμά πως, εάν όλα πάνε καλά, η τουριστική περίοδος θα κλείσει με 15-20% παραπάνω από πέρυσι, ενώ επισημαίνει καθυστέρηση στη βελτίωση του αεροδρομίου από την FRAPORT. Τέλος, αφού επισημαίνει πως, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε την νεκρή περίοδο («Δεν είναι δυνατόν να εξαφανιζόμαστε τον Νοέμβριο και να ξαναεμφανιζόμαστε τον Απρίλιο»), καταλήγει, κάνοντας την εξής πρόταση:

Με επικεφαλής τον Δήμο να οργανώνονται ημερίδες τουλάχιστον 2 φορές τον μηνά και να συμμετέχουν οι πάντες και να ανταλλάσσονται γνώμες και προτάσεις. Υπάρχουν λογικές προτάσεις από πολλούς συμπολίτες μας που δυστυχώς δεν ακούγονται.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Κύριε Βουκουβαλίδη, αν και βρισκόμαστε προς το τέλος Ιουνίου με τα περισσότερα ξενοδοχεία γεμάτα και αύξηση στις αφίξεις, η τοπική αγορά αναστενάζει… Πώς το «ερμηνεύετε» εσείς αυτό;

Σ.Β.: Αυτός ο αναστεναγμός της αγοράς για να δικαιολογηθεί χρειάζεται έρευνα. Είναι βέβαιο πως δεν αναστενάζουν όλες οι επιχειρήσεις. Άλλες παν πολύ καλά, άλλες καλά, άλλες όχι. Μπαίνουν λοιπόν ορισμένα σοβαρά θέματα.

Α. Οι επισκέπτες μας έχουν και αυτοί οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε την όποια καταναλωτική τους δυνατότητα.

Β. Πανελλαδικά, τους πρώτους πέντε μήνες Ιανουάριο-Μάιο είχαμε περίπου 20% αύξηση στις αφίξεις και 2,4% μείωση στα έσοδα. Άρα, το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και όχι μόνο τοπικό.

Γ. Παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν, οι μεγάλες εκπτώσεις των προκρατήσεων, γιατί έχουν αυξηθεί τα πακέτα των διακοπών, ποια είναι η σχέση προσφοράς και ζήτησης, είναι ακριβές οι τιμές στην αγορά μας;

Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας και δυο άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Α. Η μέση διάρκεια παραμονής έχει μειωθεί από 10 διανυκτερεύσεις στις 6,7 ενώ η δαπάνη ανά ταξίδι περιορίστηκε σταθερά από 653 ευρώ το 2013 στα 514 το 2016. Β. Παρά την αύξηση των αφίξεων, η εποχικότητα δεν αμβλύνεται, δεν μεταβάλλεται, γεγονός που επηρεάζει ανάλογα και την εποχικότητα των εισπράξεων.

Ερ: Σε συνέχεια του παραπάνω, συμπολίτες μας επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ευθύνονται οι Τουρ Οπερέιτορς για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Αντιλαμβάνεστε ότι, αναφέρονται στο all inclusive που κρατά τον κόσμο «εντός των τειχών». Τι απαντάτε;

Σ.Β.: Οι Τ.Ο είναι επιχειρήσεις που προγραμματίζουν την πολιτική τους και αποβλέπουν σε κέρδη, όπως κάθε είδους επιχείρηση. Για το νησί μας έχει εξελιχθεί ο τρόπος διακίνησης κυρίως μέσω των Τ.Ο.

Άρα, αυτό είναι δεδομένο και είναι δύσκολο ή επικίνδυνο να το αλλάξει κανείς. Το θέμα του ALL IN είναι τεράστιο. Είναι ξενόφερτο μοντέλο, εφαρμόζεται από όλες τις ανταγωνίστριες χώρες και ίσως μπορεί να αλλάξει σε βάθος χρόνου αν ανακάμψει παγκόσμια η οικονομική κρίση. Είναι βέβαιο ότι έχει δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα. Προς το παρόν χρειάζονται αντίμετρα από κάθε τοπική αγορά, πολύπλοκα μεν αλλά συζητήσιμα. Υπάρχουν πολλές ιδέες. Συντονιστικό όργανο δεν υπάρχει.

