Νικητιάδης κατά Κικίλια: Η προπαγάνδα που έχει στήσει η κυβέρνηση, με άξονα τον τουρισμό καταρρέει καθημερινά

17
1016

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑ ΚΙΚΙΛΙΑ

Με αφορμή στοιχειοθετημένες διαψεύσεις  της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής – Αργοσαρωνικού, στους πανηγυρισμούς του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια ότι «δεν υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια στην Αθήνα», ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης προχώρησε σε σχετική δήλωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το εξής:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού, σε σχέση με το ποσοστό κάλυψης  των ξενοδοχείων της περιοχής της το α΄ εξάμηνο του ‘22, αφήνει απολύτως εκτεθειμένο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, ο οποίος με δηλώσεις του αναφέρεται σε υπερκάλυψη (overbooking) για την συγκεκριμένη  περίοδο στην Αττική, ενώ αντιθέτως για το α΄ εξάμηνο όπως δηλώνουν οι ξενοδόχοι «τα αποτελέσματα δεν εξελίχθηκαν καλά…..».

Ειδικότερα συμφώνως με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού, το α΄ εξάμηνο έκλεισε με μείωση της τάξης του  -21.7% στην πληρότητα ενώ το α΄ πεντάμηνο με πτώση που άγγιξε το -26.8%.  Την ίδια ώρα  η  παραπάνω Ένωση Ξενοδόχων καταθέτει προφανώς προς την κυβέρνηση  το εύλογο ερώτημα : «Σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πεντέλη, τα ξενοδοχεία της Αττικής, προσέφεραν ταχύτατα και αυθόρμητα ελεύθερα δωμάτια στους πληγέντες – σε αριθμό που ξεπέρασε τις ανάγκες. Και εύλογα, γεννιούνται ερωτήματα: Πώς άραγε προσφέρθηκαν τόσο γρήγορα, τόσα δωμάτια στους πληγέντες εάν τα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι  υπερπλήρη;»

ο υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας  οφείλει επιτέλους να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα της τουριστικής αγοράς, να αφουγκράζεται τους ανθρώπους του κλάδου και να μη προβαίνει σε δηλώσεις και ανακοινώσεις που διαψεύδονται από στοιχεία που παρουσιάζουν οι ειδήμονες του χώρου.

Οφείλουν τέλος ο κ. Κικίλιας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσουν την προσπάθεια παραπλάνησης του λαού, με ανακοινώσεις που προσπαθούν να πείσουν ότι η αύξηση του τουρισμού μας φέτος οφείλεται στις ενέργειες της κυβέρνησης, όταν είναι γνωστό στους πάντες ότι ο τουρισμός ανακάμπτει με τους ίδιους ρυθμούς σε όλες τις χώρες προορισμού της Ευρώπης μετά από δύο χρόνια πανδημίας και οφείλεται στη ζωτική ανάγκη των ανθρώπων για διακοπές μετά από το διετές κλείσιμο στα σπίτια τους και όχι και σε κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες του κ. Κικίλια και της Νέας Δημοκρατίας.

Η προπαγάνδα που έχει στήσει η κυβέρνηση, με άξονα τον τουρισμό καταρρέει καθημερινά, καθώς οι μισοί και πλέον Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές φέτος. Φοβόμαστε ότι θα  καταρρεύσει ακόμη περισσότερο, πράγμα που απευχόμαστε, όταν οι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τους κάτι που διακρίνεται ως «βουνό» για τον ερχόμενο χειμώνα. Και αυτό το βουνό δεν ενδείκνυται ούτε για ορεινό ούτε για χειμερινό τουρισμό… μη μπερδευτεί ο κ. Κικίλιας και ανακοινώσει κάποιο ανάλογο pass!»

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άτε βρε Γιωργάκη, πάενε να παίξεις με τα κίτρινα παπάκια του ΓΑΠ...

    Τόπο στα νιάτα βρε που νομίζετε ότι μπορείτε να προσφέρετε κάτι στο ΠΑΣΟΚ που χλεβάζατε στις περασμένες εκλογές. ΜΑΎΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΌ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΎΡΟΥΣ

  2. Μην γίνεστε γελοίοι.Τα πιστεύετε αυτά που λέτε;Ναι είμαστε άδειοι ,χαρήκατε;Υα βγητε εσείς
    Και θα γεμίσουμε.Σε λίγο θα ξεπεράσετε και τον Βελόπουλο σε γραφικότητα.Εγώ είμαι από το 2016 στο ίδιο ξενοδοχείο .Φέτος είναι η καλύτερη χρόνια .Πιο γεμάτοι δεν είμασταν ποτέ.Είναι και κάτι άλλο.Φέτος είναι η καλύτερη χρόνια και από άποψη αποδοχών για μας.Τισό απλά και γελάει ο κόσμος βλέποντας πολιτικους να ψάχνουν κάτι για αντιπωλητευση .Σταματήσατε να μετράτε φωτιές;Δεν σας έκατσε εκεί;Αφήστε το άλλο το ζαβό που πήγε καμαρωτός με covid μετά την φωτιά στη Πεντέλη να δηλώσει χαρούμενος…κάηκαν 200 σπίτια λέει ξεκινώντας και δίπλα ο δήμαρχος σαστισμένος λέει 2-3 έχουμε πληροφορίες εμείς.Στεναχώρια μετά στο ΣΥΡΙΖΑ και πως να καλύψουν τη γκάφα.

