Νέο πεντάστερο στην Κω -15 επενδυτικά σχέδια για νέα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα

15
5191

Δεκαπέντε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη από επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι όμιλοι έχουν ήδη λάβει μια σειρά αδειοδοτήσεων από τις τοπικές αρχές για την προώθηση των επενδυτικών τους προγραμμάτων.

Ειδικότερα, για την 1η Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί από τη Zeus International και την αμερικανική αλυσίδα Wyndham Hotel Group τα επίσημα εγκαίνια των δύο νέων ξενοδοχείων Wyndham Loutraki Poseidon Resort και Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι. To Wyndham Loutraki Poseidon Resort διαθέτει 107 σουίτες, κάποιες εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι και το Ramada Loutraki Poseidon Resort διαθέτει 196 μπανγκαλόου. Επιπροσθέτως, τα δύο ξενοδοχεία διαθέτουν 5 εστιατόρια και μπαρ, 4 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, σπα, γυμναστήριο, θαλάσσια σπορ και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η Πόρτο Καρράς Α.Ε. έλαβε άδεια για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας Meliton στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.

Η εταιρεία Ιnestia εισέρχεται στην ξενοδοχειακή αγορά της Μυκόνου με το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Branco Mykonos μέσω της θυγατρικής της Intra Ξενοδοχειακή. Το ξενοδοχείο μάλιστα ξεκινάει τη λειτουργία του μέσα στον Ιούνιο. Η Inestia έχει υπό τη διαχείρισή της και τις μονάδες Q&B Athens Boutique Ηοtel και MET34 Athens Hotel στην Αθήνα.

Η εταιρεία More Meni Ιke προγραμματίζει την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Κω, η Forest Resorts AΞΤΕ την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στην πόλη της Καστοριάς και η I.B.D.P.s.r.o. τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 132 κλινών στον Δήμο Πλατανιά της Κρήτης.

Ξενοδοχειακός όμιλος στην Κέρκυρα που λειτουργεί τη μονάδα 5 αστέρων Kontokali Bay Resort and Spa και τη μονάδα 4 αστέρων Aeolos Beach Hotel σχεδιάζει την κατασκευή νέου ξενοδοχείου στο νησί.

Η εταιρεία Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Μανδράκι Α.Ε. εξασφάλισε την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση και λειτουργία υφιστάμενου ξενοδοχείου 4 αστέρων δυναμικότητας 125 κλινών με την επωνυμία Mandraki Village.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε από άποψης αρχαιολογικού νόμου τη χορήγηση στην εταιρεία Κασσάνδρα Bay A.E. άδειας ανέγερσης νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 182 κλινών στη θέση Βασιλιάς, επίσης, στη Σκιάθο. Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου τουριστικής αξιοποίησης του ακινήτου «Αγιος Ιωάννης Νικήτης» στη Χαλκιδική με φορέα υλοποίησης την εταιρεία Ακτή Αγίου Ιωάννη – Τουριστική και Αναπτυξιακή Α.Ε. Η επένδυση αφορά μεταξύ άλλων στη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων και 120 τουριστικών κατοικιών. Ωστόσο δεν εγκρίθηκε η προτεινόμενη θέση για την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου.Eπιπλέον, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε αίτημα της εταιρείας Στέλλα Μπητς Α.Ε. για την προσθήκη κατ’ έκταση ξενοδοχείου της στη Χερσόνησο Κρήτης.

Η εταιρεία Δαίδαλος Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. έλαβε άδεια για την επέκταση του ξενοδοχείου 4 αστέρων Δαίδαλος στην Κω. Στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας εγκρίθηκε η ανακαίνιση και η αναβάθμιση της κατηγορίας στο ξενοδοχείο Αδωνις, ιδιοκτησίας της εταιρείας Τσουραμάνης Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. Επίσης, δόθηκε άδεια στον κ. Αντώνη Μωραΐτη για την αποπεράτωση ημιτελούς οικοδομής ξενοδοχείου 3 αστέρων στη Μήλο.