Ερ: Με την ευκαιρία, να θέσω κι ένα ερώτημα που «πλανάται» τα τελευταία χρόνια. Τελικά, για τη μη έλευση της Ryanair στην Κω, ευθύνονται οι Τ.Ο.;

Σ.Β.: Δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι οι Τ.Ο ευθύνονται για την ακύρωση των πτήσεων της RYANAIR στην ΚΩ. Αν ήταν έτσι έπρεπε να ακυρωθούν και οι πτήσεις της προς Ρόδο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη. Είναι γεγονός ότι όλο το κύκλωμα διακίνησης κινείται σε πλαίσια σκληρού ανταγωνισμού. Υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός των low cost εταιριών με κολοσσούς του είδους BRITISH -ALITALIA-LUFTHANSA κα.

Έχουμε στα χέρια μας δυο σταθερές.

Α. Οι low cost εταιρίες χρειάζονται στο νησί.

Β. Ορισμένες απ’ αυτές ανακοίνωσαν πως παρά την κρίση τα οικονομικά τους αποτελέσματα είναι θετικά.

Άρα είναι θέμα επαφών, δημοσίων σχέσεων και ικανοτήτων συνδιαλλαγής.

Ερ: Ας αλλάξουμε θέμα. Κατά την άποψή σας, πού οφείλεται η ανάκαμψη της Κω; Έπαιξαν ρόλο τα τεκταινόμενα στην Τουρκία (και όχι μόνο); Με λίγα λόγια, το θέμα είναι συγκυριακό; Άλλωστε, το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν…

Σ.Β.: Τα τεκταινόμενα σε Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνήσια, υπογραμμίζουν ποσό λεπτό θέμα είναι ο Τουρισμός και πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Οπωσδήποτε κερδίζουμε ένα μέρος από τους γείτονες. Ο στόχος μας όμως πρέπει να είναι ένας: -Ευχαριστημένοι επισκέπτες-. Είναι ευκαιρία σε περιόδους ανάκαμψης να κάνουμε την καλύτερη διαφήμιση.

Ερ: Επειδή σχεδόν όλοι μας έχουμε γίνει «ειδικοί» στα περί του τουρισμού, πείτε μας εσείς που όντως είστε ένας από τους ειδικούς, ποιος ή ποιοι είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στο να σταθεί στο ύψος του ή να καταβαραθρωθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Κω; Με λίγα λόγια, ποιοι κινούν τα νήματα;

Σ.Β.: Δεν μπορώ να πω ότι κάποιοι κινούν τα νήματα. Αν υπάρχουν όμως, πρέπει να τους παρακάμπτουμε στοχεύοντας μόνο στην ποιότητα. Η Κως έχει καθιερωθεί πλέον στους προσφιλείς προορισμούς. Από την στιγμή που υπάρχει η ζήτηση, το θέμα είναι να την διατηρήσουμε. Οι κίνδυνοι οι μεγάλοι είναι τα τρωτά σημεία υποδομών που δυστυχώς έχουμε πολλά, η έλλειψη συνείδησης και παιδείας και η τυχόν εγκατάλειψη της ποιότητας.

Ερ: Κύριε Βουκουβαλίδη, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με τον τουρισμό – και είναι πολλά – δεν είναι λίγες οι φορές που αναφέρεστε σε αυτά που μας πονάνε. Ήδη, είπατε κάποια από αυτά. Μάλιστα, πριν ενάμιση περίπου χρόνο, είχατε κάνει λόγο για ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του νησιού. Εισακουστήκατε από τους καθ’ ύλην αρμοδίους;

Σ.Β.: Και φέτος κάναμε το ίδιο. Δεν ακουγόμαστε. Έχω την εντύπωση πως οι Δημοτικοί άρχοντες πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις απόψεις, ιδέες και προτάσεις των πολιτών.

Ερ: Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΣΕΤ ΚΩ) και Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΟΤΑΠ). Το πρώτο, είχε εξαγγελθεί από εσάς εδώ και χρόνια, το δεύτερο από τον Δήμο ως διάδοχη κατάσταση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού. Μέχρι στιγμής, ουδέν νεότερο. Γιατί;

Σ.Β.: Οριστικά ο SETKO θα πάρει σάρκα και οστά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Μετά από πολλές συζητήσεις και αντεγκλήσεις, το καταστατικό είναι έτοιμο.

Πιστεύω πως θα είναι ένας φορέας που στο μέλλον μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στα τουριστικά δρώμενα του νησιού μας.

Η διάδοχη κατάσταση του Ενιαίου Φορέα με τον τρόπο που πρότεινε ο Δήμαρχος, νομίζω πως θα έχει δυσκολίες. Πολλοί φορείς θέλουν ο Δήμος να έχει την διοικητική μέριμνα και όχι οι φορείς όπως συνάγεται από τις προτάσεις. Άρα, θέλει επανασυζήτηση.

