Το αντίθετο της Αθήνας: Η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

14
2358

Βρείτε μας στο Διακοπές

Το αντίθετο της Αθήνας: Η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους την αγχώδη, πολλές φορές στα όρια της τρέλας, ζωή της πρωτεύουσας και να αναζητήσουν μια πιο ανθρώπινη ζωή μακριά από την Αθήνα.

Επί δεκαετίες η αστυφιλία γιγάντωνε την Αττική δημιουργώντας το σημερινό «έκτρωμα» και καθιστώντας την Αθήνα ένα μέρος με χαμηλή ποιότητα ζωής, παρά την ψευδαίσθηση ότι στην πρωτεύουσα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά και διασκέδαση.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που εκείνοι οι οποίοι κάνουν το βήμα και εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ» να διαπιστώνουν ότι και πολλές από τις πόλεις της επαρχίας δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε «επίγειοι παράδεισοι», με αποτέλεσμα να απογοητεύονται από τις συνθήκες που συναντούν εκεί.

Αυτό, πάντως, δεν μοιάζει να ισχύει για την Κω. Το νησί του Αιγαίου το οποίο σύμφωνα με το numbeo.com είναι το καλύτερο μέρος της Ελλάδας για να ζει κανείς.

Τα δεδομένα αυτής της μέτρησης προέρχονται από ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν οι ίδιοι οι χρήστες της πλατφόρμας,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται και  ουσιαστικά η βαθμολογία καθώς και η ανάλογη κατάταξη προκύπτει με βάση συγκεκριμένους δείκτες.

Ειδικότερα βαθμολογούνται διάφοροι τομείς της καθημερινότητας, όπως η ασφάλεια (σχετικά με την εγκληματικότητα), η υγειονομική περίθαλψη, οι τιμές, η αγοραστική δύναμη (η οικονομική δυνατότητα των κατοίκων), το κυκλοφοριακό, η ρύπανση και οι τιμές ακινήτων σε σχέση με τα εισοδήματα.

Από αυτούς τους 7 δείκτες προκύπτει και η τελική βαθμολογία η οποία για την Κω φτάνει στους 251, κατατάσσοντας την πόλη στην πρώτη θέση στην Ελλάδα, με τα Χανιά να ακολουθούν με 203 μονάδες. Στον αντίποδα, δηλαδή στην τελευταία θέση βρίσκουμε την Αθήνα, με μόλις 82, ενώ ο μέσος όρος για την χώρα είναι 133 μονάδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ακριβώς έτσι είναι η καλύτερη πόλη ,όλα κοντά τα έχουμε ,σε μικρή απόσταση τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ,το νοσοκομείο μας παρά τις ελλείψεις ,λειτουργεί με όσες δυνάμεις έχει .Κ πριν αρχίσετε τις διαφωνίες σας πληροφορω ,ότι στην ίδια κατάσταση πάνω κάτω είναι όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας .Αποστάσεις μικρές ,δεν καταναλώνουμε πολύ βενζίνη ,δεν χιονίζει να μένουμε μέσα στα σπίτια μας ,κ να μην μπορούμε να πάμε στην δουλειά μας .Δεν κάνει ψοφοκρυο όπως στην βόρεια Ελλάδα ,κ δεν καίμε πολύ πετρέλαιο .Έχει φτηνά ενοίκια σε σύγκριση με τις μεγάλες πόλεις .

  1. Για ποια ποιότητα μιλάμε. Που στην καλύτερη τουριστική ζώνη στο ψαλίδι κάτοικοι και τουρίστες δεν ησυχάζουν;; Από τη μια οι υπαίθριες συναυλίες σε καφέ και γήπεδα από την άλλη οι μηχανές που περνούν με τρομακτικό θόρυβο τα αυτοκίνητα με τη μουσική για τα καψουροτράγουδα στη διαπασών κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη τραινακια αυτοκίνητα μηχανές όλα ανακατεμένα. Φασαρία παντού.θελουμε και τουρισμό. Αυτή η πόλη ήταν κάποτε ήσυχη.

      • Ως κάτοικος Ηρακλή της Κω , επιβεβαιώνω ότι από Πέμπτη μέχρι Σάββατο πάμε σαν ζόμπι στη δουλειά μας. Έχουμε αγανακτήσει . .

