Γ. Νικητιάδης: Ο τουρισμός σήμερα έρχεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις. Η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση επιβάλλουν εγρήγορση

1
1194

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού που φέτος έχει ως θέμα «Επανεξετάζοντας τον Τουρισμό», ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού  και  Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο τουρισμός για εμάς τους Δωδεκανήσιους αποτελεί τον οικονομικό μας πνεύμονα. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συνεπώς, είναι για εμάς μία ημέρα γιορτής. Το να γιορτάζεις ωστόσο χωρίς να προβληματίζεσαι για το πώς θα καταφέρεις «να επανεξετάσεις σε βάθος το τουριστικό προϊόν σου» προκειμένου όχι απλώς να το διατηρήσεις, αλλά κυρίως να το αναβαθμίσεις, δε θα είχε νόημα.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, «επανεξέταση του τουρισμού» πέρα από τις γιορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας, σημαίνει συνέχεια του αγώνα μας για να αποκτήσει η χώρα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό. Ένα στρατηγικό σχέδιο του οποίου οι δύο βασικοί άξονες θα κινούνται, πρώτον στην κατεύθυνση της χρονικής και χωρικής επέκτασης της τουριστικής περιόδου και δεύτερον στην προσέλκυση ακριβότερών αγορών.

Ο τουρισμός σήμερα έρχεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις. Η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση επιβάλλουν εγρήγορση, σωστή προετοιμασία, προγραμματισμό και συντονισμό ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Χρόνια πολλά σε όλους για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα του τουρισμού. Στους εργαζόμενους στο κλάδο, στους επιχειρηματίες μικρών και μεγάλων τουριστικών καταστημάτων και ας ευχηθούμε η χρονιά που θα έρθει να κινηθεί στα ίδια επίπεδα αυτής που φεύγει.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ε Φθάνει πιο ήσουν Υπουργός Τουρισμό και έπλεκες κασκώλ, άντε τώρα ξεκουράσου και άσε σε άλλους να δοκιμαστούν κουράζεις πολύ.
    Είσαι ο μόνος απο την γενιά σου που μιλάς χωρίς νόημα άντε θείο καλό βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.