Ερ: Υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για το πώς θα πάει η φετινή χρονιά;

Σ.Β.: Ο υπερενθουσιασμός του χειμώνα για ρεκόρ κρατήσεων, για τεράστιες ανακάμψεις από ορισμένες αγορές, ήταν λάθος. Η σωστή θέση θα ήταν, ναι πάμε καλυτέρα από πέρυσι και ότι χρειάζεται προσοχή στην φιλοξενία, στην ποιότητα και στις υπηρεσίες, ώστε αυτό που κερδίζουμε να φύγει ευχαριστημένο.

Οι εκτιμήσεις, αν όλα πάνε καλά, λένε 15-20% παραπάνω από πέρυσι.

Ερ: Διαχείριση του αεροδρομίου μας από την Fraport. Ποια τα υπέρ και ποια τα κατά;

Σ.Β.: Αν η FRAPORT ακολουθητέε κατά γράμμα την σύμβαση, οπωσδήποτε περιμένουμε βελτίωση στις υποδομές του Αεροδρόμιου που ήταν ένα από τα σοβαρά μας προβλήματα τα τελευταία 20 χρόνια. Υπάρχουν καθυστερήσεις. Ευελπιστούμε.

Ερ: Κύριε Βουκουβαλίδη, ο επίλογος δικός σας.

Σ.Β.: Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε σε καλές ούτε σε κακές χρονιές. Πρέπει να δίνουμε προτεραιότητες στα έργα ανάλογα με τα παράπονα που δημιουργούν.

Όχι στον υπερβολικό ενθουσιασμό στις περιπτώσεις καλών προβλέψεων.

Όχι εφησυχασμός στην νεκρή περίοδο. Δεν είναι δυνατόν να εξαφανιζόμαστε τον Νοέμβριο και να ξαναεμφανιζόμαστε τον Απρίλιο.

Πρόταση: Με επικεφαλής τον Δήμο να οργανώνονται ημερίδες τουλάχιστον 2 φορές τον μηνά και να συμμετέχουν οι πάντες και να ανταλλάσσονται γνώμες και προτάσεις. Υπάρχουν λογικές προτάσεις από πολλούς συμπολίτες μας που δυστυχώς δεν ακούγονται.

41 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διαδημοτική διαβούλευση και ενεργοποίηση τοπικής Ελεγκτικής Μηχανής,όπως με τις συλλήψεις Ναρκω-εμπόρων που ήρθαν μετακλητοί Υπάλληλοι,επειδή οι ντόπιοι σιωπούσαν χρόνια,έτσι για τους ελέγχους να κινητοποιηθούν απ΄τα Κεντρικά υπάλληλοι που θα αρχίσουν απ τους χώρους κατάληψης,απ τα τετραγωνικά που δηλώνονται,από παρανομίες,Αποθήκες,Υπαλληλικές συνθήκες Εργασίας,παράνομες προσλήψεις,κατάργηση συλλογικών συμβάσεων,άδειες προσωπικού και πλασματικά ρεπό,έλεγχος των voucher για εκδρομές πακέτων,προμήθειες-λαθρεμπορία-παραεμπόριο. Δημοσίευση Ελέγχων και ονομάτων ΣΔΟΕ και εφοριακών-κλιμακίων που έμεναν μέσα τα τελευταία χρόνια ελέγχοντας (εδώ θα πέσει το γέλιο της Αρκούδας και να δω τα ΜΜΕ τι θα λένε μετά!!!) . Έλεγχος αξιολογήσεων Δημόσιων Λειτουργών για χορηγήσεις αδειών κατασκευών Λιμανιών ,διαφόρων χώρων που ανεγείρονται σαν μανιτάρια μέσα και δεν φαίνονται απ έξω!!!!ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

  • Ποιοι με νύχια και με δόντια εδραίωσαν το σύστημα στην Κω και αγωνίστηκαν να φύγει η Ryan Air….;;;;

   Τώρα που πέρασασαν σε δεύτερη θέση και μετά το σπρώξιμο του Κωστούκου για την ΝΕΑ Δημοτική παράταξη Σ…@ΡΑΜΑΤΙΣΤΩΝ άρχισαν να βλέπουν το πρόβλημα …

   • Ξεζούμισε τους Κώους με το All inclusive αλλά τον ξεζούμισε η TUI. ....γλάστρες περιοπής με πολιτικές φιλοδοξίες!!!!

