Συγκυβερνήτης στις ΗΠΑ πανικοβλήθηκε που έσπασε τον τροχό, έκανε εμετό, ζήτησε συγγνώμη και πήδηξε

0
1588
Ο 23χρονος συγκυβερνήτης δεν είχε αλεξίπτωτο και το σώμα του βρέθηκε σε μια αυλή στην πόλη Fuquay-Varina.

Τραγικό τέλος είχε ένας συγκυβερνήτης, στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς πήδηξε στο κενό από ένα μικρό αεροπλάνο, από τα 3.500 πόδια. Ήταν πανικόβλητος και αναστατωμένος επειδή προκάλεσε ζημιά στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης προσέγγισης του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (16/8) από το National Transportation Safety Board, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είπε στους ομοσπονδιακούς ερευνητές ότι ο συγκυβερνήτης του, Τσαρλς Χιου Κρουκς, 23 ετών, «ήταν εμφανώς αναστατωμένος για τη δύσκολη προσγείωση» λίγα λεπτά μετά την εκτροπή τους σε άλλο αεροδρόμιο για αναγκαστική προσγείωση.

Ο συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειας προσγείωσης, άνοιξε το πλαϊνό παράθυρο του πιλοτηρίου του στα 3.500 πόδια. Στη συνέχεια κατέβασε τη ράμπα στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, δείχνοντας ότι δεν ένιωθε καλά και ότι χρειαζόταν αέρα ενώ έκανε και εμετό.

Στη συνέχεια σηκώθηκε από τη θέση του, έβγαλε τα ακουστικά του, ζήτησε συγγνώμη και πήδηξε από το αεροπλάνο μέσω της πίσω πόρτας της ράμπας.

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Ιουλίου περίπου 30 μίλια νότια του διεθνούς αεροδρομίου Raleigh-Durham. Ο Κρουκς δεν είχε αλεξίπτωτο και το σώμα του βρέθηκε σε μια αυλή στην πόλη Fuquay-Varina.

Δημοσίευμα της Τρίτης (16/8) ανέφεραν ότι οι δύο πιλότοι πετούσαν έξω από το αεροδρόμιο Raeford West. Κατέβαιναν προς το αεροδρόμιο όταν συνέβη η απότομη προσγείωση. Ο Κρουκς- όταν το αεροσκάφος «έπεσε»- ξεκίνησε την ανάβαση, αλλά ήδη το δεξί κύριο σύστημα προσγείωσης είχε προσκρούσει στον διάδρομο με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά.

2

Ο άλλος πιλότος ανέλαβε τους ελέγχους πτήσης και έδωσε εντολή στον Κρουκς να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ζητήσει εκτροπή στο διεθνές αεροδρόμιο Raleigh-Durham για προσγείωση.

Ο πιλότος είπε στους ερευνητές ότι ο Κρουκς αναστατώθηκε «περίπου 20 λεπτά μετά την εκτροπή στο RDU, μετά τη διενέργεια ενημερώσεων προσέγγισης και έκτακτης ανάγκης»!

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Duke, ωστόσο είναι σε καλή κατάσταση.

Παραδόξως, στην επικοινωνία του πιλότου με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας δεν υπάρχει καμία αναφορά ή υπαινιγμός για πτώση του Κρουκς από το αεροπλάνο. Ακούγεται ο πιλότος να λέει: «Επείγουσα ανάγκη, χάσαμε τον δεξί μας τροχό. Θα θέλαμε να προχωρήσουμε στο Raleigh και να κάνουμε προσγείωση. Έχουμε δύο άτομα στο αεροσκάφος. Έχουμε αρκετά καύσιμαπου θα μας αντέξουν για τις επόμενες τέσσερις ώρες».

Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας απαντά: «Αεροδρόμιο Raleigh-Durham ή Raleigh-General; Δώστε περισσότερες διευκρινίσεις… Προσπαθήσατε να προσγειωθείτε στο Raeford West;» ‘Έπεσε [ο τροχός] όσο ήταν ακόμα στον αέρα;».

«Προσπαθούσαμε να προσγειωθούμε», είπε ο πιλότος: «Είχαμε επαφή με το έδαφος και είχαμε μια δύσκολη προσγείωση και αποφασίσαμε να πάμε από γύρω και σε εκείνο το σημείο χάσαμε τον τροχό».

Όταν ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας αμφισβήτησε πώς σκόπευαν να προσγειωθούν, ο πιλότος είπε: «Θα μπούμε όσο πιο αργά μπορούμε και υποθέτω ότι θα το βάλουμε με την κοιλιά». Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ο δεξιός τροχός του αεροπλάνου είχε πέσει.

2

Πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου βρισκόντουσαν δίπλα όταν το αεροπλάνο χτύπησε το Runway 5R-23L στο διεθνές αεροδρόμιο Raleigh-Durham και είδαν πως υπήρχε ένα άτομο στο αεροπλάνο, χωρίς κανένα σημάδι του Κρουκς για δεύτερος συγκυβερνήτης.

Η οικογένεια που ζει στο σπίτι, στην αυλή του οποίου βρέθηκε ο Κρουκς είπε σε τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι άκουσαν έναν δυνατό γδούπο και κάλεσαν την αστυνομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