  2. Η αλήθεια είναι καπου στη μέση. Όντως είναι ενα πανέμορφο μέρος, χωρίς εγκληματικότητα αλλά αυτό που του λείεπει είναι οι υποδομές και οι δράσεις που αφορούν τους κατοίκους και όχι τους τουρίστες. Δεν υπαρχει νοσοκομείο, το χειμώνα το νησί μπαίνει στον πάγο, παιδικές χαρές λλιγες και κακοσυντηρημένες. Αν έδιναν βάση και σε αυτους τους τομείς θα ήταν απο τα καλύτερα μέρη στον κόσμο όλο να ζεις στην Κω.

  3. Δεν είμαστε με τα καλά μας. Ποσά ψέμματα πια θα πουλήσουμε σαν marketing προς τα έξω για την προσέλκυση τουριστών?
    Οποιος έρχεται εδώ καταλαβαίνει βιωματικά γιατί ΔΕΝ είναι εύκολο να μένει εδώ.
    Δεν είναι τυχαίο πως όλοι θέλουν να φύγουν σαν τρελοί.

    • Τι λες ρε άνθρωπε που θέλουν να φύγουν σαν τρελοί ? Γι’αυτό από 35000 χιλιάδες φτάσαμε τις 36000 χιλιάδες ?? Πως το ξέρεις εσύ έκανες γκάλοπ ??? Η μήπως είσαι κ εσύ από αυτούς τους πανωμεριτες ζηλιαρηδες που όλα τα βρίσκουν άσχημα ??????? Ενώ το χωριό τους είναι σε όλα τελειοοο?? Μισητε τα νησιά γιατί ευημερούν ,δεν αγαπάτε τους νησιώτες ,κ αυτό το δείχνετε με κάθε τρόπο .Αντίθετα εμείς όσοι άνοιξαν μαγαζιά από άλλα μέρη τους υποστηρίζουμε ,κ τους αγκαλιάζουμε .Γιατί πολλή απλά είμαστε όλοι Έλληνες !!!!!!!!!!!!??Αλλά που ο πατριωτισμός που εσείς !!!

  4. από πού προκύπτει ρε παιδία αυτό?Ποιος νους βγάζει αυτά τα συμπεράσματα? Ωραίο το νησί μας δε λέω αλλά: κυκλοφοριακό, αστυνόμευση, δρόμοι, δομές υγείας και περίθαλψη, ακρίβεια… εάν αυτό είναι το καλύτερο στην Ελλάδα τότε τι να πω…

  5. Απ τις 28 Οκτωβρίου μέχρι και την Δευτέρα μετά το Πάσχα,το νησί στερείται του κυριότερου.. στοιχειωμένο μέρος,δεν κινείται τίποτα και δεν εννοώ την κίνηση που έχει σχέση με κατανάλωση,μιλώ την απουσία ακόμα και.μιας βολτας.Ολα τα παγκάκια είναι φουλ στους μετανάστες, κάποιες στιγμές μοιάζει με εγκαταλελειμμένο νησί, χωρίς ανθρώπους..με το που νυχτώνει δεν υπάρχει άνθρωπος έξω, φοβάσαι να περπατήσεις μόνος..οι δρόμοι νεκρικά άδειοι ,ψυχοπλάκωμα σκέτο,έλλειψη δραστηριοτήτων πέραν του τσιγάρου κάνναβης κάποιων νεαρών …μια μελαγχολική πόλη που στο λιμάνι όλα είναι κλειστά ,ένα πράγμα που δεν συμβαίνει σε κανένα νησί του κόσμου.Σκοταδι και νεκραμάρα…

  6. Και μετά ξυπνήσατε.Αντε φτιάξτε τώρα κανένα σχολείο με container και κλείστε κ καμιά τρύπα με χώμα όπως όπως μέχρι να φύγουν οι τουρίστες.αφου τούς ταισετε πρώτα ότι σάπιο έχετε…..

  7. ΑΝ κλείσει το νοσοκομείο τελείως, το δημοτικό Ζηπαριου γίνει 30θεσιο από 20θεσιο και γίνουν όλα τα διαμερίσματα airbnb….τώρα είναι απλά το καλύτερο της Ελλάδας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