    Φυσικά κανένας από την τοπική κοινωνία δεν θα στήριζε πολιτικά πρωτεργάτες του τουρισμού με τα βραχιόλια…

  • Σε ένα ευλογημένο νησί όπως η Κως ο κ. Βουκουβαλίδης θα ήταν ιδανικός για Δήμαρχος εάν δεν ήταν ........…από πίσω ο Κωστούκος

   Η εριστική και έξαλλη Ρούφα πολύ λίγη, ο εξαφανισμένος Τριώροφος Θεοδόσης έχει τις αμαρτίες της ανικανότητας που επέδειξε σε λίγους μόνο μήνες όπως στο παρκινγκ της Ζιάς και αυτή του Κάπτεν Ηλία του ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρου που και αυτός σπρώχνεται από το Κωστούκο σε στιγμές ευθυμίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ένα τουριστικό προορισμό….

   • Ωχ μάνα μου, μόλις τον παραλάβει η μαϊμούνα του ΚΥΡΙΤΣΗ θα πάθει ότι και ο ΔΧ

    Τώρα που γράφει το βτκ για δύο νέες παρατάξεις θα ξεσαλώσει…

  • Να σας πω ένα ανέκδοτο για μια ...αναμαλιασμένη ξανθιά και ένα μπαγιάτικο για έναν σε ...ευθυμία που κρύβεται στο πηγάδι;

   Μέσα στην ΕΥΘΥΜΙΑ του της έδωσε το δαχτυλίδι, της την κοπάνησαν οι μισοί λόγω μεγαλομανίας και σαλεμένου μυαλού… Τώρα μέσα στο πηγάδι που κρύβετε ο Κωστούκος φτιάχνει σχέδια νέας παράταξης με αρχηγό το «ΨΗΛΟ υπόλοιπο της πολιτικής», τον δημότη Καλύμνου, τον Όσιο Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟΦΟΡΟ… Θα σαλέψει η μεγαλομανής….

   • Ευχαριστώ Γιάννη για τις διορθώσεις, ώρες ώρες ξεπερνάω τα όρια...

    Μην ξεχνάς όμως ότι λατρεύω το Λαγούδι.

 2. Σε ένα ευλογημένο νησί όπως η Κως ο κ. Βουκουβαλίδης θα ήταν ιδανικός για Δήμαρχος…..Σοβαρές προτάσεις για ένα τουριστικό προορισμό. Κουραστήκαμε κάθε χρόνο μήπως και κάποιος( κυβέρνηση,Δήμαρχος) κάνουν καμιά στραβή και διαλύσει πάλι το νησί. Οι ζώντες από τον τουρισμό δηλαδή όλοι,ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας…..Κύριε Βουκουβαλίδη τολμήστε το….

  • …και εις τους αιώνας των αιώνωωωωωων….Αμήν !!

  • Πολύ καλό σχόλιο κάνεις εσύ. Κύριο Σταμάτη σώσει εσένα από All Inclusive αμέσως. Ψύφισε εσύ και θα δεί. Να και σανό για το οικογενεία…

 3. Εμ…τελικά ζούμε σε μία Κοινωνία Αγγέλων και δεν το πήρα χαμπάρι..Προτείνω να ανακηρυχθούν οι TUI ,Thomson και τα All Inclussives επίτιμοι Δημότες της Κω,να τους δοθούν και χρυσά κλειδιά της πόλης,να στηθούν ανδριάντες στις πλατείας με Κοιλαράδες πελάτες,να αλλάξει το Σήμα του Ιπποκράτη της Κω…σε μια εικόνα με μπριτζόλα και ένα μαχαιροπήρουνο,δίπλα απ το Ricardo (θυμάστε ε?? πέρσι Ζάκυνθο)…

  • Το μόνο που δεν δήλωσε ο νέος σωτήρας .....εκ των εν ευθυμία είναι ότι για το All inclusive φταίει ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ

   ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ σε όσους για να γεμίσουν τις τσέπες τους έχουν καταστρέψει οικονομικά την τοπική κοινωνία…

 4. Απ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών κατεγράφη ασθενής Σεισμική Δόνησις

  …στο Νησί της Κω,περιοχή Ψαλίδιον,με εστιακό βάθος 0 (!!!!!) μέτρων…που προκλήθηκε από ομαδικό ρέψιμο πελατών All Inclussives με το κλείσιμο των Τραπεζαριών στις 10 το Βράδυ…Η σεισμική Δόνησις έγινε αισθητή και στη Γειτονική Νίσυρο,όπου ταξιδεύουν με voucher πολλοί πελάτες των All.Incl!! Δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές ,εκτός υπερχείλισης του Βιολογικού Καθαρισμού.Νεότερα στο επόμενο δελτίον μας…Η Ομάδα ΒΑΝ του κ.Βαρώτσου παρακολουθεί ανήσυχη την εξέλιξη του φαινομένου !!!!!

