Με 20% αύξηση έκλεισε ο Ιούλιος στο Νότιο Αιγαίο σε σχέση με το 2019

2
49

Με 20% αύξηση έκλεισε ο Ιούλιος στο Νότιο Αιγαίο σε σχέση με το 2019

 

Μέχρι τις 31 Ιουλίου επισκέφθηκαν τα νησιά 3εκ. διεθνείς επισκέπτες, αγγίζοντας το σύνολο της περσινής τουριστικής περιόδου

 

 

 

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Άλμα σε αφίξεις σημείωσε ο Ιούλιος στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πετυχαίνοντας το υψηλότερο ποσοστό αύξησης που έχει καταγραφεί την τρέχουσα τουριστική περίοδο σε μηνιαία βάση σε σχέση με το 2019.

Συγκεκριμένα, μόνο τον μήνα Ιούλιο, οι απευθείας διεθνείς αφίξεις ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, υπερπηδώντας έτσι τον Ιούλιο της χρονιάς-ρεκόρ κατά 20% σε περιφερειακό επίπεδο. Ειδικότερα, τα ποσοστά αύξησης ανά διεθνή αερολιμένα διαμορφώνονται ως εξής:  13% για τη Ρόδο, 8% για την Κω, 31% για την Μύκονο και 65% για την Σαντορίνη.

Υπήρχαν δε μέρες μέσα στον Ιούλιο που δεν είχαν προηγούμενο για τα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, που υποδέχθηκαν ρεκόρ επισκεπτών. Ενδεικτικά, το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου υποδέχεται 40.000 περίπου διεθνείς επιβάτες τα σαββατοκύριακα, που είναι ημέρες αιχμής, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το αεροδρόμιο της Κω είχε μέρα που εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό και τα μικρότερα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης πάνω από 6.000 και 7.000, αντίστοιχα.

 

Πάντως, από την αρχή της τουριστικής περιόδου οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται αδιάλειπτα ψηλότερα από τις επιδόσεις της τελευταίας κανονικής χρονιάς κατά ένα μέσο όρο που φτάνει, από τις 27 Μαρτίου μέχρι το τέλος Ιουλίου, το 13%.

 

Πάνω από 3εκ. επισκέπτες από το εξωτερικό έχουν επισκεφθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όσοι περίπου αφίχθησαν στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου κατά τη διάρκεια όλης της περσινής τουριστικής περιόδου.

 

 

Μήνας των Ιταλών στο Νότιο Αιγαίο ο Ιούλιος – Η κίνηση ανά χώρα προέλευσης

Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την Ρόδο, ξεπερνώντας τη Γερμανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι Ιταλοί στο νησί των Ιπποτών τον Ιούλιο, καθώς αναδείχθηκαν τέταρτη αγορά μετά τους Πολωνούς.

 

Αντιστοίχως και στην Κω, η Γερμανία παραμένει σταθερά η δημοφιλέστερη αγορά, ακολουθούμενη από τη Μεγάλη Βρετανία, με τους Ιταλούς να κάνουν την είσοδό τους στις πέντε κορυφαίες αγορές για το νησί του Ιπποκράτη.

 

Για το νησί των ανέμων, μεγαλύτερο ακόμα μερίδιο σημείωσαν οι Ιταλοί παραμένοντας η πρώτη αγορά για το νησί, με τους Γάλλους να σημειώνουν επίσης αύξηση ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

 

Τέλος, στην πρώτη θέση και για την Σαντορίνη βρέθηκε η ιταλική αγορά, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά φέτος, τη βρετανική.

 

Στους πίνακες που ακολουθούν, οι κορυφαίες πέντε αγορές ανά προορισμό για τον Ιούλιο του 2022:

 

Διεθνής κίνηση
Διεθνής Αερολιμένας Ρόδου01-31 Ιουλίου 2022 
Μεγάλη Βρετανία20% 
Γερμανία17% 
Πολωνία7% 
Ιταλία6% 
Δανία5% 

 

 

Διεθνής κίνηση
Διεθνής Αερολιμένας Κω01-31 Ιουλίου 2022
Γερμανία27%
Μεγάλη Βρετανία22%
Ολλανδία8%
Πολωνία7%
Ιταλία6%

 

 

Διεθνής κίνηση
Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου01-31 Ιουλίου 2022
Ιταλία31%
Γαλλία17%
Μεγάλη Βρετανία15%
Γερμανία7%
Ελβετία7%

 

 

 

Διεθνής κίνηση
Διεθνής Αερολιμένας Σαντορίνης01-31 Ιουλίου 2022 
Ιταλία26% 
Μεγάλη Βρετανία21% 
Γαλλία15% 
Γερμανία7% 
Πολωνία3% 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δύο χρόνια μάζευαν λεφτά οι ξένοι με την καραντίνα λογικό είναι. Είμαστε κόβιντ φρι χώρα όποιος θέλει έρχεται και θετικός να βγει αν θέλει κυκλοφορεί. Που να είχαμε και τους Ρώσους που πάνε Τουρκία φέτος, θα γινόταν ο χαμός.

  2. και ολα αυτα ενω η low cost εταιρία Fraport δεν επενδυει στο αεροδρόμιο που η ίδια κατασκευασε!!! Ελαχιστοι φύλακες ασφαλειας που δουλευουν υπερωριακα εως και 12ωρα με 2 ρεπο τον μήνα, καθαρίστριες οι οποίες κυριολεκτικά λιώνουν προκειμένου να προλάβουν και με ουρές κοσμου και αυτοκινήτων λόγω ελειψης χώρου στάθμευσης!!! Το χειμωνα πάλι θα βγουν οι κουβάδες γιατι στάζουν τα ταβανια!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.