Αναδημοσίευση από kathimerini.gr

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αχ τι καλά που η οικογένεια του All-inclusive μεγαλώνει! Φοβερά τα νέα για τα μικρά ξενοδοχεία της Κώ αλλά και για τα ταβερνάκια της σε κάθε σοκάκι. Τώρα τα πεντάστερα με προσφορές θα παίρνουν τους πελάτες των τετράστερων, τα τετράστερα μετα πάλι με προσφορές των τριάστερων, τα τριάστερα έπειτα τους πελάτες των 2αστέρων κ.ο.κ. Άρα τα πουλάμε απο τώρα όλα και πάμε για μεροκάματο. Ευχαριστούμε πολύ τους αρμόδιους! Ένα όνειρο μας γίνεται επιτέλους προγματικότητα.

  • Επειδή υπάρχει ταβερνάκι στο σοκάκι δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να μην είχαμε πεντάστερα και τετράστερα γιατί έτσι θα βόλευε μερικούς άσχετους που έγιναν ξενοδόχοι κατά λάθος. Ας προσφέρουν κάτι τα μικρά ξενοδοχεία που δεν μπορούν να προσφέρουν τα μεγάλα και τα ανώνυμα all inclusive, αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει στην εύκολη και άκοπη κονόμα και τώρα που βλέπουμε ότι πρέπει (πάλι) να δουλέψουμε δεν μας αρέσει.

   • Από όλες τις αρχές, απ τον δανειακό τομέα,μέχρι τον Φορολογικό,Εργασιακό,Επενδυτικό!!!!

    • Το ταβερνάκι επίσης όπως και ο άσχετος Ξενοδόχος 3άστερου μπορεί και υπόκεινται σε έλεγχο οιασδήποτε αρχής.Αν π.χ. στείλεις την αγορανομία επειδή υποπτεύεσαι ότι σέρβιρε Γάιδαρο στιφάδο,μπορεί να μπει στην κουζίνα και να τσεκάρει… Στο πεντάστερο και κάτω εκεί στα έγκατα ,υπάρχει ‘κωδικός εισόδου’..δεν ξέρω πόσο κατανοητός έγινα..

   • Το ταβερνάκι και ο άσχετος ξενοδόχος σήκωσαν την ανάπτυξη της Κω

    στις πλάτες τους για 20 χρόνια και έφεραν την Κω στους δημοφιλείς προορισμούς.Επίσης το ταβερνάκι και ο άσχετος ξενοδόχος του 3άστερου δεν συμβάλουν στην Οικονομική Καταστροφή του Νησιού,ούτε ερημώνουν τους δρόμους και στενά..

 2. Φταίνε το κλείσιμο κάποιου ποδηλατόδρομου, οι γύφτοι ,οι λακκούβες,και τα παράνομα παρκαρίσματα …μούγκα για τις άνισες φορολογικές τακτικές,τις τοπικές αδειοδοτήσεις,που λέει το άρθρο,τον μη έλεγχο των αποθηκών τους,το φορολογικό έλεγχο για παραβάσεις,τον υπόγειο ανταγωνισμό,το σπρώξιμο απ τις πολυ-εθνικές,τα τεράστια περιθώρια κερδών από Πράκτορες,τις ‘μετακινήσεις του ΦΠΑ,τα κυλιόμενα ωράρια των Εστιατορίων και Μπαρ,τις σκοτεινές προμήθειες τεραστίων ποσοτήτων ποτών και κρεάτων,τις αραιές συγκοινωνιακές γραμμές προς και από,την μη τήρηση χιλιομετρικών αποστάσεων απ τα προάστια της πόλης,η διατήρηση Συνεδριακών κέντρων καταχρεωμένων (δείτε Real News Κυριακής για χρέη και κατασχέσεις σελ10 ),καταστρατήγηση κάθε εργατικού Νόμου και Εργατικής Νομοθεσίας,,ύπαρξη Καταστημάτων μέσα στο ίδιο το Φρούριο που τιμολογούν με μειωμένο ΦΠΑ ,δημιουργώντας υπόγειες τακτικές,υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων όπως Rent A car,μασέρ,διασκεδαστές ,που είναι καταχωρημένοι αλλού και ασφαλισμένοι αλλού..Σύντομα θα ανοίξουν και Οίκους Ανοχής με την τόση στήριξη!!!!