  • Έξυπνο σχόλιο για τον Όσιο All inclusive Stam που ξαφνικά ανακάλυψε την εξαθλιωμένη από τους πελάτες του κοινωνία...

   Το μόνο που προσφέρουν όλοι αυτά τα προμαζέματα τουρισμού στην τοπική κοινωνία είναι η άφθονη παραγωγή κοπριάς που χρησιμεύει για την ανάπτυξη νέων Μαυρογιαλούρων που θα μας τους πλασάρουν σαν σωτήρες…

 5. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

  νεοι φοροι,διχονοια,διαρκεις αντιπαραθεσεις με κυβερνηση περιφερεια επαρχειο υπουργους βουλευτες,δεν συνεργαζεται με τους φορεις,απετυχε σε ολα.η κυρια ρουφα εχει την εμπειρια και αν διαλεξει καινουργιους τιμιους θα πετυχει πολλα για το νησι μας.o δημαρχος ενδιαφερεται μονο για τα μεγαλα ξενοδοχεια inclucive για αυτο εδιωξε την ryanair με αποτελεσμα να εξοντωσει τα μικρα ξενοδοχεια επιχειρησεις εστιατορια κλπ ολες τις μικρες επιχειρησεις.επι πλεον επεβαλε φορους στις επιχειρησεις!!!μετα με την βασω ξεχαρβαλωσαν την ΚΕΑΣ και δεν ερχονται τουριστες στην πολι.εδιωξε και τα κρουαζιεροπλοια και αποτελειωσε την αγορα.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

 6. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.

  Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
  μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
  ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

 7. Το καιρο που η πολιτικη σαπιλα κατ στρεφε το νησι κατασκευάζοντας τα εκτρωματα δε μηλουσε κανεις.τωρα ειναι αργα

 8. Διαπλάτυνση των ποδηλατοδρόμων ακόμα 5 μέτρα και τοποθέτηση υπαίθριων τουαλετών κάθε 30 μέτρα με λεκάνες χωρίς καζανάκι,η ΚΕΑΣ να ενοικιάσει ελικόπτερα ώστε να πηγαινοέρχονται τσάμπα,μείωση της τιμής των ποτών κατά 70% και επαναλειτουργία του Οινοποιείου Κω για την παρασκευή μπόμπας χύμα Βαρελίσιας μορφής,Υπαίθρια χοιροσφάγια σε κάθε οδό για υσίκνισμα κοψιδιών όπως η Βαρβάκειος ,αεροπορική σύνδεση με Τουρκία για το παζάρι με το ίδιο voucher που έχουν για τα πλοία,δημιουργία Εκπτωτικών παζαριών στο λιμάνι με ρούχα,κοσμήματα,κρεατικά,λουκάνικα,ποτά,πρόσληψη Πακιστανών στα Μικρά Ξενοδοχεία κατευθείαν απ τις ΜΚΟ για μείωση Λειτουργικών εξόδων,και φυσικά παρελάσεις ,Λευκές Νύχτες,νύχτες βοσκών και διασκεδαστικές βραδιές σε κάθε πλατεία και δρόμο απ τους animateur και Διασκεδαστές…διεξαγωγή Πανκωακού Καρνάβαλου με τη συμμετοχή Παραγωγικών Ομάδων και Χορευτικών Συγκροτημάτων!!!

 9. ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΒΑΛΕΙ 2 ΚΑΜΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΝΑ 'ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΑΚΙ',ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΡΑ ΠΕΛΑΤΩΝ

  ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,ΌΤΑΝ ΕΝΑ ALL INCLUSSIVE ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ,ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΦΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ???ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ?

 10. Ο κ. Βουκουβαλίδης δεν είναι/ήταν ο κύριος συνεργάτης της TUI στο νησί; Η TUI δεν προωθεί μαζί με όλους τους άλλες μεγάλους tour operators, το μοντέλο all inclusive; Με ποιο ηθικό ανάστημα Σταμάτη έρχεσαι τώρα να κάνει κρητική στην τουριστική πολιτική που εσύ μαζί με τους συνεργάτες σου εφάρμοσες και γιατί εδώ και δεκαετίες σιωπούσες, ενώ τώρα σε έπιασε ο πόνος για την κοινωνία της Κω; Μάλλον για φευγαλέο σχόλιο πρόκειται, που η κ. Αυγούλη επέλεξε να κάνει τίτλο της συνέντευξης, παρά για κάτι ουσιώδες. Εσύ προωθούσες το AI μαζί με την TUI, γιατί όπως είπες σωστά είναι επιχείρηση και όπως όλες οι επιχειρήσεις επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Το θέμα είναι πως θα αμυνθεί ο Κωακός λαός και οι τοπικές επιχειρήσεις απέναντι στις πολυεθνικές και τους εκπροσώπους τους, που νέμονται ήδη την αγορά.

