Το (έκτο) ελληνικό καλοκαίρι του Μπόρις Τζόνσον – Λατρεύει την Εύβοια, τις ταβέρνες και το… τζατζίκι

0
8120

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας με την οικογένειά του έμειναν πρώτα σε βίλα στη Νέα Μάκρη και έπειτα σε συγκρότημα κατοικιών στο Νημποριό Εύβοιας, απόλαυσαν τη θάλασσα και τον μέτριο φραπέ χωρίς γάλα

Ο ξανθός κύριος με τη μαύρη μπλούζα, την ιδίου χρώματος βερμούδα και τα σανδάλια περπατούσε προσεκτικά στην παραλία του Νημποριού, έχοντας στους ώμους του ένα μικρό παιδί. Ελάχιστοι έδωσαν σημασία στον ξανθό άνδρα και τη γυναίκα που τον ακολουθούσε κρατώντας από το χέρι ένα μικρό αγόρι και μόνο όταν ο άνδρας κατέβασε από τους ώμους του τη μικρή αναγνώρισαν κάποιοι τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Για πολλούς το μικρό χωριουδάκι στην Εύβοια θα ήταν ίσως το τελευταίο μέρος που θα επέλεγε ένας πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας, που τυγχάνει και μία λίαν αναγνωρίσιμη περσόνα. Ενα πρόσωπο που ξέρει πολλά για την Ελλάδα, αλλά συνειδητά αποφεύγει τα κοσμικά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, ή την πολύβουη Ρόδο, όπου οι Βρετανοί είναι σχεδόν παντού.

Κι αυτό λέει πολλά για τον άνθρωπο που εκφράζει σχεδόν απόλυτα το motto του ΕΟΤ «Live your myth in Greece» («Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα), αφού τα τελευταία έξι χρόνια επισκέπτεται ανελλιπώς τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την οικογένειά του.

boris-1
Στη μοναδική παραλία του μικρού οικισμού του Νημποριού κατέβαινε κάθε μέρα για μπάνιο ο Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγό του Κάρι Σίμοντς και τα τρία παιδιά τους

Από τη Νέα Μάκρη

Το φετινό ελληνικό καλοκαίρι του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού μαζί με τη σύζυγό του Κάρι Σίμοντς και τα τρία παιδιά τους ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, όταν προσγειώθηκαν στην Αθήνα χωρίς να να γίνουν αντιληπτοί από τα ΜΜΕ. Η πρώτη στάση τους ήταν η περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου η οικογένεια είχε νοικιάσει μια βίλα προκειμένου να μείνουν λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα, γι’ αυτό και φρόντισαν να επισκεφθούν σούπερ μάρκετ της περιοχής. Εκεί ψώνισαν όλα τα απαραίτητα για τη διαμονή τους, ενώ μαζί τους είχαν και μια νεαρή νταντά, αφού τα δύο παιδιά τους είναι τριών και δύο ετών αντίστοιχα, ενώ το τρίτο μόλις έκλεισε τον πρώτο μήνα.

Ο Μπόρις Τζόνσον να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ στον Μαραθώνα

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του αγόρασαν μόνοι τους τα προϊόντα που ήθελαν, κινούμενοι χαλαρά και άνετα μέσα στο σούπερ μάρκετ. Φέτος, εν αντιθέσει με το 2022, δεν τους φωτογράφισε κανείς μέσα στο μαγαζί, ενώ δεν υπήρξαν φωτογραφίες από κάποια έξοδό τους στην περιοχή πριν αναχωρήσουν για την Εύβοια. Το μέρος που τους έχει μαγέψει από πέρυσι, όταν έκαναν διακοπές εκεί για πρώτη φορά, οι οποίες τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, οπότε αποφάσισαν να επιστρέψουν και φέτος.

boris-2
Η σύζυγός του, Κάρι Σίμοντς

Μαρμάρι και Νημποριό

Η αναχώρηση της οικογένειας έγινε με το πλοίο της γραμμής που τους μετέφερε στο Μαρμάρι της Εύβοιας κι από εκεί οδικώς κατέληξαν στο Νημποριό, ένα μικρό όμορφο χωριό ανάμεσα στο Μαρμάρι και τα Στύρα. Πέρυσι ο Τζόνσον είχε επιλέξει τα Στύρα ως το μέρος που θα έμενε με την Κάρι και τα δύο παιδιά τους και έχοντας ως ορμητήριο την κατοικία της οικογένειας Λόρενς, όπου διέμεναν, έκαναν συχνά εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου.

Οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει και επισκέφθηκε μαγαζιά στην Κάρυστο και μια γραφική ταβέρνα στο χωριό Γιαννίτσι, μετά από τις βουτιές στην παραλία μπροστά από το μαγαζί. Εκεί ήταν ιδιαίτερα φιλικός με όσους τον προσέγγισαν για να τον χαιρετήσουν, απέχοντας πολύ από την εικόνα του πρωθυπουργού της Αγγλίας που βαλλόταν πανταχόθεν λόγω του επερχόμενου Brexit.

boris-3
H ανάρτηση του δημάρχου Καρύστου από την επαφή που είχε με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό

Τίμησε δεόντως παραδοσιακά πιάτα, όπως τα τηγανόψωμα και τη χορτόπιτα, ενώ απόλαυσε κεφτεδάκια και κοντοσούβλι πριν φωτογραφηθεί με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας.  Φέτος την τιμητική τους είχαν το Νημποριό και ο μαγευτικός κόλπος του, στον οποίο υπάρχει η μοναδική παραλία του χωριού με τα λίγα σπίτια και τους φιλόξενους ανθρώπους.

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός με την οικογένειά του επέλεξε να μείνει σε ένα συγκρότημα με τρεις βίλες, νοικιάζοντας μία από αυτές από τις 14 μέχρι τις 24 Αυγούστου. Λάτρεψε την παραλία όπου κατέβαινε κάθε μέρα μαζί με τα παιδιά του και τη γυναίκα που τον έπεισε για το τρίτο στεφάνι της ζωής του. Η Κάρι είναι κόρη του Μάθιου Σίμοντς, συνιδρυτή της εφημερίδας «The Independent».

Το ζευγάρι ήταν μαζί από τα τέλη του 2018 και έναν χρόνο μετά ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους και ότι περίμεναν το πρώτο τους παιδί, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2020. Με αυτό έπαιζε για αρκετή ώρα ο Μπόρις Τζόνσον -τον τριών ετών Γουίλφρεντ- χωρίς να αφήνει παραπονεμένη και την δύο ετών αδελφή του Ρόμι, ενώ το τρίτο μέλος της οικογένειας, ο Φρανκ, δεν είχε ακόμη σαραντίσει, κάτι που ήταν αποτρεπτικός παράγοντας σε ό,τι αφορά τις εξόδους.

boris-4
Η «Villa Irene» στο Πήλιο, εξοχική κατοικία του πατέρα του Μπόρις, Στάνλεϊ Τζόνσον

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν, αυτό που τον τράβηξε στο Νημποριό ήταν η φυσική ομορφιά του χωριού και ο ανέγγιχτος σε μεγάλο βαθμό από τον σύγχρονο πολιτισμό χαρακτήρας του. Η καθαρή θάλασσα, οι άνθρωποι του όμορφου αυτού τόπου που σεβάστηκαν τον ίδιο, την οικογένειά του και την ιδιωτικότητα που επιθυμούσε συνέβαλαν στο να απολαύσει την ελληνική καλοκαιρινή του απόδραση στον μέγιστο βαθμό.

Το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι που έμεινε στα Στύρα, ενώ εντύπωση έκανε μια εξόρμησή του σε παραλία στο χωριό Λιβαδάκια, η οποία ήταν άγνωστη ακόμη και σε πολλούς ντόπιους. Τότε και παρόλο που δεν υπήρχε σκιά ούτε για δείγμα, κάθισε στον ήλιο και διάβαζε ένα βιβλίο όσο ο γιος του απολάμβανε τα παιχνίδια στο νερό.

boris-5
Στη γέφυρα του «Evia Star» με τον καπετάνιο και τον μικρό του γιο

Κάρυστο και Πήλιο

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός αναχώρησε από την Εύβοια την προηγούμενη Τετάρτη μετά από τρεις εβδομάδες διακοπών στη χώρα μας, με την οποία έχει δεθεί πάρα πολύ. Την Τρίτη το βράδυ επισκέφθηκε γνωστή ταβέρνα στην Κάρυστο για να δειπνήσει, ενώ το πρωί είχε μια χαλαρή συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Λευτέρη Ραβιόλο, ο οποίος ανέβασε και τη σχετική φωτογραφία στο Instagram.