 3. Το νεο 5* ειναι ………Τον Καισερλη τον κατηγορήσατε γιατι σταματησε τις.αδειες.για τα μεγαλα ξενοδοχεια.Φερατε τον Κυριτση και να νεες αδειες στα δικα τους παιδιά σουπερ μαρκετ γίγαντες που δεν επρεπε να λειτουργουν και παραμενου ανοιχτά.Ζητω το all inclusive ζητω ο Κυριτσης που το στηριζει Ζητω!

 4. Τα Lakitira Hotels και τα Kipriotis Resort Complex με 5 ξενοδοχεία στο νησί μας βγαίνουν στο σφυρί…Βέβαια με την αμέριστη συμπαράσταση των Τοπικών στηριγμάτων,έβγαλαν στο σφυρί την Τοπική Κοινωνία..

 5. ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΛΠ

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

 6. Τα μνημόνια λέει που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα είναι επαίσχυντα και επαχθή...

  ..αλλά τα 5άστερα ALL INNCLUSS που επέβαλαν μνημόνια για πάντα στην Κοινωνία της Κω,είναι επενδυτές και σωτήρες…βρε πτώχευση εδώ και τώρα συντεταγμένη!!!

 7. Σύγκλιση διαδημοτικού φορέα με όλους τους εκπροσώπους επαγγελματικών κλάδων άμεσα,για εξέταση του προβλήματος..οι επαγγελματίες έχουν δίκιο.έχει ερημώσει η αγορά,κάθε χρόνο και χειρότερα.Επαληθεύτηκαν περίτρανα όσοι έλεγαν ότι μετά απ το Hot Spot και όσα επακολούθησαν,οι Πράκτορες θα εκμεταλλευτούν το ζήτημα και θα πλασάρουν σαν λύση τα All IOnclussives.Αυτό ήταν και το τελειωτικό κτύπημα.Η Κως πρώτη εδώ,δεύτερη εκεί,τρίτη παρακεί,ξανά μανά πρώτη παραπέρα,αύξηση παντού και κοροϊδία μέσα στα μούτρα μας!!!!Μιλάμε για δούλεμα χονδρό!!!! Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται και έχει δίκιο ο παραπάνω σχολιαστής που λέει ότι ‘κάποιοι’ είναι μέτοχοι εκείμέσα.ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!!!!

 8. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ,ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΝΙΑ ΦΙΛΕΤΑ,ΣΚΩΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ,ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠ ΤΗΝ GREEK NIGHT,ΣΑΛΑΤΕΣ,ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΨΑΡΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΛΟΥΜ ΟΠΩΣ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΛΑ ΚΑΡΤ ΜΠΟΥΦΕ Κ.Λ.Π ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΜΕ DELIVERY ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ…ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ !!! ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΥΒΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙΑ!!! ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΕΙΝΟΙ !!!!

 9. Οι καταναλωτές ελπίδας,αυτοί που με δελτία τύπου γεμίζουν την Κω κάθε μέρα...τι μου θυμίζει..τι μου θυμίζει...

  » Η επιχείρηση απέδωσε. Οι πωλητές ελπίδας ξεπούλησαν. Το ταμείο γέμισε. Ηρθε η ώρα όμως και για τους καταναλωτές ελπίδας να δοκιμάσουν αυτό που αγόρασαν. Από τους πρωτους μήνες κιόλας, άρχισαν να φαίνεται ότι τους είχαν πουλήσει σκάρτο πράγμα. Η κατάστασή τους όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο. Κάποιοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι τους κορόϊδεψαν και να διαμαρτύρονται. Αλλοι συνεχίζουν να δοκιμάζουν πιστεύοντας ότι στο τέλος θα δουν καλό. Μερικοί ζητούν τα λεφτά τους πίσω. Όλοι πάντως όσοι πήγαν στο super market ελπίδας για να ζητήσουν τον λόγο, βρήκαν μια πινακίδα να τους περιμένει: μετά την απομάκρυνη εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.»

 10. Η Βραχιολίτικη Τρομοκρατία κτύπησε,πάλι καλά που η σαιζόν θα είναι καλή,αναρωτιέμαι αν ήταν κακή ποια διαφορά θα είχε..Ποια Τούλα; συγγνώμη Ποιος Τουρισμός;

 11. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΩΣ
  ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΕΠΙ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.