 11. Μπορεί να μην είναι απλό, αλλά πρέπει να δοθεί ο «υπέρ πάντων αγώνας» ώστε ο Κωακός λαός να ανακτήσει τον έλεγχο του πλούτου, που παράγεται στον τόπο του. Και φυσικά αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μακρόχρονη τοπική στρατηγική, συνείδηση του μεγέθους της πολιτιστικής ταυτότητας της Κω, τομή με συμφέροντα και στρεβλώσεις και ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας του τόπου. Μιλώ για μια νέα πολιτική πρόταση, περισσότερο από ποτέ αναγκαία, η οποία θα εφαρμόσει με πυγμή και χρονοδιάγραμμα, μια νέα στρατηγική ανάπτυξης βγαλμένη μέσα από τη συλλογική ταυτότητα και τις μνήμες του Κωακού λαού και θα είναι δική του. Όχι ένα κακό αντίγραφο, των θέρετρων της δύσης.

 12. κ.Αυγουλή,μέσα απ την πορεία σας σαν Δημοσιογράφος,αλλά και σαν Εφημερίδα..

  είχατε τεθεί απέναντι στο φαινόμενο της υπόγειας Άγρας πελατών που καθεστωτικά είχε ρημάξει επαγγελματίες και μαγαζιά στην Κω,με πρωταγωνιστές γραφεία,και ‘ξεναγούς’ υπαλληλίσκους συνοδούς ,που με κάποια διακριτικά σήματα,ένα καπέλο,μια σφυρίχτρα,με ειδικά ρούχα και στολές οδηγούσαν τους πελάτες τους σαν πρόβατα σε κάποια επιχείρηση ,και έπαιρναν κεφαλικό φόρο…υπάρχουν αναρτημένα συμβόλαια και πληρωμές ξεναγών σε κάποια σάιτ ,όπου αναγραφόταν με τρόπο κεκαλυμμένο η λέξη ‘προμήθεια’,είχε γίνει σάλος,Δικαστικές Μάχες,επιθέσεις από αγνώστους,βεντέτες ανάμεσα σε μαγαζιά και επιχειρηματίες,μπράβοι,νονοί,χωρισμένη σε Καντόνια πόλη..καταδίκη γνωστών Αρχηγών Γκρουπ (Φρανκ κ.λ.π),ξέρετε ότι ξέρω τι γράφω….όμως κυκλοφορούσε χρήμα,δούλευε και ο μπακάλης,και ο τυροπιτάς….τα ΛΕΦΤΑ ξανά-έβγαιναν έξω .Τώρα ..έχουν και δικό τους νόμισμα ,τα μεροκάματα έχουν πέσει στα 500!!! με τόσα προβλήματα τότε ,ο υπάλληλος έπαιρνε 1000 ΣΗΜΕΡΙΝΆ ΕΥΡΏ ΚΑΙ ΕΊΧΕ ΔΙΆΡΚΕΙΑ Η ΣΑΙΖΌΝ 6 ΜΉΝΕΣ!!!!!

 13. Μόλις υποψιαστήκατε πως ο κ. Βουκουβαλίδης μπορεί και να είναι υποψήφιος για Δήμαρχος,κλάσατε μέντες…..Συνεχίστε τα καλύτερα έρχονται…..

 14. που ήσασταν τόσα χρόνια? με την TUI και ξαφνικά τώρα που μας αφήνει πίσω η ζωή μαζί….με τους Γερμανούς ,σκέφτεστε το νησί?ουτε να το διανοηθείς Σταματα…..κω

 15. Διαλυσατε τα χορια τόσα χρόνια μονο στην πόλη μέσα και στης μεγάλες μονάδες δεν ξεχνά ο κόσμος

 16. Κατηγορούν κάποιοι τον Σταματη οτι ως επαγγελματίας δεν σταμάτησε το all in. Να μας πούνε όμως πρώτα τι έκανε ο Κυρίτσης γι αυτό που τονψηφισαμε τόσες φορες τον πολιτικά ανίκανο

  • Το κύριο Σταμάτη έκανε πολυ δουλειά να φέρει ραιανερ εντω στο νησί, βοηθήσει μικρό επιχείρηση νησιού. Εσύ ψυφισει, εκείνο σώσει εσένα απο το κακό γκερμανό TUI. Σιγκουρο πράγματα σου λέω. Καθρεφτάκι δεν έχει άλλο, φέρει αύριο γκια σένα…