Η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας τον υποδέχθηκε με χαμόγελα και αγκαλιές, ενώ η οικογένεια απόλαυσε κλασικές ελληνικές γεύσεις σε αυτή την τελευταία της για φέτος έξοδο.

Κι αν πέρυσι ο Τζόνσον δέχθηκε δριμεία κριτική για τις διακοπές του στην Ελλάδα την περίοδο που η Βρετανία βυθιζόταν στην περιπέτεια του Brexit, φέτος τον άφησαν στην ησυχία του.

boris-6
Το συγκρότημα κατοικιών όπου ενοικίασε βίλα η οικογένεια Τζόνσον από τις 14 μέχρι τις 24 Αυγούστου

Κάποιοι τον θυμούνται να απαγγέλλει αρχαία ελληνικά στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, τον Σεπτέμβριο του 2021, επιλέγοντας τη φράση του Σοφοκλή «πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει» – «πολλά είναι τα φοβερά, αλλά δεν υπάρχει πιο φοβερό από τον άνθρωπο».

Δείγμα κι αυτό της αγάπης του για την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται ανελλιπώς από το 2016, αρχικά έχοντας ως μόνιμο προορισμό του το Πήλιο. Εκεί όπου ο πατέρας του Στάνλεϊ Τζόνσον διατηρεί μια πολύ όμορφη εξοχική κατοικία, την πασίγνωστη πλέον «Villa Irene», η οποία έγινε αρκετές φορές το καταφύγιο του γιου του όταν ήθελε να απομονωθεί απ’ όλους. Κάτι που έκανε τον Ιανουάριο του 2019, όταν γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου μαζί με την τότε σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό του Κάρι στη συγκεκριμένη βίλα που βρίσκεται στον οικισμό του Χόρτου.

boris-7
Με το αυτοκίνητο που νοίκιασε για τις μικρές μετακινήσεις στην Εύβοια

Χιούμορ και τζατζίκι

Παρόλο που τα ΜΜΕ δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του ζευγαριού στο Πήλιο, τελικά τους εντόπισαν τυχαία δύο ζευγάρια Βρετανών τουριστών σε μια ταβέρνα. Ο Μπόρις Τζόνσον δεν απέφυγε καθόλου να μιλήσει μαζί τους -είναι γνωστός για την εξωστρέφεια και το χιούμορ του- πριν συνεχίσει το φαγητό του.

Μετά από αυτό άρχισαν να γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για τον «παράδεισο» των Τζόνσον, το πάθος του Μπόρις για το τζατζίκι και τον μέτριο φραπέ χωρίς γάλα που ήπιε στον «Καλόγηρο», ένα μαγαζί στην Αργαλαστή.

Λάτρης των εκδρομών, επισκέπτεται διάφορα χωριά της περιοχής και μέχρι πρότινος το Πήλιο ήταν το μέρος που πήγαινε όταν ερχόταν στην Ελλάδα. Αυτό άλλαξε τα δύο τελευταία χρόνια, όταν η Εύβοια έγινε ο βασικός προορισμός της οικογένειάς του, με ενδιάμεσο σταθμό τη Νέα Μάκρη, όπου διαμένει πάντα στη βίλα γνωστού εκδότη.

Πρώτα ήταν τα Στύρα, ακολούθησε το Νημποριό και πλέον μένει να δούμε αν και του χρόνου ο Μπόρις Τζόνσον θα επιστρέψει στο αγαπημένο του νησί.

Εκεί όπου κυκλοφορεί χαλαρός και άνετος, συνήθως χωρίς ασφάλεια -αν και πάντα υπάρχει ένας σωματοφύλακας κοντά-, πιάνοντας κουβέντα με όποιον τον πλησιάζει και χωρίς να αρνείται να φωτογραφηθεί όταν του το ζητούν, βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ενός cool πολιτικού.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