    • Τέτοια κατάντια δημοσίου βήματος δεν έχει υπάρξει.τα δύο κομματόσκυλα,οι χειρότεροι ρατσιστές,που συνάμα ξεπερνούν την βλακεία..όλοι μιλάνε για το κομματικό μένος ,το πείσμα,την ανελέητη ηλιθιότητα ,τα επιχειρήματα δημοτικού,τις ρατσιστικές παρωπίδες,τον επαναλαμβανόμενο χυδαίο φανατισμό και οι δύο βλάκες με πατέντα.τα ρεζιλίκια του νησιού.

  3. Δεν καταλαβαίνω τι είδους διασκέδαση είναι να πετάνε κάτω τα μηχανάκια

    κατά την επιστροφή τους από τα μπαράκια,να κλέβουν διάφορα αντικείμενα,να πετούν μπουκάλια,να λιντσάρουν πολίτες,να κάνουν ομαδικά όργια σε κεντρικές παραλίες….
    Προχθές περνώντας μια παρέα από ένα δρόμο,πέταξε κάτω 10 μηχανάκια, φωτογραφίζονταν να τα κλωτσούν, γελούσαν και όταν άκουγαν από μπαλκόνι κάποιον κάτοικο,έφευγαν τρέχοντας.
    Αλήθεια έχουμε ανάγκη τέτοιους τουρίστες;όταν στο φεισμπουκ επιχειρήσεις του νησιού ανεβάζουν πέη για διαφήμιση της διασκέδασης που προσφέρουν..
    Η έλλειψη αστυνόμευσης είναι εμφανής,αν γίνεθ κάτι σοβαρό,θα αναρτηθούν φωτογραφίες.

  4. Κάθε φορά που θα μιλάς,ο Μητσοτάκης και η ΝΔ θα ανεβαίνει.Ιδεα δεν έχεις,τι γίνεται.Οταν έρχεσαι στην Κω μην κάθεσαι μόνο με τον κολλητό σου ξενοδόχο.Βγες λίγο στην πιάτσα αν μπορείς,να δεις τι γίνεται.MIRANTA αυτός δουλεύει για εμάς.Καθε δήλωση του είναι μπόνους..Ουστ κ@πρ@σκ@λ@……

    .

  5. Μπράβο Γιώργο. Φτάνει με τα ψέματα της ΝΔ. Ο κόσμος που βιώνει τη δυστυχία που του έφερε ο Μητσοτάκης το βλέπει καθαρά. Και που να δείτε τώρα που έρχεται χειμώνας. Τιμούλα πετρελαίου θέρμανσης; Πόση θα είναι η επιδότηση και ποιοι θα την πάρουν. Το ρεύμα πόσο θα είναι η κιλοβωτορα; Πόσο θα χαμηλώσει η επιδότηση ρεύματος; Πόσο θα φτάσει η βενζίνη; Οι τιμές στα σουπερμάρκετ; Ξεφτιλισμενη ΝΔ.

    • Τζάμπα όλα θα τα κάνουμε.Ήδη ο Ανδρουλακης μαζεύει λεφτά από τους μισθούς του σαν Ευρωβουλευτης(γιαυτο δεν παρετητε)να σας τα μοιράσει το χειμώνα.

  6. Την πάτησες κ τώρα ψάχνεσαι;
    Αντίπαλος με το Παυλιδάκι κ την παρέα του που άγεται και φέρεται παντού

  7. Εγώ ο Μιράντος ο εκπρόσωπος της ΝΔ σε διαβεβαιώνω ότι μόλις βγείτε εσείς θα γεμίζουν τα ξενοδοχεία.

  8. Η Πολυξένη το παρκάρει ακόμη το βόλβο στην πλατεία Ξάνθου στην Πάτμο;😂. Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Μάιος του 23 ήταν σαν τον Ιούλιο του 19. Η τουριστική σαιζόν είναι πολύ δυνατή φέτος.

    • Δεν ξέρω ποιο είναι το αυτοκίνητο της πολύ ξένης αλλά η πλατεία με τον κουτσουλισμένο Ξανθό,είναι γεμάτη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.Σου πήρε τη θέση;Τα παράπονα σου στο δημοτικό συμβούλιο.

  9. Όσο ξέρεις από τουρισμό Νικητιάδη ξέρουμε εμείς από αεροναυπηγική. Άσε μας αγόρι μου και παίξε με τα κουβαδάκια σου σε άλλη παραλία . Άντε όλα τα ανίκανα του ΠΑΣΟΚ έχουν αποψη

  10. Αμερικάνε λές κι εσύ είσαι expert στον τουρισμό, λές και έχεις κάνει το θαύμα σου στην τουριστική ανάπτυξη. Επιδοτούσες τις brochures της TUI & Thomas Cook.
    Μην μιλάς πολύ διότι εκτίθεσαι με την χρήση αντιπολιτευτικού λόγου στον Τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