 17. Λοιπόν παιδιά αν δεν οργανωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και να δελεάσουν το κόσμο να βγει απ τα all inclusives πως περιμένετε να βγουν δηλαδή;
  Στη Σαντορίνη στη Μύκονο στη Ρόδο στην Κρήτη και στην Κεφαλονιά υπάρχουν εστιατόρια με αστέρια και σκούφους,εδώ τι έχουμε;
  Μόνο τουριστικά φθηνό εστιατόρια που πουλούν μόνο φθηνά εισαγώμενες πρώτες ύλες απ το λιντλ…
  Που είναι η τοπική γαστρονομία με τα αυθεντικά κώδικα προϊόντα;
  Σε ποιο εστιατόριο μπορούν να τα βρουν οι τουρίστες;
  Στην Τουρκία επίσης οι σύλλογοι των καταστηματαρχών και των εστιατόρων έχουν ΔΩΡΕΑΝ λεοφωρεια για να βγαίνουν οι πελάτες απ τα ξενοδοχεία…
  Έδω τι έχουμε;;;
  Άντε γεια και καληνύχτα σας
  Όταν ξυπνήσουμε ελάτε να τα οργανώσουμε…

  • Δηλαδή γράφεις μια άποψη,και την τεκμηριώνεις έτσι σε φανταστικά επιχειρήματα?

   Ποιοι πελάτες είναι αυτοί που θα ψάξουν για γκουρμέ εστιατόρια με τοπικές γεύσεις?Μήπως ζείτε αλλού?Έχετε κάποια ενημέρωση για το πελατολόγιο των All Incluss του Νησιού Κω?Αυτοί αν μπορούσαν θα έτρωγαν και εμάς…ακρίδες,λιμάρες είναι…και πέφτεις έξω σ όλα αυτά που λες,επειδή οι πελάτες αυτού θέλουν τσάμπα και ποσότητες.Δεν είναι ούτε κατά προσέγγιση κοντά σε πελάτες Μυκόνου και Σαντορίνης …για να δελεάσεις πάντως πρέπει να αντιμετωπιστείς ισότιμα απ το κράτος!!!Μάλλον αερολογείς φίλε μου,είσαι άσχετος εντελώς με το θέμα και γελοιοποιείσαι….Όταν φορολογείται διαφορετικά το ALL iNCLUSS απ τον ξέμπαρκο μικρο-επιχειρηματία,όταν οι έμμεσες ‘διευκολύνσεις’ που έχει ο Μεγάλος Ξενοδόχος καθιστούν άνιση και άδικη τη μάχη ,με τι όπλα θα δελεάσει?Τα επιχειρήματα σου είναι εκτός πραγματικότητας λόγω παντελούς άγνοιας!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ΒΡΕ ΆΝΘΡΩΠΕ ΤΟΥ θΕΟΎ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΤΑ,

   ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΣΟΔΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΧΥΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΩΣ,ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΧΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΜΑ ΤΩΝ ALL INCLUSSIVE,ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΙΣ,ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ? ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΡΘΙΟΣ????

  • Την 11η Ιουλίου του Σωτηρίου Έτους 2017 θα τελεστεί Αγρυπνία στην πλατείαν Ελευθερίας

   …με την συμμετοχή Ιερέων και Ιερατικών Λειτουργών ,για δέηση εις τον Παντοδύναμον ίνα βοηθήση να βγουν οι πελάτες με βραχιολάκια Έξω εις την πόλιν.Εκ του Σωματείου CTUPI STHN BOMBAN !!!!

   • Υπό την χορηγίαν και ευλογίαν του Σωματείου ‘Στουπί στη μπόμπα’ !!!!

 18. …όταν λες ότι οι πρώτες ύλες των μαγαζατόρων της Κω είναι πρώτες ύλες Lidl,ενώ των All Incl είναι επώνυμες?Δηλαδή μπορώ να έρθω να μου βάλεις μια βότκα απ αυτές που πίνουν κατά χιλιάδες καθημερινά,και να δούμε αν θα σε πειράξει!!!!μπορείς να μας πεις τα ποτά από ποια επώνυμη εταιρεία είναι?Δηλαδή Bolls,Baccardi,Smirmoff? Πήγαινε το βράδυ σ ένα οποιοδήποτε Βραχιολάδικο και παράγγειλε ένα ποτό να απολαύσεις ένα event και μετά φέρε μας και μας το επώνυμο….Βρε άνθρωπε 30.000 φιάλες περίπου την ημέρα τσάμπα ποτό ,που η χονδρική του είναι γύρω στα 1-2 ευρώ,για ποια επωνυμία μιλάς?Μήπως έχεις πιει κανα Ricardo,κανένα distilled in Πετράλωνα ποτό και με τον ήλιο σ έκαψε?Πας καλά ή γράφεις για να κάνεις τον έξυπνο???Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΑΓΚΑ,ο ΑΝΤ1 ΚΆΘΕ ΒΡΆΔΥ ΤΟ ΛΕΕΙ: ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ !!!!!!!!

