Εγκρίθηκαν έργα εκσυγχρονισμού του πεντάστερου ξενοδοχείου Atlantica Beach στην Κω

0
3975

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο εκσυγχρονισμού της πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας με τίτλο “Atlantica Beach Resort Suites” στην Καρδάμαινα Κω.
Με την υποβληθείσα ΜΠΕ ο φορέας του έργου, που είναι η εταιρεία «ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» αιτείται:
– την αύξηση της δυναμικότητας από (υφιστάμενη) 170 σε (μελλοντική) 221 κλίνες μέσω της αναδιάταξης δωματίων, δημιουργίας νέων δωματίων σε νέους χώρους που έχουν προκύψει από κλείσιμο ημιυπαίθριων χώρων, καθώς και από την κατάργηση κοινόχρηστων χώρων και τη μετατροπή τους σε μη κοινόχρηστους.
– την κατασκευή τεσσάρων νέων (προτεινόμενων) κολυμβητικών δεξαμενών
– την εκτέλεση (μελλοντικών) εργασιών λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισης, ήτοι την κατασκευή νέων ημιυπαίθριων χώρων – δωματίων, τοποθέτηση εξωτερικής θερμοπρόσοψης, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αναδιαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου (μέσω έκδοσης άδειας δόμησης).
Πρόκειται για υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, ψυχαγωγίας και εστίασης, προβλεπόμενης δυναμικότητας 221 κλινών (αύξηση από 170), η οποία έχει ανεγερθεί σε γήπεδο εκτός σχεδίου πόλεως, συνολικής έκτασης 23.643,30 τ.μ. κατά κτηματολόγιο, στην κτηματολογική μερίδα 550 Γαιών Καρδάμαινας Κτηματολογίου Κω.
Το συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα ιδιοκτησίας της ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. εξαγοράστηκε τον Απρίλιο του 2019 από την πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία ΛΑΚΙΤΙΡΑ Α.Ε.
Πηγή tornosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