Κίναρος, το ελληνικό νησί με την μοναδική κάτοικο, την κυρά Ρηνιώ

0
4674

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, Μικέ, η κυρά Ρηνιώ δεν εγκατέλειψε το αγαπημένο της νησί

Στα ανατολικά των Κυκλάδων, εκεί που αρχίζουν τα Δωδεκάνησα και οι άνεμοι του Αιγαίου μαστίζουν ότι υπάρχει στο διάβα τους, βρίσκεται ένα μικρό νησί που πολλοί γνώρισαν μέσα από τις ειδήσεις, λόγω του ότι στο νησί βρίσκεται μια και μοναδική κάτοικος, η κυρά Ρηνιώ.

Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι που τη συγχέουν με την αείμνηστη κυρά της Ρω, καθώς και οι δυο αυτές υπέροχες γυναίκες, σε διαφορετικές ωστόσο χρονολογίες η καθεμιά τους, μιας και η κυρα της Ρω απεβίωσε πολλά, πολλά χρόνια πριν, φυλάσσουν μα και φύλασσαν Θερμοπύλες. Εάν λοιπόν ακούσετε την ονομασία Κίναρος, μπορεί να μην κατανοήσετε αμέσως τη θέση που κατέχει στον Ελλαδικό χάρτη, μα σαν ακούσετε για την γλυκιά, μοναχική κυρά Ρηνιώ, θα σκεφτείτε αμέσως πως πρόκειται για ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου, συμφωνα με το travelinspiration. 

Η Κίναρος λοιπόν, βρίσκεται ανάμεσα στην Αμοργό και την Κάλυμνο και αποτελεί το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Είναι ενταγμένη στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο «Natura 2000», μαζί με το βόρειο τμήμα της Αμοργού και τη γειτονική της Λέβιθα και ταυτόχρονα αποτελεί τόπο αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου και του Μαυροπετρίτη.

Η Κίναρος έχει μία και μοναδική κάτοικο, την κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη, που γεννήθηκε στην Αμοργό και μεγάλωσε στην Κίναρο. Η ζωή της μοιράστηκε στην Κάλυμνο και την Αυστραλία όπου και είχε μεταναστεύσει με την οικογένειά της, όμως, κατά τον επαναπατρισμό του ζευγαριού, ελήφθη η απόφαση να εγκατασταθούν μόνιμα στην Κίναρο. Ωστόσο, από το 2013, μετά τον θάνατο του συζύγου της, Μικέ, η κυρά Ρηνιώ δεν εγκατέλειψε το αγαπημένο της νησί και πήρε την σκληρή απόφαση της απομόνωσης.

Μοναδική της συντροφιά, η Σίβα, ένα φιλικότατο σκυλάκι που στέκεται φρουρός δίπλα στο αφεντικό του, ελάχιστες κοτούλες και μερικά πρόβατα και αγριοκάτσικα που γυρίζουν ανέμελα όλο το νησί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