 19. Αγκαπητοί μας άντρωποι εμείς ήρταμε στο νησί σας για να κάνουμε καλοοοοό, για να κάνουμε επέντυση, πολύ μεγάλη και το κύριο Τσίπα, βοήτησε πολύ να πάρει χρήματα από το Ελληνικό τράπεζα, γκιατί το Deutch Bank είπε «Nein», ντεν κάνει μπίζνες με κομμουνίστ. Ε, αφού είνταμε τελικά, ότι εντώ είναι ιθαγγενείς από το μπανανία, είπαμε ντεν πάμε να πάρουμε και το ντήμο Κω, για να είναι πιο safe το λεφτά μας και να κάνουμε κομάντο στο νησί και με το βούλα; Εμείς αγκαπάμε Ελλάντα. Κύριο με άσπρο μαλλί πολύ καλό άντρωπο. Ψηφίσει εσύ, σώσει νησί από το ολ ινκλούσιβ, σίγκουρο . ΟΚ; Να και κατρεπτάκι, γκια εσένα.

 20. https://www.kgs-airport.gr/uploads/sys_nodelng/2/2885//KGS_201706_Int_Traffic_by_Country.pdf . Ανακοινώθηκαν οι διεθνείς αφίξεις Ιουνίου στο νησί μας από τη Fraport και με 178.744 αφίξεις σημειώθηκε αυξηση 23,73% σε σχέση με πέρυσι, ενώ πρόκειται για τον δεύτερο καλύτερο Ιούνιο όλων των εποχών μετά τις 179.351 αφίξεις του 2015.

 21. Ο Σταμάτης έχει στα θετικά του οτι είναι ενας επιτυχημένος επιχειρηματίας με πολλα ένσημα ,που
  τα πεντε ,που βρήκε ,τα έκανε τουλαχιστον 50.Αν υπάρχουν παραθυράκια στο τουριστικό
  πακέτο γενικά και ειδικά στα All incl. αυτος θα τα ξέρει καλύτερα.
  Εάν ,προεκλογικά ,δεσμευόταν για λύση κάποιων προβλημάτων ,οι πιθανότητες να τα έφερνε εις πέρας
  είναι, για πολλους λόγους , πολλές. Και παρόλο που έχει ελάχιστο από Trump ,είναι, σαν
  ανθρωπος, ασύγκριτα σοβαρότερος και συγκροτημένος.Συμπέρασμα, καλή σκέψη και πρόταση για
  υποψήφιος τοπικός άρχοντας.

 22. Σταματάκη , μην κάνεις τον κοινωνικό ήρωα με θέσεις που δεν μπορείς να υποστηρίξεις στους tour operators και δεί στην TUI , στην οποία είσαι υπάλληλος. Τώρα μας είπες κάτι που το ξέρουμε χρόνια πόσο ζημιά κάνει, και τι έκανες εσύ ;

 23. ολοι οι τουριστες μιλουν για την βρωμικη κω. παντου χορτα, σκουπιδια, πλαστικα. ο δημος απων. αργα η γρηγορα θα αρχισει η κατρακυλα.

 24. Απλα πράγματα.Με ξενοδόχους ,μπακάληδες και οικοδόμους δεν υπάρχει μέλλον.Αν καινστον μικρά η ποιότητα που βρίσκει ο τουρίστας είναι ίδια με τα all in γιατί να μην πάει στα μεγάλα που θα έχει και καλύτερη εξυπηρέτηση.Τα μικρά προτιμούν πια υπαλλήλους αλλοδαπούς χωρίς χαρτζιλίκι η όσους θέλουν με μισή ασφάλιση.Τι ποιότητα θα έχουν έτσι;Ακόμα στο 2018κλεινουν τα δωμάτιά τους τζάμπα να τα πάρουν από το μπαρ.Τετοιας λογικής ξενοδόχους μιλάμε καινστον τέλος κλαιγοντε και μόνο μέσο έχουν να μειώσουν τους μισθούς.Οι επαγγελματίες στο νησί είναι τραγικοί,από εκεί ξεκινάνε όλα τα κακα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.